Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Премахване на биос парола

Featured Replies

току-що, Omelette du Fromage написа:

enter rescue password .... 

да, така е, ама не знам какво прави автора на темата
току що я прочетох от начало и оставам с убеждението, че се забавлява

преди 10 часа, DarkEdge написа:

Влез като User и виж датата. Въведи я тук във формат YYYY-MM-DD

баси, още преди десет часа сте му казали
нямам думи
:no-no:

• Отговори 68
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 11 часа, Omelette du Fromage написа:

и  enter rescue password .... 

а преди това е  друго 

и го питам неколко пъти какво става като  сгриши паролата 

нищо не казва 

Напротив казъл съм в предишните коментари, след 3 грешни опита блокира и не може да въвеждаш повече, и тогава пробвах alt r и нищо. Ако ми говориш за ресет на cmos да извадя малката батерийка на cmosa, да направих го и то не един път. Един от пътите даже беше два часа извадена, не ресетва нищо, четох в интернет, че при по новите лаптопи тя ресетва само датата и часът, нищо друго. Пробвах го на стария ми лаптоп и нещата станаха, значи не правя нищо аз грешно, просто начинът е друг

преди 2 минути, proxy97 написа:

Напротив казъл съм в предишните коментари, след 3 грешни опита блокира и не може да въвеждаш повече, и тогава пробвах alt r и нищо. Ако ми говориш за ресет на cmos да извадя малката батерийка на cmosa, да направих го и то не един път. Един от пътите даже беше два часа извадена, не ресетва нищо, четох в интернет, че при по новите лаптопи тя ресетва само датата и часът, нищо друго. Пробвах го на стария ми лаптоп и нещата станаха, значи не правя нищо аз грешно, просто начинът е друг

а след първия грешен опит ?alt r  да не е ctrl r  другия начин

а след втория

• Автор
преди 2 часа, Omelette du Fromage написа:

а след първия грешен опит ?alt r  да не е ctrl r  другия начин

а след втория

След всеки грешен опит пробвах и по двата начина, нищо.

Купи си програматор с щипка и го флашни без да разпояваш. Повече от ясно, че няма как да надделееш политика W-R и правата админ/гост.
Енергонезависими флашки (flash eeprom) не са новост и в твоя случай е 8 пинова.

• Автор
преди 3 часа, Profruit написа:

Купи си програматор с щипка и го флашни без да разпояваш. Повече от ясно, че няма как да надделееш политика W-R и правата админ/гост.
Енергонезависими флашки (flash eeprom) не са новост и в твоя случай е 8 пинова.

Какъв е този програматор? Може ли повече инфо

От самото начало следях темата и заложих, че проблема няма да се реши. Вадене батерии, ръгане на джъмпери, молитви към аллаха и "всичките баби дето се изредиха на детето" . На свой ред започнах да търся картинки свързани с дъното, но уви то е доста покрито с всевъзможни изолатори. На едно място попаднах на флаш памет за биоса на модела. Снимката показваше 8 пинов smd чип в sop8 цокъл. Ако е дело на winbond, то спокойно може да я префлашнете с програматор ch341A. И ако полигона около чипа е достъпен няма да се налага разпояване, чрез станция с горещ въздух. 

Просто исках да ви вдъхна кураж, че проблема ви е разрешим. От ваша страна се иска умение с работа с hex редактор и доза импровизация. Щом работник от асус е флашнал въпросния чип, значе и вие можете.

Махане на батерията на биоса, разни пароли, флашки, флашвания, поялници, платки дъна...

Защо всичко това? Не е ли по-лесно авторе да завъртиш една шайба на човека от който си го купил и да го питаш за паролата? Ако пък толко го е страх да я каже вижте се някъде пийте по едно и сменете заедно паролата, бързо лесно и чудесно. :)

• Автор
преди 4 часа, Bubbles написа:

Махане на батерията на биоса, разни пароли, флашки, флашвания, поялници, платки дъна...

