Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си клокна процесора ?

Featured Replies

Добре аз имам малко по-различен въпрос ... значи аз съм с AMD Athlon 2200+ та въпроса ми е до колко мога да клокна този процесор ... веднъж успях да го дигна на 1.9GHz но системата за 2 часа ми показа син екран и сега съм го смъкнал на 1.87

• Отговори 69
  • Прегледи 36,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тази пък тема откъде я изровихте :speak: Доста е писано по отношение клок на AMD процесори- цък

Темата се затваря.

• 2 години по-късно...

Оптимизация :blink: без да овърклокваш и да работи максимално бързо :blink: което разбира се звучи тъпо защо изобщо пусна тема за клок на процесора но няма значение пробвай това:

My Computer -> Properties -> Advanced -> Perfomance -> Setting -> в полето Visual Effect избери Adjsut for Best Perfomance

и да видим дали ще има промяна хубаво е да дадеш отметка на: Use common task in folders

За оверклок най - добре ако не разбираш много да не се пробваш, защото ще стане така че ще го надуеш много ще ти изкочи черен екран и после ще го носиш да ти чистят биос-а. Иначе става като променяш напрежение на процесора и честота на шина.

Работи от 1.6 го качих на 1.62

Да поспамя и аз натема 2006г. Това направо е световен рекорд от 1,6 на 1,62. :yanim:

Просто се колебае FSB...човека не е виновен.Ама сме гаднярчета,мале...Публикувано изображение

от 1,60 на 1,62 :yanim: :yanim: Ако питате мене направо паметник да му вдигнем на момчето

• 1 година по-късно...

Здравейте имам нужда от малко помощ и се надявам да ми помогнете .

преди време имах един малук проблем със дънната платка ( не искаше да ми пали видео картата и трябваше да рестартирам докато запали) .

Занесох компютъра с9и в офиса където е сглобяван и там смениха дъното с това MSI K9AGM3 (MS-7367) .

Та въпросът ми е какво да направя че да мога да си клокна процесора който е
AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3200+
Orleans-512 DH-F2 защото сега с това дъно не може да стане това а със старото дъно спокойно си го клоквах до 3.0 GHz .

Сега имам и повече RAM и предполагам че не трябва да има никакви проблеми пак да си го клокна .

Много моля да ми помогнете .

Благодаря предварително :hush:

Щом си клоквал със старото дъно до 50% би трябвало да знаеш как се клоква с различно дъно? Какво ти пречи и с това дъно да клокваш? Кажи какво не ти е ясно и ще ти помогнем. А помежду другото чел ли си темата Overclock на AMD и графични карти?

Да четох я и със старото дъно знах как става работата както и други дънни платки но точно с тази не мога . Работата е там че тук клокване на процесор го няма като налична опция в BIOS-а . Цвързах се с тези дето са ми го сложили и те ми казаха да прочета инструкциите коя опция включвала клокването само че те не ми дадоха книгата с опътванията и не знам какво да правя . За това реших да се обърна към вас МОЛЯ ЗА ПОМОЩ

Защо не погледнеш тук какво има иии 1-вите 2 линка са към сайта на MSI, а там има драйвъри, има книжки в .pdf, има чудесии.

Хора не разбирам така че ако може давайте по същество

• 10 месеца по-късно...

Здравейте! Искам да ви помоля да ми помогнете защото и аз мисля да си клокна процесора, но не знам как. Не е лоша машинката, но ми трябва повечко защото цъкам една игрица а за там трябва малко повече а от това което имам не съм най доволен. Процесорът ми е Pentium® Dual-Core CPU E5700 3.00GHz Тъй като съм на ясно че ще трябва повече захранване се надявам моето да не е малко, което е 400W

Тъй като съм на ясно че ще трябва повече захранване се надявам моето да не е малко, което е 400W

Добре че е 400W. Сега въпроса е колко са реални тея 400W ?

Здравей, като начало кажи марка и модел на захранването и от колко време се ползва!

Здравей! На него пише - Model: ATX - 400W на делукс

Съвета ми е да се откажете.

ПП:Имах впредвид с това захранване. :)

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Здравей! На него пише - Model: ATX - 400W на делукс

захранването си е с компа, който на няма и година

Моя съвет е да не се отказвате, но задължително 1-во да се смени захранването с някое качествено!

Съвета ми е да се откажете.

Защо? Питай 1-во дали има бюджет за ново, което да е качествено захранване. С това и двамата сме на ясно, че не е добра идея да се повишава честотата на процесора, но ако се смени с някое прилично?

Жалко :/ но все пак благодаря за бързите отговори :)

Виж сега. Не, че няма случаи на китайски захранвания, които да са читави. Имам компютър от 2004-та с подобно. Въпроса е, че тук рискуваш да повредиш много компоненти... Идеалният вариянт е да работи захранването, но често да ти се изключва компа, да имаш сини екрани и тн. След него като добър вариянт е да си замине САМО захранването, но тези китайчета нямат свестна защита в тях. Най-често подобно PSU отнася със себе си и я HDD (най-лошият вариянт, защото губиш информацията на него), я видео, я дъно...

Моя съвет е- смени захранването, след това клоквай!

Здравейте отново :P помислих малко и даже се поразрових из биоса. Знам че захранването ми е зле, но може ли да клокна процесора до възможностите на захранването а не до тези на процесора докато намеря пари да си взема хубаво захранване. Между другото трябва да кажа, че качих херците с 400 и компа се държи добре, но не знам колко реално съм го направил това Ето малко инфо за машината: Процесор - http://picbg.net/u/65300/47811/666062.png Дъно - http://picbg.net/u/65300/47811/666063.png

Процесора е клокван до доста, но незнам дали с това захранване докъде ще го докараш. Аз със един Кодеген 400 вата клокнах моя процесор ии въпреки че моя е по лаком от твоя в консумацията на ток успях да го дигна с 400 мхз. Така ,че сигурно ще можеш да го клокнеш малко.

Не разбирам от клок, но си качих херците с 400, не съм барал волтажи или каквото и да било друго. Резултат от теста беше че май вари добре, а като казвам "май" искам да кажа че не знам какво трябва да стане за да разбера дали процесора е стабилен или не. Моля кажете.

При теста градусите се качиха над 50 до 60 което мисля че не е фатално защото макса е 100, а аз не съм с допълнително охлаждане.

Когато качих компа с тези херци (над 3300) играта която играя крашва след известно време, мисля че е от клока, вие кажете

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от nababati (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.