Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър спря да работи след чистене

Featured Replies

преди 2 часа, Raze написа:

Принципа е един и същ - дали първо ще я махнеш и после ще добавиш друга, няма разлика. Правил съм я тази гимнастика многократно без проблеми. Това, както казах, е един указател, няма никаква връзка със съдържанието в дяловете. При други ОС (linux) е на същия принцип, но там се работи с пътища, няма букви.

Явно има промяна при това положение, защото съм го правил на времето на стария комп на ХР-то и искаше формат като за ново устройство, затова и реших че все още е така.

Няма промяна! Ти не разбираш какво ти се обяснява. Правил си го на нов, неициализиран дял, затова ти е искало форматиране. Ако го правиш на форматиран дял, няма да иска.

Бъбълс нещо ни мята, отдавна било, на ХР било, ама SSD било. Но иначе гръмки слова, сбогом информация етс.

на 7.09.2019 г. в 6:07, rostislaf написа:

Бъбълс нещо ни мята, отдавна било, на ХР било, ама SSD било. Но иначе гръмки слова, сбогом информация етс.

Ъ?

Ти какво прочете и къде?

Казах правил съм го на ХР, какво ССД на ХР те гони а?
Направих с обикновен хард диск на който имах една камара информация която така и не успях да възстановя защото сам бях създал и допуснах идиотската грешка да не й направя бекъп.
Вече не помня по каква причина съм решил да сменям индекса(буквата) на този хард диск, но го направих, в момента в кйто потвърдих че искам да извтрша съответната операция системата ме задължи да форматирам, иначе харддиска изобщо не можеше да се отвори.

Ся в ония години не съм имал друг компютър за пробвам дали и на него няма да мога да го отворя, пък и времената бяха такива че все още беше рядкост някой да има компютър в къщи(поне що се отнася до моите приятели).

Та така че говоря от опит а Raze чел недочел някъде нещо явно толкова и познава работата на ония стари вече операционни системи.
Да добавя - Там имаше защита - Закачаш някаква памет(хард диск, флашка...) когато е за първи път иска формат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО иначе не работи, като смениш индекса на паметта системата я зачиташе за нова и смятам че това донякъде все още е така, иначе би било пълна тъпотия ако са го махнали.

Толкоз, ако ти се занимава туряй един VMware или онази безплатната не й помня вече името, инсталирай едно ХР(Ако знаеш как) и се пробвай.

Аз като съм работил с операционни системи ти сигурно не си чувал за компютри, но както и да е.... ОС иска форматиране на дял при добавяне на буква, когато не може да го разпознае или не е форматиран след създаване. Инсталации съм правил навремето, като се почне от ДОС и се мине през всички версии на windows, така че информацията ми е по-скоро от опит, не само от четене!

преди 3 часа, Raze написа:

Аз като съм работил с операционни системи ти сигурно не си чувал за компютри, но както и да е.... ОС иска форматиране на дял при добавяне на буква, когато не може да го разпознае или не е форматиран след създаване. Инсталации съм правил навремето, като се почне от ДОС и се мине през всички версии на windows, така че информацията ми е по-скоро от опит, не само от четене!

Ок приемам го, извинявай.

Обаче това което казвам е самата истина, не бих си позволил да подвеждам никого, наистина това се случи и наистина едно време старите ОС я маха тази защита, също беше закон като сложиш дискета да я форматираш, дори първите SD карти(Ония големите) имаха копче като на дискетите с цел защита.

Ииии да одеве пробвах на уиндоус 10 да сменя индекса на хард диск и наистина не ми поиска формат след това, тоест функцията явно вече я няма, което според мен е по-скоро глупаво, но карай.

Ами като не четеш какво ти обяснявам и не искаш да го разбереш, няма как да стане... Няма как да ти иска формат за един вид преименуване на диска. Нещо подобно е като променяш името на файл или папка да трябва да ги триеш.

преди 2 часа, Raze написа:

Ами като не четеш какво ти обяснявам и не искаш да го разбереш, няма как да стане... Няма как да ти иска формат за един вид преименуване на диска. Нещо подобно е като променяш името на файл или папка да трябва да ги триеш.

Не аз те разбирам добре, обаче тогава не разбирам защо тогава се случи това и ми коства сума информация?

Можеш ли да го обясниш? Направих това което и днес на уиндоус 10, отворих Administrative tools, избрах Disk manager или както точно му беше името, избрах въпросния хард диск, избрах си буква, цъкнах ок и харддиска стана недостъпен а системата ми казваше че трябва да форматирам за да получа достъп до устройството.  Как, защо ако уиндоус няма подобна функция?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.