Защо всичко това? Не е ли по-лесно авторе да завъртиш една шайба на човека от който си го купил и да го питаш за паролата? Ако пък толко го е страх да я каже вижте се някъде пийте по едно и сменете заедно паролата, бързо лесно и чудесно. :)

В Англия съм, писах му но не отговаря

преди 4 часа, Profruit написа:

От самото начало следях темата и заложих, че проблема няма да се реши. Вадене батерии, ръгане на джъмпери, молитви към аллаха и "всичките баби дето се изредиха на детето" . На свой ред започнах да търся картинки свързани с дъното, но уви то е доста покрито с всевъзможни изолатори. На едно място попаднах на флаш памет за биоса на модела. Снимката показваше 8 пинов smd чип в sop8 цокъл. Ако е дело на winbond, то спокойно може да я префлашнете с програматор ch341A. И ако полигона около чипа е достъпен няма да се налага разпояване, чрез станция с горещ въздух. 

Просто исках да ви вдъхна кураж, че проблема ви е разрешим. От ваша страна се иска умение с работа с hex редактор и доза импровизация. Щом работник от асус е флашнал въпросния чип, значе и вие можете.

Благодаря много, ще се опитам когато имам време, да пробвам това, ще пиша в темата, какво е станало и дали изобщо съм успял да направя нещо.

П.С   КЛИК този дали ще свърши работа?

И какво като си в англия? Те все още са в ЕС, да не говорим, че със сигурност имаш много безплатни минути към България, спокойно можеш да го тормозиш и по телефона, след като те е наредил със заключена машина. Бил съм в UK почти 2 години. Аз два пъти ти писах да се свържеш с този човек, но ти се сети чак след като и други ти писаха да отговориш.

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

И какво като си в англия? Те все още са в ЕС, да не говорим, че със сигурност имаш много безплатни минути към България, спокойно можеш да го тормозиш и по телефона, след като те е наредил със заключена машина. Бил съм в UK почти 2 години. Аз два пъти ти писах да се свържеш с този човек, но ти се сети чак след като и други ти писаха да отговориш.

Не аз му писах още след като вие казахте първия път, но няма отговор. Човекът не е Българин, от тук е закупен лаптопа, нямам номер освен месинждър акк, а не итговаря, така че няма смисъл.

Аз да ползвам темата.

Имам един DELL D600 с XP.Купих го от битака преди няколко години.Върши ми работа машината.Има парола на BIOS-а.При всяко включване, преди да зареди XP-то ми иска парола.Паролата я намерих по сервизтаг-а и я зная.Дразни ме, че трябва при всяко включване да въвеждам паролата.Батериите са умрели и тази на дъното и другата.

Може ли по някакъв начин да премахна паролата?

Да, просто отиди на промяна на парола и като иска нова парола натискаш enter, без да въвеждаш нищо, след това запаметяваш настройките.

преди 12 часа, proxy97 написа:

В Англия съм, писах му но не отговаря

О това вече е проблем, в такъв случай ще е трудно, успех.

преди 3 часа, Raze написа:

Да, просто отиди на промяна на парола и като иска нова парола натискаш enter, без да въвеждаш нищо, след това запаметяваш настройките.

А как да отида на смяна на паролата?

Виж какви опции ти позволява BIOS, обикновено е към края. Ако не можеш да се оправиш, качи снимки.

преди 6 минути, Raze написа:

Виж какви опции ти позволява BIOS, обикновено е към края. Ако не можеш да се оправиш, качи снимки.

Ще кача снимки в понеделник.Ама съм пробвал в BIOS и не успях да я премахна.

преди 23 часа, Raze написа:

Виж тук в това видео уж има начин:

Успях да деактивирам паролата по начина показан във видеото, със ляв ctrl и два пъти enter!

Когато искаше парола в BIOS, на primary password беше enable.Аз правих много опити да я деактивирам от BIOS, ама не ми се отдаде!

Благодаря!:)

d600 (3120 x 1755).jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.