Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор

публикувано (редактирано)

Здравейте, ще гледам да съм кратка!

Dell Latitude E 6430 на една колежка , като моя, купихме ги заедно миналата година. Не знам какви са ги творили, но харда го пращат на почивка. Купува нов

MVIMG_20190725_092443.thumb.jpg.fe5616bf061e68720563eca8492b3731.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Обаче на края на инсталацията с Windows 7 Pro 64, излиза това,

MVIMG_20190720_165737.jpg.80d016fd03821713db4282750f23d30a.jpg

Опитахме харда на моя, и на един НР същия надпис излиза. Опитахме с друга седмица (нейната е с лиценз, оригинална) пак същото. Опитахме с 8.1 и 10, с тях проблем няма! Да ама мацката си иска Седмицата. 

Не знам какво е това...от какво е, и може ли да се оправи.... Някакви съвети?

Благодаря!

П.П.  Лаптопа е с последния биос, излязъл април тази година! Правих му пълна диагностика на харда. Всичко е ОК. 

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом имате два еднакви лаптопа - преместете диска на вашия и инсталирайте там OS-a.

От какъв носител се прави инсталацията?

От къде е ISO файла? С или без SP1? Пипан, не пипан ... ?

В какво състояние са пробваните твърди дискове?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Щом имате два еднакви лаптопа - преместете диска на вашия и инсталирайте там OS-a.

От какъв носител се прави инсталацията?

От къде е ISO файла? С или без SP1? Пипан, не пипан ... ?

В какво състояние са пробваните твърди дискове?

Явно не четеш внимателно!

преди 34 минути, barbuncela написа:

Опитахме харда на моя, и на един НР същия надпис излиза.

 

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

От какъв носител се прави инсталацията?

Матричен диск , оригинален!

 

преди 35 минути, barbuncela написа:

Правих му пълна диагностика на харда. Всичко е ОК. 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, Raze написа:

Благодаря! Ще го опитаме при първа възможност! :)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Чета достатъчно, но то няма нищо конкретно написано!

Сваляте ISO, записвате го на DVD/USB и пробвате от него.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това го опитах, и Windows завърши инсталацията, но излязоха куп проблеми. При опит да инсталирам драйверите на видео картата, излезе това:

Capture-2.jpg.b4a0821fd4336c9af8f3477a5c94897a.jpg

 

Въртях по нета...доста варианти опитах, включително, както съветваха sfc/scsnnow...нищо и половина. От сайта на Microsoft препоръчват, и от клипове в тубата препоръчват инсталация на

Windows6.1-KB2533623-x64.msu. Издърпах го но като го стартирам излиза това:

Capture-3.jpg.67e0c3f90050617bd387efada772eedc.jpg

 

Отново ровене, намирам това за да оправя Windows Update,  WindowsUpdate.diagcab, стартирам го, и поредната изненада:

Capture-1.jpg.1887753a441e58709e73462eed8d8b0e.jpg

 

При опит да направя актуализация, излиза това....

Capture-5.jpg.8ee430be859fc3febbe52d3e8d407e7f.jpg

А услугата е включеняа на автомат!   До тука съм с тоя Windows 7 Pro. Слаган му е SP1 и Български език. Лиценза е оригинален. Купен е в Англия.

И е инсталиран два пъти на този лаптоп. Единствено което е променено, миналата година е актуализиран биоса!

Моите идеи се свършиха.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Откъде е теглена тази инсталация? Пробвай да изтеглиш и запишеш инсталация от сайта на микрософт, след това само си вкарай серийния номер (или още преди изтеглянето):

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows7

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Raze написа:

Откъде е теглена тази инсталация? Пробвай да изтеглиш и запишеш инсталация от сайта на микрософт, след това само си вкарай серийния номер (или още преди изтеглянето):

https://www.microsoft.com/bg-bg/software-download/windows7

Правена е от оригинален диск. Теглих от там. Същата работа. Не се инсталира сама трябва пак да се прави това от клипа и после пак е същото! :(

Някъде предполагат че са драйвери за Raid контролера на Dell, теглих и такива от сайта на интел точно за 7 и за Делл, никаква разлика....Вече нямам идеи...

Опитах и с друг хард и друга седмица ултимате, абсолютно същата работа. Казват че е станало след актуализацията на биоса...

преди 2 минути, adersa написа:

На Сервиз

А защо с 8.1 няма проблем?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В BIOS да не би да има някоя опция за инсталиране на по-стари ОС, която да се е появила след обновяването и да трябва да се промени?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, barbuncela написа:

А защо с 8.1 няма проблем?

Там ще направят диагностика и ще кажат защо ва този диск не става ОС7  а аз от 8  не съм чул лоши неща от януари спират поддръжката на 7

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Raze написа:

В BIOS да не би да има някоя опция за инсталиране на по-стари ОС, която да се е появила след обновяването и да трябва да се промени?

Гледах...нищо не видях, опитах на Ата в конфигурацията, не на Райд. Инсталира се без да спира, но е много бавен и проблема с Kernel32 остава след инсталацията!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

RAID не ти трябва, освен ако няма да правиш масиви от дискове. Дай снимки какво има в BIOS.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 4 минути, adersa написа:

Там ще направят диагностика и ще кажат защо ва този диск не става ОС7  а аз от 8  не съм чул лоши неща от януари спират поддръжката на 7

Ами не знам защо не иска 8.1...Може би защото не може да я купи и ще е нелегална, а тя не обича такива работи...

току-що, Raze написа:

RAID не ти трябва, освен ако няма да правиш масиви от дискове. Дай снимки какво има в BIOS.

Кое точно? Има един милион работи в биос? Намерих го на райд. Моя също е на райд в оригинал! Еднакви са!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Колко "милион" да са?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, Raze написа:

Колко "милион" да са?

Кажи коя секция те интересува?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Качи обща снимка да видя колко раздела са и какви.

За диска освен RAID има ли AHCI настройка? Пробва ли така да инсталираш?

https://www.dell.com/community/Laptops-General-Read-Only/Window-7-install-error-message-can-not-install-on-this-hardware/td-p/4172522

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току-що, barbuncela написа:

Кажи коя секция те интересува?

Вкарай малко логика кое не му е нужно и снимай останалото, най-много да се "минеш" с 2-3 снимки в повече.

Последно ти имаш ли същия модел лаптоп? Ако да твоя с коя версия на биос-а е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвахте ли връщане на БИОС до фабрични настройки?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
преди 4 минути, Raze написа:

IMG_20190729_190912.thumb.jpg.96df21508326b8cfbc8946cd07900e9e.jpg

има ANSI

преди 3 минути, sopolin4o написа:

Пробвахте ли връщане на БИОС до фабрични настройки?

Това беше за начало!

 

Само на АНСИ не съм пробвала!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Последно диска как е настроен? RAID изключен ли е и AHCI включено ли е? Дай снимки от:

boot sequence

advanced boot options

secure boot предполагам е изключено, ако не е трябва да е. Също и system configuration като го разгънеш и в главния раздел какво има?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, Raze написа:

Последно диска как е настроен? RAID изключен ли е и AHCI включено ли е? Дай снимки от:

boot sequence

advanced boot options

secure boot предполагам е изключено, ако не е трябва да е. Също и system configuration като го разгънеш и в главния раздел какво има?

В момента е на Райд

boot sequence DVD , HDD, USB и т.н

secure boot това е изключено и UEFI също

в system configuration се определя РАЙД, АНСИ, АТИ

За това advanced boot options ще почакаш да го снимам

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами май не четеш какво ти се пише. Смени това RAID на AHCI и ще стане инсталацията.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...