Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с TWRP на Xiaomi Mi5S

Featured Replies

• Автор

Записвам файлове на паметта единствено като ги свалям с бразура през Андроида. Но след това като рестартирам в рекавъри, за да видя internal storage-a трябва да форматирам т.е. губя свалените файлве. 

Аз бих си оправил рикъвърито преди да правя друго...

• Автор
преди 43 минути, rostislaf написа:

Аз бих си оправил рикъвърито преди да правя друго...

Да и аз съм на същото мнение, но как..

преди 51 минути, enuff написа:

Да и аз съм на същото мнение, но как..

fastboot flash recovery recovery.img

не го правиш за пръв път предполагам

Ако телефона не се отчита от компютъра като се върже през USB, значи има хардуерен проблем. Най-добре го дай в някой сервиз.

• Автор
преди 3 часа, rostislaf написа:

fastboot flash recovery recovery.img

не го правиш за пръв път предполагам

Без кабел не съм го правил досега и не знам дали е възможно при положение че няма и как да кача image-a. 

преди 3 часа, Raze написа:

Ако телефона не се отчита от компютъра като се върже през USB, значи има хардуерен проблем. Най-добре го дай в някой сервиз.

Да, аз още снощи изчерпах всички познати за мен възможни варианти. Утре ще гледам за сервиз. 

• 5 седмици по-късно...
  • Автор

Значи смених си буксата и вече го разпознава компютъра. Флашнах с най-новия ROM с Android 8 и MIUI 10 чрез XiaoMiTool.

След инсталацията видях че се беше върнало стоковото рикавъри и затова свалих последната версия на TWRP и флашнах през PowerShell с adb ...

Влязох в TWRP, за да инсталирам SU и рестартирах, за да се върна обратно в Андроида, но ми даваше, че няма руут. Пробвах да се върна в TWRP, за пробвам с друг .zip за SU-то, но с Volume Up + Power ме вкарва в стоковото рекавъри. Флашнах още веднъж TWRP, но след рестарт на телефона отново изчезва и се връща стоковото. Иначе телефона си работи идеално вече, но просто няма root. 

Някакви идеи защо не може да се задържи TWRP-то? Bootloader-a е unlocked, ако това има значение. 

• Автор

Видях, че е излязла още по-нова версия на TWRP, флашнах нея и вече няма проблем. А относно руут-а се оказа, че за Android 8 и MIUI 10 трябва да се руутне с Magisk, защото със SU все още не става. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.