Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нов телевизор до 750 лвв

Featured Replies

Здравейте, нов съм във форума и ми предстои покупка на нов смарт телевизор. Бюджета ми е в рамките на 600-750 лева, избягвам основно марката Филипс .. баща ми има смарт телевизор Филипс и бавно се включва и като цяло софтуера е бавен, което не ми харесва, иначе картината ми харесва и звука е доста добър. Гледам предимно телевизия на Виваком, много клипове в youtube при възможно най-голяма резолюция и понякога филми през лаптопа. Държа на качествена ярка картина с живи цветове , хубав и плътен звук, ако може с по-дълбок бас. Относно софтуера, да е адекватен, да не се замисля , да има браузър .. като цяло да е с повече възможности.
Харесах няколко продукта от Технополис Шумен, а именно:

https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/16402
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/11696
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/12193
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/12183
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/16447
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/16448

Бих помолил, някой да ми разясни разликите между тези модели и кой е най-добрият избор между тях, тъй като не разбирам от телевизори, а не вярвам на консултантите по щандовете. Приемам и други предложение, в рамките на този бюджет.
Другите модели, които ме заинтригуваха са:
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/16656
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/18320
https://www.technopolis.bg/bg/Televi...HD-LED/p/14914

Благодаря предварително! 003.gif

Като собственик на LG, Panasonic,  мога да кажа че картината при Panasonic-a е с една идея по добра от LG.

Но по-лоши ъгли на виждане от IPS-a на LG.

Може би  от VA- матрицата (която има по добра черно кой знае).

LG-то имат доста приложениия в техният маркет. Това се отнася и за Samsung също.

Знайте, че новите модели на Samsung, Panasonic, не четат DTS звук, ако е приоритет филмите от флашка.

За Sony не мога да коментирам как са при ниските класове.

Разни измислени Toshib-и Sharp-ове, изобщо не поглеждай. Това са основните играчи на пазара за телевизори: LG, Samsung, Sony, Panasonic.

Едно различно и не лошо предложение,  от една друга тема (на съфорумец):

Телевизор LED Smart Android TCL, 43" (109 см), 43EP660, 4K Ultra HD

Което ТВ е с Android= повече приложения/възможности.

И не на последно място, колкото е по висок клас един телевизор, трябва да има по-добра картина и съответно екстри:

Нпаример: LG 43UM7100PLB.  7100 е класа на телевизора/серията.

Но това не от значение много в случая, защото се търси бюджетен телевизор.

За картина този е страхотен. Всичко останало което си избрал не става или подсветката е лоша или матрицата. За звук нещо външно.

https://www.emag.bg/televizor-led-smart-android-tcl-43-109-sm-4k-ultra-hd-43ep660/pd/DTHDV6BBM/

преди 1 час, oic написа:

Като собственик на LG, Panasonic,  мога да кажа че картината при Panasonic-a е с една идея по добра от LG.

Като собственик на Panasonic, чиято матрица е произведена от LG - какво да кажа ... :giggle1:

Сравняват се конкретни модели, а не марките по принцип. Защото в днешно време не е много ясно кой какво, къде, и с какви части произвежда.

И пак да кажа - телевизор се избира с гледане на място, а не с четене на характеристики и реклами.

току-що, RudeBoy написа:

И пак да кажа - телевизор се избира с гледане на място, а не с четене на характеристики и реклами.

Да кажеш ама като не знаеш кво правиме ?

Така и така сте приготвили по голямата част от парите аз лично не бих преживяла разрива в качеството м/у обикновен UHD и QLed ако се касае за 300 лв .Аз лично бих добавила тези 300 лв. и бих си взела Квантов Q-LED на Самсунг за 1150 лв. От техните VA екранни матрици на пазара по добро цветопредаване , контраст ,черно, острота ,ъгъл на видимост, и тн . едва ли ще намерите някъде  https://www.technomarket.bg/produkti/televizor;Технология=Qled

току-що, Alletheya написа:

300 лв и бих взела Квантов LED на Самсунг

Всички са "квантови" и Сони и LG но само Самсунг си прави сравнение с Oled

преди 8 минути, Pig написа:

Всички са "квантови" и Сони и LG но само Самсунг си прави сравнение с Oled

Може би защото Самсунг произвеждат най добрите и качествените екранни матрици на пазара. Сони и LG ...нерде изобщо ми ги давате за съпоставка и сравнение с  Самсунг QLeD

преди 1 минута, Alletheya написа:

Може би защото Самсунг произвеждат най добрите и качествените екранни матрици на пазара. Сони и LG ...нерде изобщо ми ги давате за съпоставка и сравнение с  Самсунг.

