Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачка LG

Featured Replies

Имам CD записвачка LG, но от известно време ми прави проблем...не може да записва най-обикновено CD било то аудио или data CD sad.gif Качва файловете стига до 3 % и спира. Не е от самите дискове тъй като пробвах с различни, явно не е и от НЕРО-то, защото пробвах с други програми и пак не ще sad.gif Най-интерестното е че записва презаписваеми дискове, но обикновени ЦД не може и не може. Можете ли да ми помонете, ако знаете от какво може да е моля ви пишете :help: Благодаря предварително !

а какъв е модела на записвачката ?

• Автор
Update-вай си firmware

А какво е firmwarе ? Ако можеш да ми обясниш, защото нямам представа какво е :help:

С каква програма записваш?

Пробвай с някоя друга или да преинсталираш тази.

Дава ли някакво съобщение когато спира на 3%?

А какво е firmwarе ? Ако можеш да ми обясниш, защото нямам представа какво е :help:

По-добре непипай там,да не ходиш до магазина за нова!

• Автор
С каква програма записваш?

Пробвай с някоя друга или да преинсталираш тази.

Дава ли някакво съобщение когато спира на 3%?

Не дава никакво съобщение, просто спира да записва или върти диска но дефакто не записва на него, просто блокирва и се налага да рестартирам компютъра, защото не мога да извадя диска... sad.gif

По-добре непипай там,да не ходиш до магазина за нова!

Да няма да пипам защото нямам идея какво е това.

Пробвай с друга програма да видиш дали ще стане?

Или пък преинсталирай тази, с която записваш.

Спомняш ли си последно какво си записвала?

• Автор

Записвам с Nero, пробвах с една друга - DeepBurner, но пак не се получава

Последно записах един аудио диск...

Възможно е и да е от драйверите на дъното. С какво дъно си?

И кажи точния модел на записвачката.

• Автор
Възможно е и да е от драйверите на дъното. С какво дъно си?

И кажи точния модел на записвачката.

Дънна платка -ASRock K7VT4A+

Точния модел на записвачката не го зная...

Дъното ти е с чипсет на VIA. Те имат един IDE драйвер, който често оаква пейзажа при запис на дискове. За целта си изтегли най-новите драйвери - VIA Hyperion Pro 5.09A (7.5MB; ZIP), деинсталирай старите от Add or Remove Programs и инсталирай новите драйвери, но НЕ слагай IDE драйвера. То би трябвало да те пита.

Не знам дали драйверите на VIA при деинсталация дават опция да избираш кое да махнеш. Ако дават, можеш да махнеш само IDE драйвера, да рестартираш и да опиташ. Така няма да се налага да слагаш наново драйверите.

Най добре ще е да кажеш на колко години ти е записвачката. И като питате, поне давайте малко информация за техническите си устройства. Прочети, колко души гадаят по нея. Накрая ще се окаже, че вече е за подмяна. Не може да е вечна. Нали го знаеш и ТОВА?

С този си пост МОЛЯ ВСИЧКИ, КОГАТО ЗАДАВАТ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ, ПОНЕ МАЛКО ДА НАПИШАТ ЗА БЛОКОВЕТЕ, КОМПОНЕНТИТЕ С КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ. Нека това бъде практика за в бъдеще. Иаписва се много за гадаене. Ще си бъдем по полезни така!!!!

С уважение:

Стефан - LZ4JW

• Автор
Най добре ще е да кажеш на колко години ти е записвачката. И като питате, поне давайте малко информация за техническите си устройства. Прочети, колко души гадаят по нея. Накрая ще се окаже, че вече е за подмяна. Не може да е вечна. Нали го знаеш и ТОВА?

С този си пост МОЛЯ ВСИЧКИ, КОГАТО ЗАДАВАТ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ, ПОНЕ МАЛКО ДА НАПИШАТ ЗА БЛОКОВЕТЕ, КОМПОНЕНТИТЕ С КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ. Нека това бъде практика за в бъдеще. Иаписва се много за гадаене. Ще си бъдем по полезни така!!!!

С уважение:

Стефан - LZ4JW

Моите уважения, но ако разбирах много от записвачки, блокове, компоненти и т.н. нямаше да пиша тук и да моля за помощ, а щях да се справя сама с проблема! Колкото до записвачката на 1 г. и 10 дни е...не мисля че е толкова стара нали ?

Дъното ти е с чипсет на VIA. Те имат един IDE драйвер, който често оаква пейзажа при запис на дискове. За целта си изтегли най-новите драйвери - VIA Hyperion Pro 5.09A (7.5MB; ZIP), деинсталирай старите от Add or Remove Programs и инсталирай новите драйвери, но НЕ слагай IDE драйвера. То би трябвало да те пита.

