Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Достатъчно добър ли е лаптопът? HP 15-DW0005NU

Featured Replies

Здравейте! Харесах си един лаптоп на добра цена, като цяло не искам да хвърлям много пари защото си имам хубав компютър вкъщи, но ще започвам университет скоро и ще се местя т.е ще ми трябва лаптоп като целта ми е да го използвам за общи неща, офис пакет, филми, музика и интернет, нямам намерение да го товаря с някакви тежки игри, но реших да се допитам дали ще ми върши работа без особено много да се замисля, защото както всички и аз не обичам особено нещо да забива и т.н, ето характеристиките, ако някой по-компетентен от мен ми каже дали е добър лаптоп според изискванията ми ще съм много благодарен 😃 

2286CE51-896A-4E36-8FE9-4F765F4E6891.png

A29568F1-BF32-4FEC-88E4-F24335FA6A27.png

F8149905-1025-4546-9180-465D96CD902E.png

За предпочитане е да изберете машина с поне 8ГБ оперативна памет. От личен опит 4ГБ вече почват да теснеят дори за обичайните дейности, особено ако са свързани с отворен браузер и повечко табове. Не сте дали абсолютно никакво инфо откъде се купува и на каква цена е, евентуално да се потърсят от там, ако ползувате някакви отстъпки, по-добри варианти

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

На картинката се вижда - technopolis.bg:

https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-HP-15-DW0005NU-7QB94EA/p/519423

@VeselinStoychev7 какъв е максималния бюджет?

Ами около 550 😕

Ето ти лаптоп за 549лв. - линкче, който е с по добър процесор и по добри параметри. Като събереш още малко пари може да му добавиш и RAM.

преди 53 минути, Станислав Панайотов написа:

Ето ти лаптоп за 549лв. - линкче, който е с по добър процесор и по добри параметри. Като събереш още малко пари може да му добавиш и RAM.

Не може да добави, но може да подмени заложеният модул с по-голям. На теория се поддържат 12ГБ, аз обаче не знам как може да се постигне този обем с единичен модул, зеленото е единственият модул, монтиран в единственият слот(респективно няма как и да се постигне двуканален достъп, което подобрява представянето на процесора и най-вече на вграденото видео):

internals-2.jpg?ssl=1

Иначе като предвид бюджета и ако ще се избира непременно нова машина предложението, хм, е,  не чак е лошо

За този процесор едва ли има смисъл от двуканална памет, а и повече от 8 GB също е безсмислено да се слагат. Реално трябва да може да се сложи 16 GB плочка и да работи, в този клип дават, че може. Интересно и какво е това в дясно от RAM паметта, прилича на запоена памет. Иначе за тези пари е добра машинката.

Всъщност може и така да е, запоена 4ГБ памет + 1 свободен слот, в който на снимката е монтиран допълнителен модул. Машинката общо взето си е слабичка, нищо че е с най-новото поколения процесор. Но все пак е по-добре от първоначалния вариант на автора, който е с процесор от 2017г.

преди 4 часа, sliderum написа:

Всъщност може и така да е, запоена 4ГБ памет + 1 свободен слот, в който на снимката е монтиран допълнителен модул. Машинката общо взето си е слабичка, нищо че е с най-новото поколения процесор. Но все пак е по-добре от първоначалния вариант на автора, който е с процесор от 2017г.

А най-добре нещо направо втора ръка БИЗНЕС КЛАС.  Има къде къде по-производителни машинки за работата която ще върши, вместо новите целерони и пентиуми. Да не говорим за качество на изработка/шаси и удобство на работа.

Процесора дали е от 2017... 2019... или 2012г(всичките двуядрени) нямат никакво значение както може да видиш от линка. Не случайно съм избрал една двуядрена i7-3520m(от 2012г) слагана в доста лаптопи за сравнение да се види още колко много трябва да ПОПАПАТ новите целерони и "ЗЛАТНИ" Пентиуми докато стигнат нивото на подобен процесор

Сравнение на нови Селерони/Пентиуми с дърт ултраволтажен процесор

преди 1 час, rosko написа:

А най-добре нещо направо втора ръка БИЗНЕС КЛАС.  Има къде къде по-производителни машинки за работата която ще върши, вместо новите целерони и пентиуми. Да не говорим за качество на изработка/шаси и удобство на работа.

Процесора дали е от 2017... 2019... или 2012г(всичките двуядрени) нямат никакво значение както може да видиш от линка. Не случайно съм избрал една двуядрена i7-3520m(от 2012г) слагана в доста лаптопи за сравнение да се види още колко много трябва да ПОПАПАТ новите целерони и "ЗЛАТНИ" Пентиуми докато стигнат нивото на подобен процесор

Сравнение на нови Селерони/Пентиуми с дърт ултраволтажен процесор

Ами какво показваш, не е нищо различно от това което съм написал, поне като синтетичен тест, е почти 2.4 пъти по-производителен от Селерон 4000, в реални условия към момента може да е и повече за някои задачи, което не е малко и показва колко лош избор е щял да направи автора, ако поръча лаптопа от въвеждащият пост. Не ми показвай на мен, наясно съм, че процесорите с ниско потребление, не се славят с особена производителност.

• 2 седмици по-късно...

Много слаб процесор. По-добре си намери втора ръка някой Дел или Тинкпад,за около 300 лева се намират с i5. Келешроните не стават дори за гледане на клипове в тубата, а ако се ползва и уиндоус не ми се мисли.Също така е силно препоръчително да не купуваш такава техника от магазини за перални и битова техника. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.