Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор до 350-400лв

Featured Replies

Здравейте!
Бих искал да ми помогнете с изборът на монитор,понеже не съм много запознат с нещата и доста се обърках при четенето на различни теми като характеристики на монитора.Ще се използва главно за игри като(League of Legends,MuOnline,CS-go,GTA),както за гледане на филми,интернет и по-рядко използване на програми като Microsoft Office. Клоня повече към  27 инчовите монитори,следователно би трябва да има и по голяма резолюция като 1440р? Относно тип на панел и матрица не съм сигурен кое е най-доброто,дали IPS или VA,но мисля,че клоня повече към IPS, също  дали има някакво значение колко мс е,може би 4-5 ?
За FreeSync,Flicker Free,HDMI кабел, също би било добре ако го има.Колкото се може по-малко трептене и т.н.
Ето и характеристики на пц-то. Ако е възможно да ми препоръчате нещо в ценовата зона 350-400лв,може и 420макс,което да отговаря на парите.1582351921_.png.950ab3ededf88fe3edaa8ad6a48feb84.png

С вграденото видео ли си ?

• Автор
преди 7 минути, PANOV написа:

С вграденото видео ли си ?

да

Без име.png

Тогава кажи какви изходи имаш на дъното, ако няма да вземаш външна карта.

При така зададена тема, то аз за тези пари ще си купя телевизор с ОС.

Успех!

преди 5 часа, Demo1998 написа:

Ще се използва главно за игри като(League of Legends,MuOnline,CS-go,GTA),както за гледане на филми,интернет и по-рядко използване на програми като Microsoft Office. Клоня повече към  27 инчовите монитори,следователно би трябва да има и по голяма резолюция като 1440р?

1920x1080
Acer V277bi - 75Hz IPS
Dell SE2719HR - 75Hz IPS
Acer CB272 - 75Hz IPS, регулиране на стойката
AOC C27G1 - 144Hz VA, регулиране на стойката

2560x1080
Разновидности от LG; наред с този, постнат от Ружин, виж:
LG 29WK600-W - 75Hz IPS
LG 29UM69G - 75Hz IPS

2560x1440
AOC Q3279VWFD8 - 75Hz IPS
Philips 275E1S - 75Hz IPS

При вградено видео и така посочените игри първата колонка ми се струва най-подходяща, но решението си е твое.

• Автор
преди 1 час, PANOV написа:

1920x1080
Acer V277bi - 75Hz IPS
Dell SE2719HR - 75Hz IPS
Acer CB272 - 75Hz IPS, регулиране на стойката
AOC C27G1 - 144Hz VA, регулиране на стойката

2560x1080
Разновидности от LG; наред с този, постнат от Ружин, виж:
LG 29WK600-W - 75Hz IPS
LG 29UM69G - 75Hz IPS

2560x1440
AOC Q3279VWFD8 - 75Hz IPS
Philips 275E1S - 75Hz IPS

При вградено видео и така посочените игри първата колонка ми се струва най-подходяща, но решението си е твое.

Благодаря! 

А дали ще има голяма разлика ако избера някой от тези с 1920х1080  резолюция, дали картината няма да е толкова чиста, колкото при един 24 инчов заради гъстотата на пикселите с тази резолюция ?

За филмите най-добре е 21:9. За игрите е ясно че ще се свалят настройки но това не е причина да правиш компромиси освен ако не е заради парите.

преди 57 минути, Demo1998 написа:

Благодаря! 

А дали ще има голяма разлика ако избера някой от тези с 1920х1080  резолюция, дали картината няма да е толкова чиста, колкото при един 24 инчов заради гъстотата на пикселите с тази резолюция ?

Естествено, че 24ката е с по-голяма гъстота на пикселите, но изискването беше 27 инча. За филми и музика си е екстра, за работа с графика и най-вече текст не е най-комфортно, но се преглъща. Зависи и от разстоянието, на което седиш. Ако 21:9 ти е удобен за CS:GO и другите игри, не виждам защо не. От друга страна 27-инчовият Philips, който е 2560х1440, може да си го пускаш в игрите на 1080p и ще изглежда подобно на 27-инчовите модели, които са стандартно 1080p.

