Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

8 ома или 4 ома

Featured Replies

• Автор

Ами не знам още сега искам да взема усилвателя а след половин месец може и един месец тогава колоните,че парите не стигат.

• Отговори 52
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Зависи КОЙ пише надписите по нещата. Ако са китайци не може да им се вярва. При повечето ватовете са умножени по странни коефициенти между 10 и 100. Баш дървения философ - неграмотник не ми се ще

• Поредната порция щуротии от "баш майстора". Ярък пример за това колко е важно образованието и щетите при липсата му. 

• Импеданса е функция от честотата на подавания сигнал. Когато пише на колоните импеданс 4 - 8 ома ще рече, че най-ниският импеданс при определена честота е 4 ома. Ако мерим съпротивлението на коло

Публикувани изображения

преди 1 минута, ToXiCGamer написа:

Ами не знам още сега искам да взема усилвателя а след половин месец може и един месец тогава колоните,че парите не стигат.

Добре но пак не разбрах какви тонколони, две ленти, три ленти, със субуфер или без такъв? 

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Добре но пак не разбрах какви тонколони, две ленти, три ленти, със субуфер или без такъв? 

искам едно субуферче да кажем 10 или 12 към 150 вата нормално и две среди по 150 нормално

Няма ли да стане?

преди 1 минута, ToXiCGamer написа:

искам едно субуферче да кажем 10 или 12 към 150 вата нормално и две среди по 150 нормално

Няма ли да стане?

Ще стане, но гледам и ти както много наблягате на мощността като за основен фактор. Субуфера е активен и който си харесаш него вземи, тонколоните щом ще правиш 2.1 може да не са с много ниска долна честотна лента.  

• Автор
преди 2 минути, AAUUXX написа:

Ще стане, но гледам и ти както много наблягате на мощността като за основен фактор. Субуфера е активен и който си харесаш него вземи, тонколоните щом ще правиш 2.1 може да не са с много ниска долна честотна лента.  

Благодаря за помоща колега. 

Като гледам автора няма си ни малка идея, що е то аудио.

И пуска усилватели/ресйвъри каквито му попаднат.

Ако иска качествено озвучаване ( от начален клас усилвател и тонколони, да приготви едни 1К.)

И тогава да избира. Като прочетеш това онова за домашното аудио озвучаване.

Какво трябва да знаем за тонколоните

Избор на усилвател?

Ако иска джангър една стерео уредба от новите.

Възможно е и да мине с нещо от типа на пластмасарийките на Logitech:

Logitech Z906 5.1

Logitech Z625 2.1

• Автор
преди 4 часа, oic написа:

Като гледам автора няма си ни малка идея, що е то аудио.

И пуска усилватели/ресйвъри каквито му попаднат.

Ако иска качествено озвучаване ( от начален клас усилвател и тонколони, да приготви едни 1К.)

И тогава да избира. Като прочетеш това онова за домашното аудио озвучаване.

Какво трябва да знаем за тонколоните

Избор на усилвател?

Ако иска джангър една стерео уредба от новите.

Възможно е и да мине с нещо от типа на пластмасарийките на Logitech:

Logitech Z906 5.1

Logitech Z625 2.1

Все пак никой не се е родил научен.

Пък и не се занимавам само с това,че да отделя толкова много пари за музика.Занимавам се с фитнес,коли,мотори,риболов пък и още съм в 9-ти клас,а ти сигурно си минимум на 25-30.

Важното е че искаш да се научиш за разлика от оня ламер.

Тогава дефинираш какво ти трябва. Примерно: Искам да си озвуча стаята / къщата / поляната пред блока / виката  и т.н. Размери и подробности за помещението - килими, пердета и други неща, касаещи акустичното оформление , време на реверберация и т.н.

Какво ще свири - музика или киноефекти. Какъв стил. За някои трябват повече бас, за други са важни качесвто на средни и високи.

Това дотук беше за да се преценят приблизителните технически изисквание (параметри) на техниката.

И сега най-важното - разполагаем бюджет.  Написал си няколко хобита, за всяко от които може да се харчат доста пари от порядък на заплата. Свий си харчовете за няколко месеца докато се оборудваш с техника. Компромисите ще ги чуваш много ясно ежечасно. За двуцифрена сума може само китайска пръдня.

преди 5 часа, Филипов написа:

Важното е че искаш да се научиш за разлика от оня ламер.

Тогава дефинираш какво ти трябва. Примерно: Искам да си озвуча стаята / къщата / поляната пред блока / виката  и т.н. Размери и подробности за помещението - килими, пердета и други неща, касаещи акустичното оформление , време на реверберация и т.н.

