Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ремонт на настолен вентилатор

Featured Replies

Имам проблем с един настолен вентилатор. Проблема е че спря да работи, на нито една от степените не върти, дори с побутване.

Проверих дали няма прекъсване на захранващия кабел или при превключване, но нямаше такова. Капнах малко масло върху движещия вал и резултата беше, че отново не работеше на нито една от степените, но като побутна вала (мисля че по часовниковата стрелка) на първа степен завърташе. На 2-ра и 3-та степен с побутване не тръгваше. Видях че въпреки смазването трудно се върти вала с пръсти и предположих, че е останала някаква стара засъхнала смазка. Реших да го разглобя с цел почистване на движещите валове и втулки и последващо смазване. След почистването и смазването, вала вече се въртеше свободно с пръсти и като го включи пак същото - не завърта на никоя от степените, само с побутване на първа степен.

Видях че има пусков кондензатор, който ме усъмни да не би той да е проблема - отпоих го и го тествах на мултиметър, но показа съпротивление (приемам че работи), след което го върнах и пак същото. Дали все пак според описанието проблема може да е в кондензатора, какво друго може да означава, това че работи само на една степен и то с помощ - завъртане?

• Автор
преди 14 минути, lupis написа:

:lol6: С това (приемам че работи) ме умори от смях.

Е, както се вижда не съм разбирач - за това питам. :) Нямам устройство с което да замеря μF в настоящия кондензатор. По принцип смятам да го заменя, но ми се ще да знам случайно да не е някъде другаде проблема.

• Автор
преди 29 минути, Joss Bomon написа:

Окъси кондензатора и пробвай ръчно да задвижиш перката. Ако тръгне, за боклука е.

Как мога да окъся кондензатора?

преди 5 минути, jordanp написа:

Как мога да окъся кондензатора?

Не се занимавай с глупости. Статорът си е заминал. Ако си спецалист можеш да го пренавиеш отново, но това ще струва скъпо тук. 

• Автор

Явно е че не си заслужава поправка при тези цени (10-30 лв.), за боклука ще е. Очаквах с малко познания да скалъпя нещо, но явно има какво да се учи още.

Благодаря на всички включили се в темата!

преди 5 минути, jordanp написа:

Явно е че не си заслужава поправка при тези цени (10-30 лв.), за боклука ще е. Очаквах с малко познания да скалъпя нещо, но явно има какво да се учи още.

Благодаря на всички включили се в темата!

Ето, ако искаш да се учиш

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.