• Автор
преди 21 часа, PANOV написа:

Естествено, че 24ката е с по-голяма гъстота на пикселите, но изискването беше 27 инча. За филми и музика си е екстра, за работа с графика и най-вече текст не е най-комфортно, но се преглъща. Зависи и от разстоянието, на което седиш. Ако 21:9 ти е удобен за CS:GO и другите игри, не виждам защо не. От друга страна 27-инчовият Philips, който е 2560х1440, може да си го пускаш в игрите на 1080p и ще изглежда подобно на 27-инчовите модели, които са стандартно 1080p.

В крайна сметка реших да си взема някой 24 инчов,а причината е в това,че не искам да си напрягам очите излишно,което ми е приоритет.
Харесах си ето тези:  

acer nitro vg240ybmiix  https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/acer/vg240y-um-qv0ee-001-p414601621/?gclid=CjwKCAiAws7uBRAkEiwAMlbZjqUb6-X7Ce27BT83CuqIjAch0x2OvJFkNeEVa_1EqFi5IVlgtAqxLxoCmcoQAvD_BwE#opisanie

LG 24MP59G-P  https://www.pazaruvaj.com/monitori-c3126/lg/24mp59g-p-p366046145/?gclid=CjwKCAiAws7uBRAkEiwAMlbZjlV_HRyciAGhQes17Ba65111DUZpwOTR69J8eH8xkiby9tj29OABehoCIqUQAvD_BwE

Също на acer има същия монитор само,че вместо 75хц е 144хц и е със 100лв отгоре и не знам дали въобще има смисъл от 144хц при моето видео.

Защо реши, че ще си напрягаш очите на по-голям монитор?

• Автор
преди 23 минути, PANOV написа:

Защо реши, че ще си напрягаш очите на по-голям монитор?

Заради резолюцията,по-точно гъстотата на пикселите а и не мисля,че ще ми е ок да ми седи пискелизирано някак екрана :Д а и гледам някъде от метър,че и по малко 90см.

Разликите не са чак толкова големи и се забелязват основно при прецизна работа с графика и текст. Нищо няма да седи на пиксели от метър разстояние дори на 27-инчов 1080p монитор, а още по-малко на тези, които са 21:9. Само пояснявам.

• Автор
преди 10 минути, PANOV написа:

Разликите не са чак толкова големи и се забелязват основно при прецизна работа с графика и текст. Нищо няма да седи на пиксели от метър разстояние дори на 27-инчов 1080p монитор, а още по-малко на тези, които са 21:9. Само пояснявам.

Доста се колебая..😀 а,какво мислиш за тези 24-ки? да взема да реша крайно  време и да поръчам вече :Д

преди 2 минути, Demo1998 написа:

Доста се колебая..😀 а,какво мислиш за тези 24-ки? да взема да реша крайно  време и да поръчам вече :Д

Бюджетни IPS 24ки , бих взел първия по-скоро, защото е borderless - ако изобщо има смисъл да се купува 24ка в края на 2019. Или SE2419HR. Това е, ако не се решиш за някоя 27ца или 21:9.

• Автор
преди 19 минути, PANOV написа:

Бюджетни IPS 24ки , бих взел първия по-скоро, защото е borderless - ако изобщо има смисъл да се купува 24ка в края на 2019. Или SE2419HR. Това е, ако не се решиш за някоя 27ца или 21:9.

А защо да няма смисъл ? 😁

Защото вече идва на ръба да е малък, но това си е мое мнение.

Личен съвет, вземи си колкото може по-голям, който можеш да си позволиш.А най-добре е да отидеш в някой магазин да ги огледаш, и сам да си решиш кое е най-добро за теб както направих. Вкъщи и в работата разликата е огромна/27 към 22/ и то не в полза на малкия. Аз отдавна съм хвърлил поглед на AOC 32 инчовия дето е даден отгоре, ама нещо не ми се дават още сега 400 пари за него, иначе нямам съмнения. Големия екран ти дава простор и пространство.

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Интересно ми е на тези монитори през кой вход ще има 75Hz?

HDMI 1.4

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

Нали го дават до 60 на 1080p?

Може и до 120Hz @ 1080p при определени условия и ограничения, но за 75Hz не е нетипична имплементация.

преди 1 минута, PANOV написа:

Може и до 120Hz @ 1080p при определени условия и ограничения, но за 75Hz не е нетипична имплементация.

Знам,че може,но при определени условия:))Думата ми е за стандарта му..........и що за хрумка е да се слагат два такива входа на повече от 60Hz монитор!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.