Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра стартира трудно

Featured Replies

Имам два проблема и се надявам да ми помогнете

1. Когато сутрин си пусна компа (когато не е пускан дълго време), зарежда до пресмятането на РАМ-а и спира сякаш е усивнал не иска да продължи чекването на хард, сд и после да пусне ХР. Налага се да изключа от копчето да изчакам 3-4 минути и като пусна си въври напълно безпроблемно. Сменях захранването с по-мощно, но този проблем си остана. Имате ли някаква представа от какво е това и как мога да го оправя.

2. Един принтер Канон BJC 2100. От дълго време не го бях ползвал имаше малко мастило, но реално от 4 месеца не е пускан. Тези дни му смених мастилото с ново и не иска да принтира sad.gif. Дали се е прецакал тотално и трябва някаква профилактика?

Благодаря ви!

По принцип вторият ти проблем е за раздел "Периферия".

Колкото до първия, ами кажи с какъв хардуер разполагаш: дъно, процесор, RAM, видео карта, твърд диск, захранване.

Имаше подобен проблем наскоро във някой от форумите, където компютъра стартираше от втория път и до колкото си спомням се оказа, че е от някой от кондензаторите по дъното. Все пак дай малко повече информация за конфигурацията и как точно се появи проблема.

• Автор

Night_Raven, сега за принтера нова тема ли да пускам или ще предложиш нещо :)

-----------------

Процесор AMD 2600+ Thoroughbred, пуснат е на 200, но и на 166 си работи с този проблем.

Дъно Гигабит ЛАН и Звук на дъното, Рам 2x256ddr на 200Mhz

Disk 80 Ata онези китайските Еxel нещо си.

едно CD Sony, Edno DVD Samsung

VC nVidia GeForce FX 5200

Захранването го сменях наскоро, така че не е от него.

Обикновена щайга....

Този проблем си е откакто го имам компа взех го втора ръка преди доста месеци

1. Когато сутрин си пусна компа (когато не е пускан дълго време), зарежда до пресмятането на РАМ-а и спира сякаш е усивнал не иска да продължи чекването на хард, сд и после да пусне ХР. Налага се да изключа от копчето да изчакам 3-4 минути и като пусна си въври напълно безпроблемно. Сменях захранването с по-мощно, но този проблем си остана. Имате ли някаква представа от какво е това и как мога да го оправя.

2. Един принтер Канон BJC 2100. От дълго време не го бях ползвал имаше малко мастило, но реално от 4 месеца не е пускан. Тези дни му смених мастилото с ново и не иска да принтира sad.gif. Дали се е прецакал тотално и трябва някаква профилактика?

Благодаря ви!

1. Щом ти зарежда Рам-а и след това когато трябва да разпознае останалия хардуер спира, твърде е възможно да ти се е прецакал и някой от кабелите. След като не може да разпознае харда ти, няма и как да зареди операционната система. Често се случва многожилният кабел за предаване на информацията да се прецака, особено ако често си разнасяш харда и го вадиш. При такова положение трябва да смениш кабела.

2. Запушила се е главата на принтера и затова не иска да пуска мастило. Това им е лошото на мастилно-струйните принтери, че като не се ползват известно време и се запушват главите. Може да опиташ да почистиш отворите със спирт, но не вярвам да помогне. По добре я занеси на някъде където зареждат мастило да ти я отпушат. Там за тази цел използват разни разтворители и ултразвук и може да ти помогнат. Ако и това не помогне, ще трябва да си купиш нова глава. Добре поне че принтера ти е Канон, понеже консумативите са му едни от най-евтините. За да не се запушва главата на принтера трябва да го пускаш да отпечата нещо, поне веднъж на две седмици.

Имах подобен проблем.Сменял ли си батерията на дъното?

Редактирано от Воробянинов (преглед на промените)

1. Щом ти зарежда Рам-а и след това когато трябва да разпознае останалия хардуер спира, твърде е възможно да ти се е прецакал и някой от кабелите. След като не може да разпознае харда ти, няма и как да зареди операционната система. Често се случва многожилният кабел за предаване на информацията да се прецака, особено ако често си разнасяш харда и го вадиш. При такова положение трябва да смениш кабела.

Напълно съгласен съм - снощи се занимавах с подобен компютър с харддиск Еxcelstor - проблема беше идентичен и се оправи като смених кабела.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.