Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на биос парола

Featured Replies

Здравейте колеги! Имам следния проблем, преди месец си закупих ASUS ROG STRIX GL503VM втора ръка. Лаптопчето върви супер без проблеми, проблемът е че сега ми се налага да вляза в биоса, а пише че иска парола на администратор, ако не въведа парола ме вкарва само като User, но така не мога да барам нищо. Опитах с много начини от чичо гугъл, но уви нищо не се получи. Премахвах  CMOS Батерията, връщах дата и час на 2001/01/02 и като ми изисква парола да съм натисне Alt + R за Recovery Password, само където при мен не става с ALT + R, просто не ми излиза нищо. Пробвах и с няколко програмки, но нищо. Не знам какво да правя за това моля за съвет.

Другият ми проблем е че като вляза в биоса като User, после няма излизане, като рестартирам лаптопа пак ме вкарва в биос, и от там не мога да изляза, за това се налага да махна CMOS батерията. Някаква идея защо? Предполагам е от настройка в биоса, но ако е така не мога да я променя, защото нямам достъп.

• Отговори 68
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 3 минути, Omelette du Fromage написа:

извади батерията и рестартирай cmos

Пробвах вече и не става,  четох, че ако не става най-вероятно паролата е съхранена някъде, и дори след премахване на батерията, тя не се маха

• Автор
преди 4 минути, Omelette du Fromage написа:

а каква дата ти излиза

каква дата да ми излиза? след като премахна батерията и я сложа, лаптопът си буутва в уиндолс, и датата си е същата, която преди да се рестартира.

• Автор
преди 1 минута, Omelette du Fromage написа:

от биоса можеш ли да промениш датата

ако можеш 

пробвай 

2002-03-03

pass

B20CBDAA

Мога да, обаче това не е ли Recovery Password? За да подейства тая парола не трябва ли първо Alt + R когато ти поиска парола, и там вече да ти иска Recovery Password, а при мен това не работи, мога да въведа само парола за вход

като   задържиш alt  и  натиснеш R  там където пишеш паролата отгоре трябва да се покаже дата

за определена дата си има определен код

ако  смениш датата знаеш кода и ресетваш паролата 

• Автор
току-що, Omelette du Fromage написа:

като   задържиш alt  и  натиснеш R  там където пишеш паролата отгоре трябва да се покаже дата

за определена дата си има определен код

ако  смениш датата знаеш кода и ресетваш паролата 

Не се показва нищо, пробвах вече, просто започва да спами R в полето за паролата.

• Автор
току-що, Omelette du Fromage написа:

ама това трабва след като ресетнеш cmos 

И тогава пробвах, пак нищо не излиза.

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Влез като User и виж датата. Въведи я тук във формат YYYY-MM-DD

Опитвам се да кажа че alt + r не работи, не ми излиза нищо просто кто го задържа спами в полето за паролта и нищо не излиза прозореца за recovery password

току-що, proxy97 написа:

Опитвам се да кажа че alt + r не работи, не ми излиза нищо просто кто го задържа спами в полето за паролта и нищо не излиза прозореца за recovery password

напиши грешна парола и след това пробвай щом си се заинатил на тоя  alt r

• Автор
преди 2 минути, Omelette du Fromage написа:

напиши грешна парола и след това пробвай щом си се заинатил на тоя  alt r

Не става и това пробвах, след 3 опита повече не може да въведеш парола, а сега като ресетнах cmos и влезнах в биоса е дата 2017 01 01

Step 1. Please turn off your device completely.

Step 2. Turn your device on again and quickly press the F2 at the boot process to enter BIOS.

Step 3. Press the F9 in the BIOS to load optimized defaults and select Yes to confirm.

Step 4. Then tap on "F10" and select "Yes" (to save settings and restart)

• Автор
преди 6 минути, Omelette du Fromage написа:

Step 1. Please turn off your device completely.

Step 2. Turn your device on again and quickly press the F2 at the boot process to enter BIOS.

Step 3. Press the F9 in the BIOS to load optimized defaults and select Yes to confirm.

Step 4. Then tap on "F10" and select "Yes" (to save settings and restart)

И сега не мога да изляза от биоса. Като дам save and exit лаптопа се рестартирва и пак към биос, няма излизане докъто не извадя батерията.

току-що, proxy97 написа:

И сега не мога да изляза от биоса. Като дам save and exit лаптопа се рестартирва и пак към биос, няма излизане докъто не извадя батерията.

направи си настройките на биоса

правилните 

целта  да влезеш е да променяш

до сега искаше да влизаш в биоса 

сега искаш да излиш 

човек неможе дави угоди  :giggle1:

• Автор
преди 9 минути, Omelette du Fromage написа:

направи си настройките на биоса

правилните 

целта  да влезеш е да променяш

Добре и като вляза в биоса какво? Как да променя нещо като не съм администратор, мога само да гледам. 

преди 13 минути, proxy97 написа:

преди 3 минути, proxy97 написа:

Добре и като вляза в биоса какво? Как да променя нещо като не съм администратор, мога само да гледам. 

променяй само  по едно нещо а не всичко на куп

като за начало промени само администраторските 

права

• Автор
преди 2 минути, Omelette du Fromage написа:

променяй само  по едно нещо а не всичко на куп

като за начало промени само администраторските 

права

Изобщо прочетохте ли темата? Аз мога да вляза в биос, но само като User а не като Администратор, следователно не мога да променя абсолютно нищо няма значение едно по едно ли е или на куп, единсвеното което мога да променя е датата, като вляза по този начин който ти ми даде в клипа е все същото. Темата е как да махна администраторската парола, за да може да настроя биоса.

Виж тази тема, чети внимателно какво е писано и пробвай:

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?70828-How-to-reset-your-BIOS-UEFI-password-on-a-laptop-easily

Вариант е да се свържеш с продавача и да го питаш за паролата, пробвай стандартните - няколко нули, admin, 1234 и подобни. Следващия път внимавай като купуваш техника втора употреба, проверявай внимателно за подобни скрити мини.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.