Това кой ти го каза 

преди 58 минути, Pig написа:

Това кой ти го каза 

Qled са с по ярки цветове.Виждам.Заради полупроводникови нанокристали е продуциращи чиста монохроматична червена, зелена синя светлина.Излъчват по чисти базисни цветове.Подобрена яркост и гама редукция на цветовата загуба и цветовият шум в RGB палитрата.100% покритие на DCI/P3 color space не стига ли.
Иска и настройка на телевизора. Много по тъмно черно.Острота на образа.QLED имат 1500 nits до 2000 nits яркост.По добри цветове и ъгли на видимост.Кой ми каза е виж с какви матрици идват най високият клас монитори и лаптопи и какъв е пазарният им дял. Въпроса е теб кой ти каза ,че  LG и Сони бият Самсунг в качеството на екраните.Имам и UE модел no QLed е по vivid...Не е огромна разлика ,но пък за още 300 лв толкова.Най ясно личи в 4 К филм разликите

преди 3 минути, Alletheya написа:

Qled са с по ярки цветове.Виждам.Заради полупроводникови нанокристали е продуциращи чиста монохроматична червена, зелена синя светлина.Излъчват по чисти базисни цветове.Подобрена яркост и гама редукция на цветовата загуба и цветовият шум в RGB палитрата.100% покритие на DCI/P3 color space не стига ли.
Иска и настройка на телевизора. Много по тъмно черно.Острота на образа.QLED имат 1500 nits до 2000 nits яркост.По добри цветове и ъгли на видимост.Кой ми каза е виж с какви матрици идват най високият клас монитори и лаптопи и какъв е пазарният им дял. Въпроса е теб кой ти каза ,че  LG и Сони бият Самсунг в качеството на екраните.

Всички са с една и съща технология, стига с тая фенщина.И стига сте чели реклами в нета.

преди 7 часа, Pig написа:

Всички са с една и съща технология, стига с тая фенщина.И стига сте чели реклами в нета.

Фенщина? Сложи един QLEQ в светла стая,където влиза слънчева светлина.До него всички други модели просто бледнеят,в такава обстановка.Предимството на OLED е в по широкия ъгъл на виждане и уж(според рекламата)по-добро черно.Реално кой ли застава пред телевизора си,за да гледа под голям ъгъл?А който ги е сравнявал знае,че черното на QLED е по-тъмно и естествено.

преди 35 минути, Димитър 59 написа:

Фенщина? Сложи един QLEQ в светла стая,където влиза слънчева светлина.До него всички други модели просто бледнеят,в такава обстановка.Предимството на OLED е в по широкия ъгъл на виждане и уж(според рекламата)по-добро черно.Реално кой ли застава пред телевизора си,за да гледа под голям ъгъл?А който ги е сравнявал знае,че черното на QLED е по-тъмно и естествено.

Стига с твойте глупости. Хем не разбираш хем се пънеш.

Сички телевизори Сони и Самсунг и LG са Triluminos Qled Nano Cel дефакто едно и също.

Олед няма нищо общо с обикновената LCD - технология която си отива и до няколко години ще остане само в най малките и евтини телевизори.

Спри да пишеш глупости.

Ако имаш парички да смениш дървото Q7FN с един Олед ше запееш друга песен.

преди 16 минути, Pig написа:

Стига с твойте глупости. Хем не разбираш хем се пънеш......Спри да пишеш глупости.

Ако имаш парички да смениш дървото Q7FN с един Олед ше запееш друга песен.

Пак започваш с твоите ,,доказателства"!Чуждите мнения са глупости.Чуждите очи не ,, виждат".В този форум,всички за теб са неразбиращи.QLED са дърво.

преди 28 минути, Pig написа:

Сички телевизори Сони и Самсунг и LG са Triluminos Qled Nano Cel дефакто едно и също

,, СИЧКИ" Даже граматиката ти е на по-високо ниво от всички тук.

преди 2 минути, Димитър 59 написа:

Пак започваш с твоите ,,доказателства"!Чуждите мнения са глупости.Чуждите очи не ,, виждат".В този форум,всички за теб са неразбиращи.QLED са дърво.

