Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с иницииране на дял на твърд диск 4 TB

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с иницииране на дял на твърд диск 4 TB - дискът е чисто нов и го получих разделен - с единият дял нямам проблем, с втория не става, не ми дава изобщо.

Моля за помощ.

Засн         е мане.JPG

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор

Чисто нов е дискът сега го взех от еконта в гаранция е и така разделен го получих?

Заснеман h е.JPG

За този става на въпрос?

https://www.jarcomputers.com/4TB-WD-Blue-SATA-6-Gbs-WD40EZRZ_prod_HDDPCWDWD40EZRZ.html?ref=prod

• Автор

Разбирам разликите, но не е възможно да е MBR произведен е Април 2019г и е 4ТБ щом лимитът за MBR е 2ТБ? възможно ли е да е нещо от Биоса или от ОП система Уиндолс 7 64бит

преди 34 минути, Rambo123 написа:

не е възможно да е MBR произведен е Април

Тук няма място за гадаене-какъв е диска се вижда с програма. Напр. AOMEI.

65.jpg

преди 1 час, Rambo123 написа:

Разбирам разликите

Не, не разбираш глобално нещата, прочети още малко, хубаво е да си изясниш за себе си какво означава написаното.

Диско можеш да провериш и през CMD, командите ги има в нета.

"Чисто нов е дискът сега го взех от еконта в гаранция е и така разделен го получих?"

Ако имаш възможността за връщане до 14 дни, се възползвай от нея най рационално. НИКЪДЕ не се продават дискове "чисто нови" разделени предварително на партиции. Явно, този диск е купен, ползван и върнат поради някаква причина. Това е основното, което трябва да знаеш за HDD дисковете. Успех от мен, но действай бързо, щото времето...тече!

Какъв е компютъра, освен че MBR диск няма как да бъде ползвани 4TB възможно е да има лимит от BIOS и да не може да ползва толкова голям диск. 

Възможно е и той да е потвърдил разделяне/инициализиране от ОС, без да е разбрал - изкарало му е съобщение при включване и откриване на новия диск. Поради това, че не го е направил GPT, диска е разделен по този начин. Дали е работил, може да се види в SMART, като се провери стойността за часове работа на диска.

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Какъв е компютъра, осен че MBR диск няма как да бъде ползвани 4TB възможно е да има лимит от BIOS и да не може да ползва толкова голям диск. 

Колегата трябваше да отговори на всичките тези неща споменати от отговарящите след като е видял впоследствие, че дискът е разделен на партиции, а не да мълчи. Когато се иска помощ, то ТЯ (помощта) е взаимна и задължителна от двете страни!

RAZE!

Виж тук какво е написал питащият:

"...дискът е чисто нов и го получих разделен"  още в първият си пост.

• Автор

Искам да благодаря на всички които ми писаха благодарение на тях успях да реша проблема : ) операционната система автоматично ми го е разделила на два дяла защото го е разчела като MBR  диск. Решението беше много просто : ) трябваше да го занеса в сервиза на ЖарКомпютърс от които съм го купил за да го конвертирам като GPT и проблемът беше решен.

@Колев60 май познах :)

@Rambo123 ако беше прочел колегата по-горе какво ти беше пратил, нямаше нужда да ходиш до сервиза, но важно е, че си решил проблема.

преди 38 минути, Raze написа:

@Колев60 май познах :)

@Rambo123 ако беше прочел колегата по-горе какво ти беше пратил, нямаше нужда да ходиш до сервиза, но важно е, че си решил проблема.

Аз не се занимавам с термини като "май познах" Не съм врачка и като ви чета, ми се струва че станахте много "професорите"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.