Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с буутването при преинсталация на Windows XP.

Featured Replies

Здравейте.

Значи проблема ми е такъв.

Днеска решиш да си преинталирам windows-a обаче когато сложа CD в CD-ROM-а и рестартирам инсталацията на widnwos не иска да се стартира.Windwos-a си зарежда по нормален начин без да ми пуне инсталацията.Дано да сте ме разбрали какъв ми е проблема.И само да кажа че имам един Winsows който е Windows XP SP2 но имам и друг който е Windwos XP Professional и с двата става един и също проблем.

Ще съм благодарен на всеки които ми помогне.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравейте.

Значи проблема ми е такъв.

Днеска решиш да си преинталирам windows-a обаче когато сложа CD в CD-ROM-а и рестартирам инсталацията на widnwos не иска да се стартира.Windwos-a си зарежда по нормален начин без да ми пуне инсталацията.Дано да сте ме разбрали какъв ми е проблема.И само да кажа че имам един Winsows който е Windwos XP SP2 но имам и друг който е Windwos XP Professional и с двата става един и също проблем.

Ще съм благодарен на всеки които ми помогне.

Ми има 2 варианта - или диска не ти е boot или не си нагласил от биос първо да ти буутва от CD-ROM.

За да тръгне инсталацията, трябва да са изпълнени две условия:

1. Диска да е "bootable", т. е., да е записан по начин, позволяващ стартирането на инсталацията от него. Ако дисковете ти не са такива, потърси във форума с думата "boot", ще намериш информация как се правят.

2. В BIOS на дънната платка да се настрои CD-то да е първото устройство, от което системата ще се опита да стартира операционна система при включване. Тъй като не пишеш модела на дънната платка, няма как да ти кажа точно коя е настройката, но обикновено е нещо подобно на "First boot device"

• Автор

Значи направих bootable на диска но пак не става.А това за CD-то да е първото устройство първо ми кажи как да влезна в BIOS-а и там ще видя дали мога дасе оправя.

А и друг искам да ви кажа.Как на един човек му става това с преинсталацията без да настроива нищо и без да прави bootable.А пък инсталира Widnwos от същото CD от което аз се опитвам на моят комп да го инсталирам.Нещо не мога да го разбера. sad.gif

Значи направих bootable на диска но пак не става.А това за CD-то да е първото устройство първо ми кажи как да влезна в BIOS-а и там ще видя дали мога дасе оправя.

А и друг искам да ви кажа.Как на един човек му става това с преинсталацията без да настроива нищо и без да прави bootable.А пък инсталира Widnwos от същото CD от което аз се опитвам на моят комп да го инсталирам.Нещо не мога да го разбера. sad.gif

Ти пак не каза какъв ти е биоса?Аз например,за да буутна давам F8 и след това си избирам от къде да зареди.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Ето заповядай да прочетеш една статия относно инсталирането,където всичко е обяснено подробно и визуално .Надявам се да ти стане ясно точно какво трябва да направиш ;)

Здравей!

Така. Щом със същото СД става на друг човек, значи то е бутабъл. НЕ е в него проблема. Остави го СД-то за момент.

Как се влиза в биоса - като си пускаш компютъра още в началото първият екран, който ти излиза, него екран го изкарва биоса. На този екран най -често в долната част трябва да пише кой клавиш на клавиатурата да натиснеш, за да влезеш.

Ней-често това е DEL, а може да е също и някой от F2, F12 и другите ефове.

Още сега си ресваш компа и почваш да помпиш ДЕЛ клавиша, ако не влезеш в биоса значи е от друг. Пак рестартираш и пробваш с някой от ефовете. Ако пак си тръгне нормално Уина без да влезеш в биоса пак ресваш и така.

Като влезеш в биоса потърси за тази опция. От нея е! cool.gif

А защо на твоя приятел му става без такива найстройки - защото вече му е настроено СД-устройството да му е първо. Ако няма бутващ диск в СД-то компа зарежда от второто, третото и т.н. у-во настроено в биоса. Като второ сигурно му е харда с Уиндоуса.

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

• Автор

Ето и дъната платка и BIOS-a.

10531086107410561072108910901077108810851086108010791wa7.th.jpg

Въпреки, че те помолиха да напишеш марката и модела на дънната си платка ти пак не даде инфо.. Факта че друг инсталира от същото СД от което ти опитваш и при него се получава говори две неща:

1. Това СД е бутабъл, т. е СД от което може да се зареди ОС.

2. Настройките в БИОС-а ти са такива, че СД устройството не е посочено като първо възможно за зареждане на ОС.

Оттук веднага следва, че трябва да влезеш в БИОС и да настроиш твоето СД да е посочено като първо устройство за стартиране - first boot device.

В Биос се влиза обикновено с DEL, F2, F10 в зависимост от марката и модел дънна платка.

Успех! ;)

П.С. Лелелеле докато пиша колко са ме изпреварили :clap::):clap:. специално GFreeman. Мноо сте бързи бре ! :clap:

Редактирано от cocotone (преглед на промените)

виж при зареждането в началото трябва да пише For Setup Mode (или Configuration mode или BIOS ) press F1 ... или Press F2 .. или DEL значи това излиза след като зареди биоса на картата .. той е първи и пише най-често модела и обема на паметта :yanim: и на следващия скрийн трябва да се огледаш дали някъде по ъглите или в средата не пише това което ти писах по-горе :) успех ... после нещата са лесни ...

• Автор

Еха хора невероятни сте.Много благодаря на всички за помоща.Много ми помогнахте.БЛАГОДАРЯ ВИ

Ето заповядай да прочетеш една статия относно инсталирането,където всичко е обяснено подробно и визуално .Надявам се да ти стане ясно точно какво трябва да направиш ;)

Тази статия която ми даде много ми помогна.Благодаря ти и на теб

Ф11 мисял че беше за този биос !