Има технологии не мнения, такива специалисти като тебе които не знаят да си купят за себе си LCD телевизор седнали да дават "мнения"

Q7FN с EDGE LED подсветка и се имаш за специалист 

преди 7 минути, Димитър 59 написа:

СИЧКИ" Даже граматиката ти е на по-високо ниво от всички тук.

Удавник за сламка си, всеки път ти го повтарям.Worry

преди 5 минути, Pig написа:

Има технологии не мнения, 

Технологията може да е различна,но телевизорите са предназначени за да бъдат гледани!В днешно време,ако те сложат да сравняваш качеството им,при еднакви условия и разбира се такива от еднакъв клас,ще установиш,че всички са много добри.Ако пък ти скрият,надписа с марката,ще трябва да хвърляш боб,за да попаднеш на любимата ти марка.

преди 42 минути, Димитър 59 написа:

Технологията може да е различна,но телевизорите са предназначени за да бъдат гледани!В днешно време,ако те сложат да сравняваш качеството им,при еднакви условия и разбира се такива от еднакъв клас,ще установиш,че всички са много добри.Ако пък ти скрият,надписа с марката,ще трябва да хвърляш боб,за да попаднеш на любимата ти марка.

Не си в час

преди 4 часа, Pig написа:

Сички телевизори Сони и Самсунг и LG са Triluminos Qled Nano Cel дефакто едно и също.

Е как да са едно след като Самсунг са от Южна Корея и влагат по 30-40  млд. в развой и развитие на матрици за екрани,а другите две просто ползват наготово  техните матрици за собствени нужди .То вярно и Ейзо е Самсунг матрица но от матрица до матрица и от производител до производител има същественна разлика. Дори в самата електроника ако погледнете калибриране  яркост, настройка има радикални разлика. В крайна сметка сте прав ,че всичко зависи и от бюджета и от личното и субективно усещане за добро качество. Съществена визуална разлика м/у идентични Qled и Оled е малка и за това предложих  Qled за съвсем малка премия от 300лв ако човека на място прецени ,че дадения модел има по добро визуално качество. Според вас е все едно да кажем ,че Визио ползващ  Самсунг матрици са идентични на качеството на Eizo също с Самсунг матрици ,а то не е така. М/у единият и другият разстоянието е от Земята до Луната. Всеки производител си пипа калибрира и настройва различно. Прав сте че трябва да се гледа на място.За мен е важно да изобразява правдиво цветовете и тъмните места да са ясни ,но све още перфектната технология за това липсва.

преди 30 минути, Alletheya написа:

Е как да са едно след като Самсунг са от Южна Корея и влагат по 30-40  млд. в развой и развитие на матрици за екрани,а другите две просто ползват наготово  техните матрици за собствени нужди

Говорим за технологията тъй наречена Qled/LCD която я ползват всички производители под различно име и няма нищо уникално в нея.

Не ми се търсят линкове от друга тема в която съм дал че и Самсунг ще преминат към производството на Олед защото тази технология LCD и мина времето.

преди 36 минути, Alletheya написа:

Съществена визуална разлика м/у идентични Qled и Оled е малка.

Няма смисъл да говорим.

С Квантови Точки Органичен LED

https://www.nanosysinc.com/news/2019/10/10/samsung-invests-11-billion-in-quantum-dot-display-manufacturing

преди 19 минути, Pig написа:

Не ми се търсят линкове от друга тема в която съм дал че и Самсунг ще преминат към производството на Олед

https://siliconcanals.com/news/samsung-invests-e10b-to-develop-next-gen-displays/

преди 3 минути, Alletheya написа:

С Квантови Точки Органичен LED

ОLED не LED 

Сама видя накъде отиват нещата. Всички ще правят OLED

Каквото и да е остави неграмотият да напише лв. Гъзароф да си избере каквото му е по джоба. Много се и отпуснахме в тая глупава тема.

преди 2 часа, Pig написа:

Сама видя накъде отиват нещата. Всички ще правят OLED

Иска ти се да се върнат назад ли?Да беше прочел за какво Самсунг ще инвестират 11-те милиярда.Ще правят  QD- OLED,подобрен хибрид от двете технологии.

преди 44 минути, Димитър 59 написа:

Иска ти се да се върнат назад ли?Да беше прочел за какво Самсунг ще инвестират 11-те милиярда.Ще правят  QD- OLED,подобрен хибрид от двете технологии.

Aве ти си егати фена Worry . Сички ше го пуснат това като дойде времето. Въобще не си в час. 

Знания нула но се пънеш и си за смях в колко теми вече.

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.