Какво ще свири - музика или киноефекти. Какъв стил. За някои трябват повече бас, за други са важни качесвто на средни и високи.

Това дотук беше за да се преценят приблизителните технически изисквание (параметри) на техниката.

И сега най-важното - разполагаем бюджет.  Написал си няколко хобита, за всяко от които може да се харчат доста пари от порядък на заплата. Свий си харчовете за няколко месеца докато се оборудваш с техника. Компромисите ще ги чуваш много ясно ежечасно. За двуцифрена сума може само китайска пръдня.

"Оня ламер" си има име с което трябва да се обръщаш. Изобщо не ти вярвам на знанията, така че не си ги натрапвай като истина пред другите. Твоите заблуди са си лично твои субективни такива. Под нивото ми е да споря с "изгордяли" модератори, на които им липсват първите 7г. от възпитанието. Не знам в какво училище си учил, ама бая са те лъгали там. А за техническата част оставям без коментар и моля престани да се занимаваш повече с мен.

• 8 месеца по-късно...
преди 19 минути, Людмил Любенов написа:

Става, но въпреки това не е препоръчително да свири на макс дълго време. 

опс грешка
набърках се ф ногу стара тема

на 20.01.2020 г. в 22:40, FusE написа:

Става, но въпреки това не е препоръчително да свири на макс дълго време. 

Thank U GIF by Mauro Gatti

• 1 година по-късно...

Здравейте, имам тонколони Магнат Алтеа 5 на тях пише 4-8 ома а на ресийвъра ми пише мин 8 ома, мога ли да ги ползвам така или не ?

преди 1 час, genady72 написа:

Здравейте, имам тонколони Магнат Алтеа 5 на тях пише 4-8 ома а на ресийвъра ми пише мин 8 ома, мога ли да ги ползвам така или не ?

Тонколоните са с импеданс 4 ома, могат да бъдат ползвани на усилвателя който е 8 ома с условие усилвателя да не бъде усилван в крайна позиция , има вероятност да бъде повреден.

• 6 месеца по-късно...

Намери някой да ти ги преработи и върже вътре на 8 ома и си готов!😉 

Съпротивлението на многолентова тонколона се определя от това на нискочестотния драйвър!

Импеданса е функция от честотата на подавания сигнал.

Когато пише на колоните импеданс 4 - 8 ома ще рече, че най-ниският импеданс при определена честота е 4 ома. Ако мерим съпротивлението на колоната, вероятно ще покаже  6 - 8 ома. 

• 3 години по-късно...

Малко да ъпна темата. Имам един стар усилвател Marantz PM-340. Какви колони са подходящи за него? Имам към него тунер Marantz ST-430, който ще слушам. И мисля да добавя един блутут Logitech, за да пускам музика от телефона примерно.

spacer.png

на 24.11.2024 г. в 14:41, moni74 написа:

Малко да ъпна темата. Имам един стар усилвател Marantz PM-340. Какви колони са подходящи за него? Имам към него тунер Marantz ST-430, който ще слушам. И мисля да добавя един блутут Logitech, за да пускам музика от телефона примерно.

spacer.png

По спецификации може да работи с тонколони с импеданс 4 Ома при стерео режим, а когато е в режим А+Б задължително тонколоните трябва да бъдат с импеданс 8 Ома.

преди 18 минути, AAUUXX написа:

По спецификации може да работи с тонколони с импеданс 4 Ома при стерео режим, а когато е в режим А+Б задължително тонколоните трябва да бъдат с импеданс 8 Ома.

Харесах едни 6 ома колони Yamaha в Технополис. При нормално слушане (не на макс) може ли тях да ползвам? 2 броя са

Screenshot_20241125_194731_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

преди 9 минути, moni74 написа:

Харесах едни 6 ома колони Yamaha в Технополис. При нормално слушане (не на макс) може ли тях да ползвам? 2 броя са

Screenshot_20241125_194731_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Да може да ползвате и 6 Ома тонколони ако не се усилва до край :)

преди 9 часа, moni74 написа:

Между тези колони кои са най-добри?

Screenshot_20241126_223120_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Screenshot_20241126_223205_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Screenshot_20241126_223227_bg_emag_android_ActivityBottomNavigation.jpg

По снимка е невъзможно да се каже кои са по добри, без да бъдат чути как звучат без добавено оцветяване на звука от еквалайзери и звукови филтри. В общ план следва трилентовите да звучат по добре от двулентовите тонколони.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.