Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с емuлатор за Android - MEmu Play.

Featured Replies

Здравейте, повече от  година изполвам емuлатора за Android под Windows MEmu Play. Седмица след автоматичното му обновяване до версия 6.2.3 антивируса ми - Avira започна почти постоянно да ми изкарва прозорец за засечен Malwarе. Почти година не съм инсталирал нищо ново и за това мисля че гадините са се промъкнали с ъпдейта. Моля за помощ. Предварително  Ви благодаря.

Memu,.jpg

Memu.jpg

Здравейте,

Гледам, че програмата го засича с евристични алгоритми. Твърде е вероятно това да е фалшива тревога.

Изпратете файла на VirusTotal.com и публикувайте линка с резултатите.

Поздрави!

Съвсем безобиден файл. Те 90% от безплатните инсталатори съдържат нежелателни приложения като InstallCore и просто трябва да внимавате с отметките по време на инсталацията на програмата.

За мен можете да го сложите в изключенията на авира и да си свиркате. Говоря за инсталатора на програмата. А иначе ако искате да премахнете нежеланите приложения (ако са се качили такива с него) направете една проверка с антивирусната, с Malwarebytes Anti-Malware и AdwCleaner.

Според мен няма място за притеснение, но мога да кажа повече ако направите една проверка с FRST (каквито са изискванията на раздела и без това) и да прикачите лог файловете в следващия си коментар.

Поздрави!

Ползвам MEMU Play от години и никога не съм имал проблеми. При инсталацията дори няма опция за инсталиране на разне нежелани софтуери. Няма за какво да се тревожиш.

Утре ще прегледам лог файловете обстойно, защото ми излязоха ангажименти, но на бърз преглед няма от какво да се безпокоите.

• Автор

Още веднъж благодаря, приятна вечер.

Системата изглежда чиста. Самата програма е крашвала доста пъти по време на работа, но може би това се дължи на Avira.

Имате две антивирусни в реално време. Желателно е да изключите Windows Defender ако ще ползвате Avira:

Цитат

AV: Avira Desktop (Enabled - Up to date) {4D041356-F94D-285F-8768-AAE50FA36859}
AS: Avira Desktop (Enabled - Up to date) {F665F2B2-DF77-27D1-BDD8-9197742422E4}
AS: Windows Defender (Enabled - Out of date) {D68DDC3A-831F-4fae-9E44-DA132C1ACF46}

Вярно е, че Windows Defender при Windows 7 е само анти-шпионска програма, а не пълноценната антивирусни MSE (Microsoft Security Essentials) и все пак две програми в реално време само ще бавят системата.

А за да почистите някои невалидни вече правила и остатъци от неизползвани програми можете да пуснете следния скрипт:

Изтеглете fixlist.txt и го запазете на в папката, където сте свалили FRST64.exe.

Стартирайте FRST64.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

• Автор

Още веднъж благодаря, дефендера вече е изключен, не знаех че пречи.  Пуснах фикса - качвам лога:

Fixlog.txt

Здравейте,

Стартирали сте fix-a два пъти и затова този лог е леко безполезен:

Run:2

но нищо, според него би трябвало елементите вече да са премахнати и затова са обозначени като липсващи такива.

Иначе ако искате допълнителна програма за защита към Avira по-добре сложете един Appcheck Anti-Ransomware, който включва и Anti-Exploit модул. Има и други програми, които не са базирани на дефиниции, но те са вече една идея по за напреднали потребители като VoodooShield и OSArmor, затова моето предложение е Appcheck Anti-Ransomware. Avira вече разполага с подобен модул, но не е много ефективен от това, което съм наблюдавал като тестове:

Вече решението си е ваше.

Поздрави! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.