Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на SSD + RAM

Featured Replies

Здравейте, 

Обмислям покупка на едно от следните ssd :

Adata su650 480gb

Crucial BX500 480gb

Kingston a400 480gb

Като в момента ги намирам за +-118 лева. Кое от изброените бихте ми препоръчали и заслужава ли си да дам 25-30 лева отгоре за Crucial MX500 500gb

Характеристиките на компютъра ми са : i5 4460, R9 380 4gb, 1tb hdd 7200rpm, adata 8gb ddr3 1600MHz. 

Можете ли да ми препоръчате и 8gb ddr3 RAM

Благодаря предварително :)

преди 30 минути, Yup написа:

adata 8gb ddr3 1600MHz

Виждам , че адата ти е рамта защо не пробваш и ссдто на същата марка тия вторите не съм ги чувал но и третия вариант е добър избор .

Сегашната плочка RAМ, каква е (модел)?

Вземаш същата RAM, или подобен модел със същата латентност, тайминги за да работи в двуканален режим.

Един дол дренки са и трите - нисък клас SSD, три бита на клетка, псевдо-SLC кеширане, евтин контролер. И трите при нормално натоварване ще изкарат години... :)

• Автор
преди 1 час, zitrön написа:

Един дол дренки са и трите - нисък клас SSD, три бита на клетка, псевдо-SLC кеширане, евтин контролер. И трите при нормално натоварване ще изкарат години... :)

Избора е между 4 ссд-та.

Какво ви е мнението за Crucial MX500 500gb на цена ~30 лева повече от другите изброени модели ?

И има ли по-добро ssd в този ценови клас ? 

преди 5 часа, Yup написа:

Избора е между 4 ссд-та.

Какво ви е мнението за Crucial MX500 500gb на цена ~30 лева повече от другите изброени модели ?

MX серията ми се струва, че си заслужава 30-сетте лева повече. Контролерът не е кой знае какво, но самото SSD има endurance, съвместим с този на стройствата на Samsung и 5-годишна гаранция (поне на запад виждам, че дават толкова).

Endurance Rating 2TB 1TB 500GB 250GB
Crucial MX500 - TBW (Terabytes Written) 700TB 360TB 180TB

100TB

преди 9 часа, Yup написа:

Избора е между 4 ссд-та.

Ако ще увеличаваш бюджета, то направо е по-добре:

Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500B

И гледай SSD, да е с голяма гаранция (5Г.)

В интерес на истината, ако няма да се държи ценна информация на SSD-то, спокойно може да се купи и едно от изброените устройства. Аз например за беърбона, който ползвам като аудио-плеър, мислех да купувам Adata SU650, но му купих SSD втора ръка за 20 кинта. Но за съхранение на нещо ценно не бих направил тази глупост. 😀

преди 23 часа, Yup написа:

Здравейте, 

Обмислям покупка на едно от следните ssd :

Adata su650 480gb

Crucial BX500 480gb

Kingston a400 480gb

Като в момента ги намирам за +-118 лева. Кое от изброените бихте ми препоръчали и заслужава ли си да дам 25-30 лева отгоре за Crucial MX500 500gb

Според мен нито едно от трите не си заслужава на фона на MX500. И на трите до колкото знам им липсва DRAM cache буфер. MX 500 500GB може да намери и за по-малко от 143-148 лева, извън страната. На намаление може да го намериш и за 120 или дори по-малко.

• Автор
преди 14 часа, Inno написа:

Според мен нито едно от трите не си заслужава на фона на MX500. И на трите до колкото знам им липсва DRAM cache буфер. MX 500 500GB може да намери и за по-малко от 143-148 лева, извън страната. На намаление може да го намериш и за 120 или дори по-малко.

Вярно че може да се намери извън страната по-евтино, но ако се стигне до гаранцията е малко сложно. 

На същата цена има и samsung evo 500gb, но от магазин който е извън страната и коментарите са доста негативни и заради това не ми се рискува. 

От бг магазини намирам самсунга за 15 лева отгоре спрямо crucial. 

Сега въпроса е на кой от двата модела да се спра?

преди 14 минути, Yup написа:

Сега въпроса е на кой от двата модела да се спра? 

