Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Bozhidar Denkov

Престъпленията на граф Игнатиев срещу България

Препоръчан отговор


https://terminal3.bg/prestaplenijata-na-graf-ignatiev-sreshtu-balgarija/

Цитат

Руският консул в Османската империя граф Николай Игнатиев, който работи усърдно срещу свободата на България, независимостта на църквата ни и изиграва решаваща роля в обесването на Васил Левски.

Днес ремонтът на ремонта на столичния “Граф” се превърна и в символ на управлението – корупция и некадърност, развалящи естетиката и унищожаващи малкия бизнес – на улица, символ на имперското отношение на Русия към България.

Време е с ремонта на ремонта да премахнем и патрона на улицата! Публикуваме текст на Георги Георгиев за престъпленията на граф Игнатиев срещу България.

През 1870 г., след като повече от 10 години българският народ се бори за църковна независимост, султанът издава ферман за независима Българска екзархия.

Територията на екзархията обхваща всички земи, населени с преобладаващо българско население – около 220 000 кв. км с около 4 милиона българи – много повече от всеки друг етнос на Балканите.

Това никак не допада на имперската руска дипломация, която още от времето на Екатерина залага на гръцката Мегали идея в опит да осъществи своя мегаломански план – завземане на Балканите и Проливите и възраждане на империя, подобна на Византия, начело с Романови.

Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, наричан „вицеимператор” заради огромното си влияние в Османската империя, лично настоява българските владици да бъдат заточени, за

да се спре процесът на единение на българската нация и църква

Османските власти отстъпват пред граф Игнатиев и на 21 януари 1872 г. българските владици са заточени в Измир, но българите в Цариград се вдигат на протестно шествие срещу Високата порта. Над 3000 българи се събират на този протест. Великият везир Махмуд Недим паша приема Славейков и Икономов като представители на шествието, изслушва ги и обещава владиците да бъдат освободени.

Махмуд Недим паша удържа дадената дума: на 30 януари владиците са върнати в Цариград.

Нещо повече! През 1872 г. Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква. Махмуд Недим паша дава ултиматум на Патриаршията да признае Българската църква и вследствие нейния отказ изпраща заповед до привременния български съвет в Ортакьой да избере екзарх на основание на фермана.

Само месец по-късно граф Игнатиев след лична визита до султана успява да отстрани Махмуд Недим паша. 

Трябва да отбележим, че още през 1861 г. предишният руски консул в Цариград – княз Лобанов, успява да издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години. Поводът е, че за първи път през 1860 г. българските църковни дейци провъзгласяват Българската църква за независима и спират да споменават в молитвите руския император.

В същата 1861 г. Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия на Раковски в Белград да бъде разтурена. Отново след намеса на злокобния руски консул в Белгард.

Паралелно с църковните борби се развива и революционното ни движение, възприело изцяло линията на Георги Раковски за освобождение със собствени сили и средства. Начело на БРЦК са негови ученици, а ръководителят Васил Левски неслучайно предупреждава, че „Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби”.

След залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостола да бъде съден от специален съд.

По настояване на графа в състава на съда са включени и българите:

 • хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, член на държавния съвет към империята.
 • Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община
 • Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис
 • Петър(Пешо) Тодоров – Желявеца, член на софийският меджлис.

Целта е ясна – обезглавяване на националното ни освободително движение и подчиняването му на целите на имперската дипломация. Граф Игнатиев е искал да бъде сигурен, че Апостола ще бъде осъден на смърт.

След години хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович ще заяви: „Каква стана тя?! На нас графът ни каза, че съдим обикновен крадец, пък то какво било?!…”

Най-зловещата си роля обаче граф Игнатиев изиграва по време на Цариградската конференция на Великите сили, на която трябва да се реши и въпросът за територията на новата българска държава. Конференцията е свикана заради Априлското въстание и последвалите зверства и насилия срещу българското население, когато цяла Европа се надига в защита на българската кауза.

Конференцията започва през декември 1876 г., само че никой не подозира, че двете властващи в Европа империи – Русия и Австро-Унгария, са се договорили тайно още на 8 юли със секретното Райхщадско споразумение.

Паралелно с конференцията в Цариград Русия и Австро-Унгария провеждат среща на най-високо ниво в Будапеща, където подписват секретната Будапещенска конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.

В същото време на конференцията в Цариград е постигнато съгласие за територия на новата българска държава, която почти напълно съвпада с границите на Българската екзархия, одобрена от всички Велики сили.

На 15 януари 1877 г. Русия и Австро-Унгария подписват Будапещенската конвенция и руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.

Русия ще спази това свое обещание и така голяма част от Македония, Родопите, Тракия и Беломорието действително остават в пределите на Османската империя чак до 1912 г.

