Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Хард диск

Featured Replies

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Ами май не четеш какво ти се пише. Смени това RAID на AHCI и ще стане инсталацията.

IMG_20190729_192530.thumb.jpg.0be6cfcae606b7dbc0ea2745487a0522.jpgIMG_20190729_192558.thumb.jpg.598a27a5d84c1087d0771bbd06c7af59.jpg

Добре де, разбрах. Не съм пробвала на АНСИ, ще го опитам и това!

За RAID няма драйвер, трябва да го вградиш в инсталацията. Във връзките, които ти дадох го пише, но изобщо не ти трябва. Ама кой да знае, че някой го е активирал...

• Автор
току-що, Raze написа:

За RAID няма драйвер, трябва да го вградиш в инсталацията. Във връзките, които ти дадох го пише, но изобщо не ти трябва. Ама кой да знае, че някой го е активирал...

Така си е в оригинал. Купувахме ги заедно двата лаптопа. Само че тя си сложи 7, а аз 8.1, даже и биоса не съм подновявала, ама след тая случка, няма и да го пипам. Компа работи, и не ми пречи! 

10, поне за сега нямам и намерение да слагам, че и там се създавали такива проблеми от това дето четох!

• Автор
току-що, Raze написа:

Пускай инсталацията, да видим дали всичко ще е както трябва :)

Правя флашка. След около 1 час ще видим резултата. Това KERNEL32.dll....ме притеснява... Де все го няма, пък го има...даже два файла с еднакви имена и различни размери има. Единия в СИСТЕМ32, а другия в Wow64 нещо такова беше...

Като няма драйвер за диска и изглежда не може да си чете информацията правилно, нещо може да се ошашква.

https://www.webopedia.com/TERM/K/kernel32_dll.html

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Като няма драйвер за диска и изглежда не може да си чете информацията правилно, нещо може да се ошашква.

https://www.webopedia.com/TERM/K/kernel32_dll.html

Ще видиме...ако стане на АНСИ...?

Потвърждавам превключването на AHCI.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Станааааа! Уф.... Обаче проблема с KERNEL32 го имаше но след като инсталирах (този път тръгна) Windows6.1-KB2533623-x64.msu, нещата са на място! Мнооого благодаря на всички, от името на приятелката ми, и от мое име, не бях се занимавала с 7.

Добре де, ама защо по фабрични настройки е на райд...а има стикер на Windows 7? 

Както и да е, благодаря Ви! :*

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Какво значи "по фабрични настройки"? Драйвера за RAID се вкарва в инсталацията на windows 7, на сайта на dell, където се тегли драйвера, трябва да пише как точно се прави.

Във фабричния windows 7 този драйвер най-вероятно е инсталиран, щом работи нормално.

BIOS не е пряко обвързан с OS! Да не говорим, че по подразбиране Windows 7 не е за тази машина. Т.е. хардуерът е по-нов от чист Windows 7 (SP0).

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Какво значи "по фабрични настройки"? Драйвера за RAID се вкарва в инсталацията на windows 7, на сайта на dell, където се тегли драйвера, трябва да пише как точно се прави.

Във фабричния windows 7 този драйвер най-вероятно е инсталиран, щом работи нормално.

Биос е на раид по дифолт!

преди 2 минути, DarkEdge написа:

BIOS не е пряко обвързан с OS! Да не говорим, че по подразбиране Windows 7 не е за тази машина. Т.е. хардуерът е по-нов от чист Windows 7 (SP0).

Има стикер на Windows 7....Знам ли...

Може и с по-новия BIOS да са омазали нещо работите, щом има проблеми при инсталацията. Погледнах и в сайта на дел за този модел, но не виждам RAID драйвер. Така или иначе едва ли някой ще тръгне да прави подобно нещо на лаптоп.

Значи трябва да има ОЕМ дял за възстановяване с инжектирани в ОС необходимите драйвъри , включително и RAID.
Стикер за Windows 7 с BIOS с UEFI функционалност? Освен да е с COEM лиценз.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Важно е че тръгна. И тя доволна и аз, че ми се махна от главата! Благодаря ви отново! :)

Така като го гледам, фабрично има място само за 1 диск, така че този RAID за какво са го направили не е много ясно, може би са копирали BIOS от някой по-висок клас машина и са забравили да го изключат като опция.