860 Evo е малко по-бърз на теория. Но, дали ще го усетиш в действителност е друг въпрос.

Samsung SSD 860 EVO vs Crucial MX500 - Comparison

Ако цената е фактор вземаш MX500.

преди 1 час, Yup написа:

Вярно че може да се намери извън страната по-евтино, но ако се стигне до гаранцията е малко сложно.

От къде ще пазаруваш е твоя работа. В Английския Амазон в момента на добра цена - 113.72лв (линк).

преди 47 минути, oic написа:

860 Evo е малко по-бърз на теория. Но, дали ще го усетиш в действителност е друг въпрос.

Samsung SSD 860 EVO vs Crucial MX500 - Comparison

Ако цената е фактор вземаш MX500.

От километри се виждa че подобни канали са фалшиви и не разполагат с хардуера, подобните Benchmark/Skueztech и прочие обзалагам се са притежание на фирми за игрови ключове и хората, който се грижат за съдържанието доста вероятно не разполагат с уменията, и със сигурност със екипировката нужна за истински тестове.

преди 4 минути, Inno написа:

От къде ще пазаруваш е твоя работа. В Английския Амазон в момента на добра цена - 113.72лв (линк).

От километри се виждa че подобни канали са фалшиви и не разполагат с хардуера, собствени(ците)ка доста вероятно не разполагат и с уменията нужни за истински тестове.

Samsung 860 EVO vs Crucial MX500 - Which Should You Buy?

Интерсното започва след 8.30 мин.

• Автор

Някой случайно да знае дали vario.bg и shop.sky.bg имат физически магазини в София ? 

Имат нещо като офиси. Специално от Скай съм купувал дребни чарколяци на място но ако искаш нещо по-сериозно се обади предварително да го поръчаш.

Последният път като го правих тоя номер ми се обадиха три часа след поръчката да отида да си ги взема.

п.с. Между другото SU900 е MLC всичко друго в този ценови диапазон е TLC.

https://shop.sky.bg/512GB-25-SSD-Ultimate-SU900-3D-NAND-SATA-III

https://www.vario.bg/adata-ultimate-su900-512gb-asu900ss-512gm-c

Гаранцията е 5 години а за 512GB модел 400TB - https://www.adata.com/upload/downloadfile/Datasheet - Ultimate SU900_EN_20180910.pdf

За TLC устройствата споменати по-горе; С 5 години; Samsung 860 Evo 300TB и Crucial MX500 180TB.

С 3 години; Crucial BX500 120TB, Kingston A400 160TB, Adata SU650 280TB.

преди 4 часа, Roujin Z написа:

Гаранцията е 5 години а за 512GB

Хммм,в sky.bg го дават с 3 години гаранция,което или е грешка,или се подиграват нещо..........:(

Написал съм колко дават производителя но на по-малкия и по-големия пише 60 месеца така че вероятно е грешка в инфото.

• Автор

Спрях се на samsung 860 Evo 500gb от jarcomputers за 160 лв. Утре ще бъде доставен. А за RAM ще взема същата 8гб на адата, но след месец

Благодаря на всички за помощта в избора

• Автор
преди 16 часа, Roujin Z написа:

Добра цена.

Цената мисля че е нормална за България при положение че и пласико го продават само с 3 лева отгоре. 

Взех ссд-то, но странното е че го получих в бяла кутия на която пише not for retail sale.  Какво мислите? Дали е същото като останалите бройки "за продаване" (толкова надеждно и бързо) и дали пак има тази 5 години гаранция?

Модела е MZ-76E500, код на модела : MZ-76E500E

20190504_115656.jpg

20190504_115737.jpg

Предполагам е оригинален, само не ползват стандартната опаковка. 

Инсталирай Samsung Magician от сайта им, след като инсталираш ОС. 

Ако, не е оригинален програмата ще го разпознае. 

• Автор

Оригинален е

Дори им писах и отговора им беше следния

" Разликата е единствено опаковката :)

Принципно са за вграждане в компютри и затова са в бели кашончета. Не знам защо от склада са Ви изпратили такова, вероятно са объркали, ако не ви харесва може да го върнете разбира се. "

Няма да се циганя за едната опаковка (бих ако беше делничен ден :D ). 

Вече го използвам и всичко е наред

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.