Планът на имперската руска дипломация по

разкъсването на българската нация и българските земи,

стартиран още на 8 юли 1876 г. и целящ недопускане на образуването на голяма и сплотена българска държава, е в своя апогей. След два дни – на 18 януари, Митхат паша заявява, че Османската империя се отказва от договореното на Цариградската конференция.

Едва ли руските дипломати са предполагали, че след години архивът на Османската империя ще бъде предаден от Ататюрк за претопяване в германска фабрика и че българското военно разузнаване ще откачи целия вагон с архивата на империята, касаещ България, а личната кореспонденция на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на българското военно разузнаване.

Неслучайно само след 7 години, когато България обявява Съединението на част от разкъсаните ни земи, Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и след неуспешни опити да провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението, или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор, Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. След това Русия ще скъса дипломатически отношения с България за 10 години.

Предстои да публикувам и секретните грами на руските дипломатически мисии в София, Пловдив, Букурещ и Цариград, в които ще видите още подлост и коварство – организиране на преврати, метежи, подкупване на български политици, организиране на убийства, въоръжаване на шайки, които да нахлуват в Източна Румелия с цел дестабилизация…

Русия ще получи заслуженото си! Когато през 1916 г. напада България заедно с Румъния през Добруджа и в гръб – през Макдония със специално създадения за целта Руски експедиционен корпус, командван от ген. Дихтерис, руските войски ще бъдат разбити на пух и прах от храбрата българска войска, а на 3 март 1918 г. Русия ще капитулира пред България и ще подпише най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския мирен договор. Над 1 милион кв. км. от територията на империята ще бъдат откъснати, а от грозните нокти на руския империализъэм ще се откачат Финландия, Литва, Латвия, Естония , Полша, Украйна, Беларус, Грузия, Армения…

Част от тях ще бъдат анексирани отново, но процесите, започнали с този договор, продължават и днес.

На 3 март 1918 г. Датата не е случайна. Избрана е от победителя! България!!!

По ирония на съдбата днес на името на злодея, граф Игнатиев, работил усърдно срещу свободата на България и пратил на бесилото Апостола, е кръстена една от най-важните улици в София. А в учебниците по история, които трябва да възпитават бъдещите българчета, руският сатрап е представен като герой. Едва ли има друга държава, която може да си причини сама подобен позор.

Автор: Георги Георгиев
Текстът е препубликуван от интернет сайта Faktor. Заглавието и увода са на редакцията на “Терминал 3” . 

Б.А. Прилагам:

1. Територия на Българска екзархия: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ce/Bulgarian-Exarchate-1870-1913.jpg

2. Територия на България според Цариградската конференция: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1c/Constantinople_conference.png

3. Територия на България, договорена от Русия и Австро-Унгария на Берлинския конгрес. Забележете колко от българските земи умишлено са предадени на Сърбия, Румъния, Гърция или умишлено оставени в пределите на Османската империя: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Bulgaria_after_Congress_of_Berlin_in_1878.png

4. Сборника със секретните договори на Руската империя: http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/37023-sekretni-dokumenti-progovaryat-rusiya-razkasva-balgarska-plat-iska-da-sme-bezropotno-pleme.html%7D

5. Симеон Радев – Строителите на съвременна България. Том 1 http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=101&WorkID=2846&Level=3

 
Цитат

Колкото се може по – скоро да се смени името на граф Игнатиев на хубавата столична улица. Тоа руски враг на българия не заслужава тая почест.

Не само той. Да се премахне и паметникът на онзи цар, който заплашва народното ни събрание. Какво да кажеми за МОЧА? И всички други разни Тотлебенци, Ернроти, Скобелевци и други главорези. Добре е да се знае, че самите руснаци са им разрушили паметниците и гробовете по време на тяхната си революция, защото са били царски офицери.

О несвещенна простота! Не изтъквай невежеството си като повод за гордост. За наш късмет има запазени документи, които напълно изобличават и твоите и лъжите на графа-най-омразният враг на българите, изрекъл фразата: "Което е добро за българите е смърт за Русия" Нямаш си идея колко мръсотии е сътворил срещу българите любимия ти граф. И всичко това е документирано и публикувано. Аз него мога да го оправдая, защото е защитавал интересите на собствената си империя, но такива като тебе, които и след наличието на автентични документи продължават с идиотските си твърдения заслужават само презрение.

Подкрепям призива за смяната на името на една от централните и хубави улици в София Граф Игнатиев. Този враг на България,който се е стремял всячески да унищожи и да не допусне съществиването на самостоятелна българска дъжава.

Не е русофоб, а добре се е запознал с историческите факти.

