Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си клокна процесора ?

Featured Replies

Еми крашва защото сигурно не е стабилен пробвай да му песнеш един прайм 95 за 10 15 минути да видиш дали ще крашне. Ако пак крашне вдигни малко волтажа и внимавай с честотите на рам паметта защото ако е прекалено виисока ще краашва и зареди нея

• Отговори 69
  • Прегледи 36,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Както казах не съм наясно с клокването заради което искам да те помоля да си малко по изчерпателен защото нищо не разбрах :D Как така да му пусна прайм 95? Колко волтаж да му поддам и на кое точно да вдигна волтажа? Къде се намират херцитена рам паметта и с колко да го вдигна? Ако ти трябва някаква информация за да ми отговориш конкретно само кажи. Много бих искал да е точна информацията защото вече си докарах черен екран и го оправих като на магия, а за втори път не съм сигурен дали ще успея да го оправя :/

Така прайм 95 е програма която тества процесора за стабилност. Ако не издържи поне 15 минути значи не е стабилен. Програмата можеш да изтеглиш от ТУК. Сега разгледах по - подробнно дъното ти и то има смарт функция за овърклок, което означава че има въведени и изпитани стойности за овърклок при който процесора е стабилен. Ето едно

във което е показано как става.

Ако не си разбрал нищо от клипчето ето ти стъпките една след друга:

1 Влизаш в биос и отиваш в Advanced.

2 Във меню Advanced даваш Cpu configuration.

3 След това даваш Al overclock - overclocking profile,

4 И вече отдоло ти се показва едно меню задавш процент и тестваш за стабилност, ако е стабилен качваш на следващият.

Този овърклок за мен е най - сигурен защото дъното си изчислява само сичко. няма да достигнеш кой знае какъв овърклок но за сега ти е достатъчен.

Вече 30 минути продължава теста на Blend с 10% клок (3300 Mhz). На 15% (оклоло 3470 Mhz) спира теста на първото ядро, а второ продължава да се тества. На повече проценти (20% - 3600 Mhz) явно няма смисъл да се тества. Ще продължа още с теста. поне час да поработи програмката. Може ли да се прави краша или там каквото е, на първото ядро?

Редактирано от nababati (преглед на промените)

Пробвай на по - висок процент от 15. И кажи резултата. Щом едното ядро крашва не е стабилен, но пробвай с по висок процент. Като за начало не е нужно да държиш прайма дълго включен ами прави ежедневното натоварване. Например пусни си музика рови си в нета ,разглеждай снимки е виж дали ще крашне ако крашне няма смисъл да пускаш прайм.

Редактирано от amd World (преглед на промените)

на 20% не може да зареди Windows. Въпросът е защо. мисля че трябва да се бутне нещо по настройките за да се оправи тва нещо което мисля е пряко свързано с крашването на първото ядро при тест на 15% . Надявам се да имаш представа

Имам но трябва да задаваш настройките ръчно. За да ти помогна ми кажи само биоса същият ли ти е , като от клипчето.

На клипа версията е 2.6,а моята 2.5, но като гледам няма разлика ,напълно еднакви изглеждат

Така щом искаш да правиш ръчен овърклок трябва да внимаваш много, защото аз от растояние нямам на представа как ще се държи компютърът ти след овърклока. Ако започне да крашва по добре го върни на 10%. Влизаш пак във менюто на биос за овърклок, но самоче където е Al overclock - Manuel. Cpu frequency - 210 dram freguency - manuel Pci expres frequency - 101 dram voltage - auto NB voltage - auto cpu voltage - auto Виж дали с тези настройки ще успее да запали и после пиши.

:D 150 mhz клок какво по дяволите е тва. Аз си знаех че тва е няква шантавия ама реших да пробвам. Иначе Cpu frequency трябва да е на 227 за 400 mhz up

Ee ти какво искаш още първия път да дигнеш 500-600 мхз. Почваш от ниските честоти като внимаваш и с честотите на рамта. Сега пробвай дали ще подпали с 250 шина

250 ми се сториха твърде много и го пробвах с 235. Тъкмо зареди windows-a и се ресна после добавих на CPI 4 т.е. от 101 на 105 и се оправи. Сега съм с 533 up. Мисля че сега трябва да тествам, да видим какво се е получило. Aко случайно е стабилно супер. Иначе мисля да не го вдигам повече от +600 Крашна веднага при теста и пак първото ядро :/

Редактирано от nababati (преглед на промените)

Вдигни волтажа с една стъпка

отново се ресна :/ а да кажа че дадох само на мемори волтажа защото не се уточни и предположих че само там трябва

отново се ресна :/ а да кажа че дадох само на мемори волтажа защото не се уточни и предположих че само там трябва

Мемори волтажа не го слагай на повече от 1,9 волта.

Аз имах предвид на процесора да вдигнеш волтажа ащото авно вече нему достига ток.

С amd World продължихме дискусията в скайп за да не спамим но всичко стихна едва до тук http://picbg.net/u/65300/47811/666471.jpg Държи се добре в Windows но като пусна прайм 95 и веднага спира. надявам се някой да знае какво му е да сподели :)

Защо PCI-E шината ти е на 105? Сложи я на 100MHz, FSB на 266(това е официална честота и няма да клоква паметта и PCI-E), паметта ръчно на колкото е фабрично, множителя на 14х от CPU Configuration, изключи C1E и Intel Speed Step. Може да пробваш и другата официална шина 333 с множител 11.

Какво е това FSB и къде се намира защото прерових биоса и не го намерих. Множителя също не намерих или поне така мисля. Имаше нещо което започваше с Ratio, май тва трябва да е. Шината като казваш да я върна на 100 mhz сигурно искаш да кажеш от 105 на 100 аз така направих. Съжалявам но не разбирам от клок :D само нещо не ми е ясно! Ето това. Защо става така и на колко херца е процесора .. не мога да разбера http://picbg.net/u/65300/47811/667397.png

Да вземеш да попрочетеш малко - После почвай стъпка по стъпка и ще клокнеш. Ама да казваш "не разбирам" все едно казваш "не искам да се науча" Овърклока не е мода или необходимост, а много четене, много опити съпроводени с грешки и авантюристичен дух. Не става да чакаш наготово. FSB при теб се казва CPU Frequency, а другите неща ще те оставя сам да научиш - така духовното удовлетворение от постигнатите резултати ще е най-голямо. Успех и късмет да стигнеш високи резултати!

от написаното на линка нищо не разбрах! Поне компа запали на + 500 mhz ама е се тая защото не е стабилен

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.