Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хора как да си направя сайта на два езика ?

Featured Replies

Хора как да си направя сайта на два езика?Моляви пишете sad.gif

Здрасти :-)

Май работиш с HTML, та най-лесния вариант е копиваш сорс кода на главния език на който си създал сайта и го превеждаш и го запазваш(например ако си превел главната страница запазваш го като(index1.html - примерно) и така, т.е. правиш същия сайт, но или го качваш някъде другаде напримерно, ако сега сайта ти е http://jsijdiada.hit.bg, с английския език(или езика на който ще превеждаш) ще стане jsijdiadaen.hit.bg (ако направиш нов сайт и го качиш там или, ако създадеш някоя папка ще стане jsijdiada.hit.bg/en/

Аз ти препоръчвам да направиш една папка (ако хостинга ти е hit.bg в полето до 1 бутон "Do it(мисля, че беше)" пишеш името на папката и цъкаш бутона Do it след това влизаш в папката и качваш "преведената" версия на сайта ти ;-)

ПП: Надявам се да си разбрал нещо както го обясних.. ;)

Грешен раздел angry.gif

Защо да е грешен?

Темата си е точно на мястото но можеш да оправиш заглавието на темата махни това "Хора" cool.gif

• 1 месец по-късно...

Виждал съм тракери на два езика и ми е чудно как става за да си направя и аз на моя по този начин защото като гледам по начина по които става при сайтовете при тракерите няма да стане.Някои може ли да обясни как става :)

• 9 месеца по-късно...

Най-простия начин е като си качил в:Директорията на сайта/lnguges/и тук трябва да качиш айловете с езици.Те са в .php формат.

Ако работиш с някой CMS там има възможност да сложиш много езици не само два, но това пък ти коства повече работа :). За да го направаиш на няколко езика, ти трябва да влизаш в админ панела си със съответния език и да работиш на него, след това правиш същото и с останалите езици, за да оправиш съответния език трябва да влезеш с него :)

За HTML сайтове, най простият начин е такъв: правиш си сайта примерно на БГ както си му е редът, слагаш два линка на index.html ( Български и english), да речем сайта на български ти е www.shooter.com :) След това копваш всички папки и файлове които си направил досега и ги слагаш в отделна директория да речем ..../en и там почваш да превеждаш сайта на английски... и когато влизат хората в сайта ти, видят тея два линка (БГ и ЕН) на индекса, които водят БГ --- www.shooter.com, а ЕН --- www.shooter.com/en, си избират в коя директория да сърфират :)

ето ти да видиш пример www.pgss-chirpan.com Не съм го доизкусурил.... не гледайте логото и че не е преведен на някои места :P ще се оправи

Редактирано от \krasko (преглед на промените)

А ако си пишеш сайта сам, можеш да направиш папка languages, която да съдържа например bulgarian.php и english.php като всяка една от тях съдържа масив, като елементите на масива са различните страници. Например bulgarian.php съдържа

<?php

$lang["page1"] = "Съдържание на страница 1";

$lang["page2"] = "Съдържание на страница 2";

$lang["page3"] = "Съдържание на страница 3";

?>
А english.php
<?php

$lang["page1"] = "Content of page 1";

$lang["page2"] = "Content of page 2";

$lang["page3"] = "Content of page 3";

?>.
След което в index.php пишеш
<?php

$page = $_GET["page"];

$language = $_GET["lang"];

include("languages/".$lang.".php");

echo $lang["$page"];

?>

Ще получиш следното:

Когато потребителя отвори

index.php?page=page1&lang=english

това, което ще се изпише на страницата ще бъде стойността на елемента page1 от страницата languages/english.php

Редактирано от Мишо (преглед на промените)

Едно и също е :ph34r:

Само, че съм допуснал друга грешка

Трябва да има точка преди php, защото иначе ще се търси файл bulgarianphp, а не bulgarian.php

include("languages/".$lang.".php");

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.