Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте, правя една програма на с#, но излезна един проблем. Искам когато чек бокса е чекнат да ми извежда всички записа от таблицата ми от база данни в gridview, а когато не е чекнат да ми извежда само тези записи, който са по големи от 30 години. 

Благодаря предварително

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И ако дадеш и кода, който ти прави проблеми, може и да получиш помощ....

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
if (View_alltxt.Checked == false)
            {
                DataAdapter = new OleDbDataAdapter("select * from Booking_details", dB.connection);
                 ds = new DataSet();
                DataAdapter.Fill(ds, "Booking_details");
                dataGridView1.DataSource = ds;
                dataGridView1.DataMember = "Booking_details";
            }

            else
            {
                if (dataGridView1.CurrentRow.Cells[11].Value.ToString() > 25)
                {
                   
                }
            }

Когато не е чекнато ми извежда всичко но в elsa трябва да напиша него което ми извежда всички, които са по големи от 25 години

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 42 минути, mitko9670 написа:

по големи от 30 години.

преди 36 минути, mitko9670 написа:

по големи от 25 години

Какво са 5 години :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой да помогне


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дай някой и друг ред от тази таблица. Принципно ти трябва условие като горното, но да избира редове с години > 25/30 (така и не стана ясно колко точно). Нищо сложно няма. Прочети как се правят SQL заявки, как така програмираш, без да знаеш елементарни неща?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за помоща, както винаги може да се разчита на вас 😉

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И как да стане това, като не знаем какво има в таблицата, горе ти писах каква информация ни трябва, къде е? Боба го ядем, не го хвърляме. С подобни оскъдни данни никъде няма да получиш помощ!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че за какво ти е съдържанието на таблицата? Очевадно е какво трябва да се направи - и то е да се модифицира SQL заявката така че да отговаря на избрания критерий.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
select * from Booking_detail where товакоетотитрябва > 25

или 30, така и не стана ясно точно колко.

https://www.w3schools.com/sql/sql_where.asp

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, Raze написа:

select * from Booking_detail where товакоетотитрябва > 25

или 30, така и не стана ясно точно колко.

https://www.w3schools.com/sql/sql_where.asp

И аз го направих така. Видя ли, че може да се направи и без да се знае информацията в таблицата. Все пак благодаря.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

То може и боб да се хвърля, но вместо да изпишем 100 излишни мнения, проблема можеше да се реши още във втория пост!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...