Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на микрофон 6,3мм

Featured Replies

Здравейте!

Закупих: Усилвател, Колони и Микрофон
Усилвател модел : КЛИК 
Микрофон модел : КЛИК 
Пасивни колони модел: КЛИК 

По време на инсталацията установих, че няма 6,2мм жак.

Моля за някакви съвети отностно свървзването на микрофона..
Системата е свързана към настолен компютър и възможностите за които се сещам са с преходник от 3,5мм към 6,2мм от звуковата карта но си мисля, че няма да успее да захрани 600 ohm микрофон. 

Предната част на усилвателя има вход за 3,5мм, който индексиран като "МP3 INPUT".. тоест ако се използва този жак, за да се активира трябва да се промени също и INPUT метода.

Благодаря предварително! 

https://www.cable.bg/kabel.php?products_id=21008920
21008920.jpg

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Аз си го представям така:

Микрофон -> микрофонен предусилвател -> миксер --- -> усилвател.
                                     /
Компютър -> ------------------------		 

Другото ми се струва, че ще е голяма стъкмистика.

• Автор

@DarkEdge,

Благодаря за бързия отговор!

Може ли да попитам къде точно трябва да вкарам този преходник , след като имаме на предвид това: 
за да се активира предния жак трябва да се смени input метода. Ако активирам предния жак това означава че със сигнала от ПЦ-то е свършено..

П.С Обоснови се малко 

@killchain,

Доста разумно! 
Благодаря за логичната идея.

преди 11 минути, z0sk1e написа:

къде точно трябва да вкарам този преходник

В розов жак на задния панел на компютъра.

преди 11 минути, z0sk1e написа:

Ако активирам предния жак това означава че със сигнала от ПЦ-то е свършено..

Не си казал към какво дъно на компютъра ще се включи микрофона. Това естествено ако микрофонът се закача към компютъра.
Другият вариант е микрофонът да се свърже:

преди 25 минути, killchain написа:

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 25 минути, killchain написа:

Аз си го представям така:

/
Компютър -> ------------------------		 

Другото ми се струва, че ще е голяма стъкмистика.

И много правилно си го написал, че ще трябва стъкмистика. Ако питащият беше попитал първо и тогава да купува, нямаше да има въпроси от такъв характер. 

Много хора първо скачат на безумни покупки и после "Ама 'що така..."

Ще ти трябва и микрофовен усилвател. На твоя усилвател няма вграден. Сигнала от микрофона е с много ниско ниво и трябва да се усили преди да се подаде към твоя амп.

ми отиваш и си купуваш един кондензаторен микрофон от компютърен магазин и просто тоя динамичния ще си го държиш като музеен експонат... п.с. има звукови карти, на които може директно да се включи динамичен микрофон, но едва ли си струва и звукова карта да купуваш... проблемът на кондензаторните микрофони, е че са прекалено чувствителни и ако пробваш караоке, ще има голяма микрофония (тоест ще трябва доста да поекспериментираш с усилването и вероятно с дунапрени и памук около микрофона, докато се получи)

Само ме е интересно как със 120 вата в захранването този усилвател вади 2Х250 вата. Ако може някой да обясни. В какъв клас работи това чудо.

Аз със 150 вата захранване с 20 000 микрофарада филтрация  за 2Х25 вата изходна мащност имам проблеми със стабилност на напрежението, това не мога да си го обясня.

преди 8 минути, AGD написа:

Само ме е интересно как със 120 вата в захранването този усилвател вади 2Х250 вата. Ако може някой да обясни. В какъв клас работи това чудо.

Аз със 150 вата захранване с 20 000 микрофарада филтрация  за 2Х25 вата изходна мащност имам проблеми със стабилност на напрежението, това не мога да си го обясня.

250W са максималната  пикова мощност при 4 Ома импеданс, като и това е завишена мощност със сигурност. Транзисторен А-Б режим. Голям смях е, виж видеото. 

Няма такъв смешен усилвател!

Вижте филтрацията! Вижте къде са монтирани крайните транзистори на радиатора. Пълен тащак.  Този боклук не струва повече от 1/10 от обявената му цена. Ако се изхвърли всичко може поне кутията и трафа да се ползва за нещо като 2Х20 вата примерно..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.