Не знам дали драйверите на VIA при деинсталация дават опция да избираш кое да махнеш. Ако дават, можеш да махнеш само IDE драйвера, да рестартираш и да опиташ. Така няма да се налага да слагаш наново драйверите.

Ще направя това което казваш, дано проблема се реши. Благодаря ти много ! :)

lz4jw, недей така с големите букви, моля те! :)

heaven, той имаше предвид, че тази информация, която те питахме можеше да ни я дадеш още в първия пост. :)

А за записвачката - ако имаш възможност да я извадиш от компютъра и да я пробваш на друг би било добре. Така ще разберем дали е софтуерен или хардуерен проблема.

А ако не може - най-добре е да се обърнеш към специалист. Ние така от разстояние не можем да гадаем къде е проблема. :P

Моите уважения, но ако разбирах много от записвачки, блокове, компоненти и т.н. нямаше да пиша тук и да моля за помощ, а щях да се справя сама с проблема! Колкото до записвачката на 1 г. и 10 дни е...не мисля че е толкова стара нали ?

Ще направя това което казваш, дано проблема се реши. Благодаря ти много ! :)

Изтегли Nero Info Tool .Разархивирай го.Стартирай го.Изчакай.Ще получиш информация за въпросната записвачка (име, скорости, възможности), включително версията firmware (заводския софтуер).Просто разцъкай отделните бутони.За радост апликацията подържа множество езици.Дори има на Thai (съседите ми са тайландци), за жалост няма български по обясними причини.Препиши името и номера на версията, и напиши тук.

Поздрави

"С този си пост МОЛЯ ВСИЧКИ, КОГАТО ЗАДАВАТ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ, ПОНЕ МАЛКО ДА НАПИШАТ ЗА БЛОКОВЕТЕ, КОМПОНЕНТИТЕ С КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ. Нека това бъде практика за в бъдеще. Иаписва се много за гадаене. Ще си бъдем по полезни така!!!!

"

Това, написаното с големи букви не е обида или подигравка към ХЕАВЕН , а моята молба към всички ,да дават малко повече техническа информация за устройствата, които им правят беля. На драго сърце се извинявам, ако го е приела като обида и към тебе FIFA. По този начин съм мислил, че молбата ми ще се забележи от повече хора на форума. Уважавам всички и не бих допуснал да обидя някого с моите постове

С уважение:

Стефан - LZ4JW

• Автор

Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат, но наистина най-добре е да се обърна към специалист. Това и ще направя.

Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат, но наистина най-добре е да се обърна към специалист. Това и ще направя.

Най-разумно ще е.

Дано се реши проблема. После сподели какъв е бил ;)

• Автор
Най-разумно ще е.

Дано се реши проблема. После сподели какъв е бил ;)

Дам ще пиша :clap:

• Автор

Оправих си записвачката !!! При това сама хехе :P:nono::hush: Седях си и изведнъж ми хрумна идеята :) да си изключа firewall-a и да пробвам така и взе че стана, пак си записва нормално ;)Явно там е бил прoблема, сега ще карам без firewall ама си имам антивирусна така че няма да има проблеми надявам се . ;)

Защитната стена?!? И коя е тя, че прави такива магарии?

Оправих си записвачката !!! При това сама хехе :P:wors::) Седях си и изведнъж ми хрумна идеята :) да си изключа firewall-a и да пробвам така и взе че стана, пак си записва нормално :)Явно там е бил прoблема, сега ще карам без firewall ама си имам антивирусна така че няма да има проблеми надявам се . :)

Неведоми са пътищата windows-ки :)

• Автор

Ами Windows Firewall...след като я изключих и всичко стана ок :)

Аз имам друг проблем със DVD записвачка LG. Не иска да чете DVD дискове. Нито да ги записва. Със CD дискове нямам проблеми - записва и чете без проблеми. Друг интересен момент е че като отворя прозореца на моя компютър ми показва DVD-RAM устройството, но сложа ли DVD диск и се опитам да го отворя, записвачката ми върти малко и спира. Надписа DVD-RAM устройството веднага се променя на CD устройство, т.е. записвачката се разпознава не като DVD а като CD. От време на време се оправя и успява да прочете някой ДВД диск / обикновенно след рестарт/, но след това отново проблема се повтаря. Някой да има идея какъв е проблема или направо да си купувам нова.

Редактирано от TheMetal (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.