Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на грешка - PXE-M0F: Exiting PXE ROM

Featured Replies

Здравейте,

Преди една седмица замених записвачката със SSD и всичко е наред с изключение на тази грешка, която излиза при стартиране на лаптопа. Ще се радвам, ако някой даде съвет как да я разкарам. 

Благодаря!

67559135_508792239928964_7149709204406665216_n.jpg

• Автор

Операционната система е на SSD-то. Не се сетих да ги разменя, ще го направя. Ето и снимка на ордера към момента

9674DD37-CA09-407B-BE76-2F8F64CF49CA.png

преди 3 минути, street racer написа:

То хубаво...ама аз тук SSD-то нещо не го виждам! От къде ще се зареди ОС?

SSD то ще се появи на мястото на Toshiba, но тук по интересния момент е къде е зареждащия дял в момента? На HDD or SSD.

Иначе за ней лесно решение в момента с конкретния проблем - направи точка 2 > последна.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

SSD то ще се появи на мястото на Toshiba, но тук по интересния момент е къде е зареждащия дял в момента? На HDD or SSD.

Иначе за ней лесно решение в момента с конкретния проблем - направи точка 2 > последна.

Да - прав си! Явно зареждащия дял е останал на HDD......нещо се е омазало при инсталацията май.....

• Автор

Твърде вероятно е нещо да съм омазал при инсталацията, да. Фатално ли ще е, ако го оставя така или да търся проблема и да го отстраня? Това ми е личният лаптоп, така че... 

Интересното е, че същата процедура направих и на друг лаптоп, Asus, там даже не се появи тази грешка.

Това не е грешка!

Пробвай > извади твърдия диск и сложи само SSD-то, сложи го като първо зареждащо устройство > ако тръгне - значи всичко е ОК.

При следващо спиране добави и диска.

преди 2 минути, minkov.st написа:

Твърде вероятно е нещо да съм омазал при инсталацията, да. Фатално ли ще е, ако го оставя така или да търся проблема и да го отстраня? Това ми е личният лаптоп, така че... 

Интересното е, че същата процедура направих и на друг лаптоп, Asus, там даже не се появи тази грешка.

Това не е "грешка" в класическия смисъл - просто се търси boot по мрежата.......

Аз бих разкарал временно HDD, на негово място слагам SSD, правя си чиста инсталация на него и тогава добавям caddy-то с HDD на мястото на ODD

преди 1 минута, street racer написа:

Аз бих разкарал временно HDD, на негово място слагам SSD, правя си чиста инсталация на него и тогава добавям caddy-то с HDD на мястото на ODD

Съгласен, но все пак първо да провери, може и да е инсталирано всичко както трябва и да няма смисъл да повтаря процедурата.

• Автор

Благодаря Ви за съветите и бързите отговори. Утре ще пробвам. :)

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Съгласен, но все пак първо да провери, може и да е инсталирано всичко както трябва и да няма смисъл да повтаря процедурата.

Само да не се окаже, че и на HDD има boot дял и.......сещаш се :)

преди 16 минути, street racer написа:

Само да не се окаже, че и на HDD има boot дял и.......сещаш се :)

Ако правилно си подреди зарежданията няма никакъв проблем.

Една система може да има N зареждащи твърди диска и винаги ще зареди първата посочена в bios or boot menu.

• Автор

Интересно, пак същото. Направих нова инсталация на SSD-то, като стария хард вече е в caddy-то.

Boot.jpg

67320040_334658164152299_8495967304633286656_n.jpg

• Автор

Инсталирах OS на ново, без поставен HDD. 

Всичко е наред вече, махнах и PXE ROM. / Boot -> Main -> Network Boot - от Enabled го направих Disabled .
Благодаря отново!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.