Цитат
Всичко това е жестоката истина!!! Едни факти знаех отдавна, други научих впоследствие. И винаги ме разяждаше огромна скръб, че тези, на които вярвахме безгранично и обичахме като братя, са действали по такъв подъл начин. Но какво и да очакваме от империя, държаща в робство собствения си народ по онова време и отнасяща се с него като с поробен враг. През ХХ век руският народ даде десетки милиони жертви - между 60 и 100, по различни данни. През този век още 20 милиона етнически руснаци бяха подложени на геноцид и прогонване от домовете си с мълчанието на Москва. Всеки момент се очаква настъпление срещу Донбас с използването на 300мм реактивна артилерия за унищожаването на град Донецк с население стотици хиляди жители. Москва мълчи! В биографичната книга за Суворов отпреди няколко десетилетия се казва, че Екатерина ІІ е желаела да възстанови гръцка Византия до Дунава, с император нейния внук Константин. Но именно по нейно нареждане огромните руски армии бездействали. Бездействали са, защото на Балканите е живеел и все още живее един излишен за тъмните сили инат народ, който не иска да бъде затрит, който чезне, но няма да изчезне! Защото Всевишният е създал нас Българите по свой образ и подобие!!! Това да си го набият в празните глави всички мало**ум**ни*ци и чук**ун**ду*ри, които пл**юят собствената си кръв, къп*ят се в ко*ристи и суе*та и не виждат как ле*тят над*олу...
Не го че**ти т*оя , ами виж какво говорят професионалните историци! Гледай по често "История БГ" по Канал 1 на БНТ и ще видиш и по"лоши" работи за "Руското освобождение" и то от доценти, професори, академици! Лъжата налагана с десетилетия не може да е вечна!
 
Браво на Автора Георги Георгиев!
Дори и да изключим историческите факти, до ден днешен, измежду имигрантите в развитите страни, само поданиците на руските и подчинените им около тях държави (включително и българи), са в състояние да карат сънародниците си да работят без пари, взимат им паспортите, прину*жд**ават ги пр*ости**ту**ират и да ро*буват. Големите сили поробват чуждите, руснаците поробват само своите. Колкото и да оспорвате статията, днешните факти са достатъчни да потвърдят и историята. Няма да стъпя на тази улица, докато не и сменят името. Това ще е моя поклон пред Апостола.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Ами то по същия начин и цар Борис 3 има престъпления, щото ни вкара в 2 национални катастрофи. Денков хвани и прочети малко от историята. Има вече доста разсекретени материали. Стига пиши простотии.И ако си мислиш, че като ти отговаряме на постовете някой те взема под внимание и ти задоволяваме егото в голяма грешка си. Просто предпазваме другите хора от форума и искаме да разберем че не те слуша главата.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 24 минути, Bozhidar Denkov написа:

Колкото и да оспорвате статията, днешните факти са достатъчни да потвърдят и историята. Няма да стъпя на тази улица, докато не и сменят името. Това ще е моя поклон пред Апостола.

Да не Ви е стъпил кракът и тук:

Карта на 4198 Граф Игнатиево :)

Тъй, тъй сте подкарали с премахването му, та се замислете и авиобазата да я няма ... :)

Я направо потрийте България от гуглето ... а ... :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, ДиоиД написа:

Да не Ви е стъпил кракът и тук:

Карта на 4198 Граф Игнатиево :)

Тъй, тъй сте подкарали с премахването му, та се замислете и авиобазата да я няма ... :)

Я направо потрийте България от гуглето ... а ... :) 

Точно това правим. Изтриваме я и то със сериозни темпове!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 часа, Емил Костов написа:

Точно това правим. Изтриваме я и то със сериозни темпове!!

Да .... директива 2020 ... българите не трябва да имат собственост ... Но какво пък, на младите им харесва да са роби ... Тяхно е бъдещето ... Днес F16 ... и изобщо ... всичко руско - вень ... :) Може би трябва всичко свързано с въпросния граф да го прекръстим на Фон Дю Тен ... или пък барон Мюхлюзин ... :) ... хм ... добре звучи ... :) или граф Трол Апокалипсис ... :) 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Докато МВР, ДАНС и останалите разузнавателни, български служби се чудат как да се докопат до информация за български ученици и студенти, в една софийска кръчма се пръкна още една паравоенна организацийка. Тя се казва ОПЛОТ - БЪЛГАРИЯ и е дело на рускоговорящи тьотки и чичета- путинофили. "Оплот-БГ" не е за подценяване, тъй като нейни лидери и членове от години се бият в редовете на терористичните групировки в окупирана Украйна.

п.п. адрес на организацията Оплот България - гр. София 1517, Бул. Ботевградско шосе, бл.2, вх. Д, ап.7

Видео от учредителното събрание: https://www.youtube.com/watch?v=sGaGpt97qqI

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Добави ново...