• Автор
току-що, Raze написа:

Така като го гледам, фабрично има място само за 1 диск, така че изобщо този RAID за какво са го направили изобщо не е много ясно, може би са копирали BIOS от някой по-висок клас машина и са забравили да го изключат като опция.

Нямам идея...и моя е на райд... Може да е гаф като са го правили....знам ли!

преди 2 часа, barbuncela написа:

Добре де, разбрах. Не съм пробвала на АНСИ, ще го опитам и това!

Дано не сте модератор в тези раздели! Егати излагацията. Една проста инсталация на OS не можете да направите, а дори не знаете значението на абревиатурата ''AHCI''. Или Advanced Host Controller Interface. А ето какво представлява това, което Вие сте написала: Анси. Смях в залата. Когато човек не разбира дадена материя не се опитва да помага и да дава акъл. Визирам това, че сте се опитали да помогнете на ваша приятелка. Добре, че още има балами като Павката и Радо, които ''се опитват'' да помагат.;)

П.П. Сега видях, че във визитката пише ''компютри, електроника''...жалка картинка. Още по-жалко е, че друг модератор не се включва тук, а именно ''capnemo''! Явно го е срам човека да ви чете глупостите. 

преди 18 минути, Jorge написа:

Дано не сте модератор в тези раздели! Егати излагацията. Една проста инсталация на OS не можете да направите, а дори не знаете значението на абревиатурата ''AHCI''. Или Advanced Host Controller Interface. А ето какво представлява това, което Вие сте написала: Анси. Смях в залата. Когато човек не разбира дадена материя не се опитва да помага и да дава акъл. Визирам това, че сте се опитали да помогнете на ваша приятелка. Добре, че още има балами като Павката и Радо, които ''се опитват'' да помагат.;)

Не прави заключения на база написаното АНСИ! Темата е приключена и спама може да започне така ли? Следя темата от началото и, мислиш ли че не съм видял, както и всички участвали в нея че AHCI е написано по този начин?

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Следя темата от началото и, мислиш ли че не съм видял, както и всички участвали в нея че AHCI е написано по този начин?

А защо си мълчите? Аз лично получавам алергия от такива тъпи хора. И не си прав, че написаното от мен ''не е по темата''! Обаче стана късно и аз няма да чакам русокоска да пише, а ти да ѝ адвокатстваш по някаква незнайна причина. Освен да си като нея.

Лека нощ!:hush:

преди 1 минута, Jorge написа:

А защо си мълчите? Аз лично получавам алергия от такива тъпи хора. И не си прав, че написаното от мен ''не е по темата''! Обаче стана късно и аз няма да чакам русокоска да пише, а ти да ѝ адвокатстваш по някаква незнайна причина. Освен да си като нея.

Лека нощ!:hush:

Не адвокатствам на никой, изказвам мнение по поста който си написал, в крайна сметка това е идеята на форума или греша? Не е правилно да се квалифицира човек който не познаваш, същата квалификация може да се изкаже и за теб, не е приятно нали? Хайде да се уважаваме, пишем в един форум, макар и в различни раздели, но ето че се засичаме из някой теми. 

Не му обръщайте внимание на момчето. Той е болен да е гуруто в този форум , както сам е написал в друга тема. Той и още двама, посочени пак от него. Наместо да и помогне като жена, която е Единствена във техническите раздели, вземаща наравно отношение със всички останали. Защо трябва да се борите с момче, знаещо и можещо всичко? Такъв си е от много години, така ще си и отиде, само дето в очите на хората ще остане като Прост човек! Нищо повече не очаквайте точно от него. За да сте уверени, погледнете му темите или по точно намесата по темите. Кого ли не е оплюл.Поставяш го в графа "блокорани" и си спокоен, че не ти пречи!

• Автор
преди 19 минути, Колев60 написа:

Не му обръщайте внимание на момчето. Той е болен да е гуруто в този форум , както сам е написал в друга тема. Той и още двама, посочени пак от него. Наместо да и помогне като жена, която е Единствена във техническите раздели, вземаща наравно отношение със всички останали. Защо трябва да се борите с момче, знаещо и можещо всичко? Такъв си е от много години, така ще си и отиде, само дето в очите на хората ще остане като Прост човек! Нищо повече не очаквайте точно от него. За да сте уверени, погледнете му темите или по точно намесата по темите. Кого ли не е оплюл.Поставяш го в графа "блокорани" и си спокоен, че не ти пречи!

Хич и не се притеснявай! Подобни умници ги има много! Ако обръщах внимание на всеки! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.