BIOS-а не ми се пуска от F11 a от F2 cool.gif

Сега ще обесна какъв ми е бил проблема за тези който ще имат такъв проблем да знаят. :yanim:

Значи влизате в BIOS и отивате на Boot там има 1st , 2st , 3st , 4st.Просто срещо 1st натискате ентер и избирате модела на вашият CD-ROM след като ги изберете пак натискате ентер и после давате F10 за да се запаметят настроиките който сте направили. :)

Това е бил проблема. :)

Вече сичко е ОК и утре ше преинталирам благодарение на вас. :)

То днеска исках ама този проблем цял ден го мъча и накрая вие ми го решихте.

За да влезнеш във менюто на BIOS обикновенно се влиза след като задържиш бутона DEL или F2.

Бутона F 11 в повечето случай служи за избор от каде да бутне системата

Дали от флопито,CD/DVD,Хард диск (1 ,2.,3 в зависимост колко имате),или от някой друг драйв.

Когато стартира системата преди да зареди оперативната система.

Има информация за това кой бутони какво можете да направите със тях.

GLHF

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

• 6 месеца по-късно...

Здравейте,имам проблем с компа,понеже оня ден рязко се напълни с вируси от което спря да работи и Kaspersky докато се мьчеше да ги изтрие.Реших по кардиналния начин в този случаи да преинсталирам Windows XP.Сложих boot-ващото CD,но не тругна инсталациата.Компа чете само от харда.Влезнах в BIOS-a като реших че оттам като дам приоритет на CD-то нещата ще се оправят.Но и това не се получава.Вьобще не почва да чете от CD-то а то по принцип си работи което наблюдавам когато се зареди Windows-а.Даите ми сьвет как да форматирам дял C и да преинсталирам и дали така ще се получат нещата или ми дайте друг сьвет.Предварително благодаря.

Здравейте,имам проблем с компа,понеже оня ден рязко се напълни с вируси от което спря да работи и Kaspersky докато се мьчеше да ги изтрие.Реших по кардиналния начин в този случаи да преинсталирам Windows XP.Сложих boot-ващото CD,но не тругна инсталациата.Компа чете само от харда.Влезнах в BIOS-a като реших че оттам като дам приоритет на CD-то нещата ще се оправят.Но и това не се получава.Вьобще не почва да чете от CD-то а то по принцип си работи което наблюдавам когато се зареди Windows-а.Даите ми сьвет как да форматирам дял C и да преинсталирам и дали така ще се получат нещата или ми дайте друг сьвет.Предварително благодаря.

А самото устройство работи ли като хората? Провери кабела дали е хубаво сложен, ако имаш друг - смени го.

Освен това сигурен ли си, че това CD е буутващо? Пробвай да бутнеш с някое друго CD - друго XP или просто някой BootCD

Защо не пробваш със възтановяване на системата.

Защо не пробваш със възтановяване на системата.

Защото отдавна не сам го сложил компа под наблюдение,оттогава когато ми казаха че компа пражи доста големи фаилове с инфо за да може да се вьрне назад за да се вьстанови.

Help !!!

Имаш ли флопи на компа.

Ако имаш влез във биоса и направи флопито първо дискета системна А,Б на партишан маджика ште ти помогнат да видиш HHD.Всичко е във твойте ръце.А имашли маджика под ръка.

cool.gif

Help !!!

Имаш ли флопи на компа.

Ако имаш влез във биоса и направи флопито първо дискета системна А,Б на партишан маджика ште ти помогнат да видиш HHD.Всичко е във твойте ръце.А имашли маджика под ръка.

cool.gif

Нямам го за съжаление в момента,и нямам и нет за да си го дръпна отнякаде.

Искам да благодаря на всички от форума които със съветите си ми помогнаха да си оправя компа и да го накарам да буутне от си ди-то ми.Това стана с помоща на командата F11 за която и аз не знаех.Мерси на всички юзери на Калдата !

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, проблемите са следните:

искам да си преинсталирам XP-то но когато от BIOS-a сменя да чете първо cd-то с windowsa и рестартирам компютъра не се появява Press any key to boot from CD...... а просто пише Boot from CD: и каквото и да натискам и да правя windowsa започва да си се зарежда нормално.Аз правя следното но незнам дали е правилно.Изчаквам да зареди windowsa и отварям диска сас XP-to и от там директно му давам инсталиране на windows .Всико точно обаче незнам защо не ми дава да форматирам дяла на който до сега е бил windowsa.Компютъра просто изтрива само папката WINDOWS и след това си я създава наново и си започва нормално инсталацията и информацията (mp3,филми,програми и т.н.) която е на този дял си остава.След това опитах да изтиря този дял (нали има такава опция при инсталацията) но ми изписва че не може да се изтрие защото имало някакви Temporary Setup Files които били нужни да се завърши инсталацията.Цялата работа е че искам да форматирам този дял е не мога. Дайте някаква идейка ако можете,моля Ви се. ;)

Убеден ли си че имаш свястно CD с Windows. Откакто почнаха всякакви "Швейцарски експерти" да си правят и качват модификации, трудно се попада на достоверно копие.

Както и да е - ако имаш флопи може да пробваш да стартираш чрез него. Докато не си заредил от оптичният диск, няма да ти даде да форматираш харда.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Хора аз искам да питам!! защо когато настроивам BIOS-а немога да намеря CD\DVD ROM тоест флопдисковото устроиство ми е там ама немога да намера CD\DVD ROM ако някои знае да отговори !!! предварително благодаря

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.