Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя версия на Мак може да се инсталира на тази станция?

Featured Replies

Разглеждах стари работни станции с Мак ОС в Хоп.БГ

Спрях се на тази с 12 гигабайта Рам    Работна станция Apple Mac Pro A1186

Имам видео карта:    AMD Radeon R9 280 Series  (3 GB) и мисля да я ползвам ако е възможно. 

Двата процесора на тази станция са:    Intel® Xeon® X5365 x 2, 3GHz, 8MB Cache

Пише инсталиран Mac OS,  ама не пишат коя версия. Идеята е да я ползвам с Final Cut Pro ако е възможно да се обнови ОС до по-нова версия.

За това пускам тази тема, за да разбера какво е възможно в случая?

Според мен не си заслужава инвестицията много стар процесор от 2007 г. бавна RAM и т.н.

По добре нова конфигурация минимум със  AMD Ryzen 5 3600. Която ще е доста по производителна и ще има място за ъпгрейд.

Но съответно ще трябва да не работиш със Final Cut pro.

Ако говорим за хакинтош , не съм запознат какви компоненти ще се подберат.(има по вещи от мен) Но там  CPU-то  е Intel-ско.

MAC OS9 MAC OSX
https://everymac.com/systems/apple/mac_pro/specs/mac-pro-eight-core-3.0-specs.html

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, oic написа:

Според мен не си заслужава инвестицията много стар процесор от 2007 г. бавна RAM и т.н.

По добре нова конфигурация минимум със  AMD Ryzen 3600. Която ще е доста по производителна и ще има място за ъпгрейд.

Не съм виждал Мак с АМД процесор. Пък и се спрях на тази станция защото точно такова ми трябва. Минимум два процесора заради мултипроцесинга. Видео карта си имам.

преди 11 минути, Бисер Петков написа:

Не съм виждал Мак с АМД процесор. Пък и се спрях на тази станция защото точно такова ми трябва. Минимум два процесора заради мултипроцесинга. Видео карта си имам.

Твоята карта е звяр на TDP 200 W, и дори да вземеш работната станция и е съвместима (има необходимте ( 6+8 pin) със MAC архитектурата, дали ще издържи захранването: едва ли.

• Автор
преди 2 минути, oic написа:

Твоята карта е звяр на TDP 200 W, и дори да вземеш работната станция и е съвместима със MAC архитектурата, дали ще издържи захранването: едва ли.

Объркал си картата. Моята е такава: https://www.techspot.com/review/841-radeon-r9-280x-roundup/page2.html

преди 3 минути, Бисер Петков написа:

Объркал си картата. Моята е такава: https://www.techspot.com/review/841-radeon-r9-280x-roundup/page2.html

Още по добра захранване ще изисква minimum 600 W, а на картата TDP  250 W Справка

Със една дума: Няма да стане. Това което си го намислил

Толкова ли е наложително да е Mac?

• Автор
преди 1 минута, oic написа:

Още по добра захранване ще изисква minimum 600 W, а на картата TDP  250 W Справка

В момента е с 750W захранване. Не виждам къде е проблема?

преди 6 минути, Бисер Петков написа:

В момента е с 750W захранване. Не виждам къде е проблема?

На работната станция Apple Mac Pro A1186?

Ето как изглежда едно захранване на Mac Pro.

• Автор
преди 12 минути, oic написа:

На работната станция Apple Mac Pro A1186?

Ето как изглежда едно захранване на Mac Pro.

Разбрах. Няма двете допълнителни букси (шестица и осмица) за моята видео карта. Видях обаче клипче в което беше монтирана такава подобна видео карта като моята, но не обърнах внимание дали ги има буксите.

преди 17 минути, Бисер Петков написа:

Разбрах. Няма двете допълнителни букси (шестица и осмица) за моята видео карта. Видях обаче клипче в което беше монтирана такава подобна видео карта като моята, но не обърнах внимание дали ги има буксите.

Защото останах със мисълта, че искаш да поставиш твоето захранванe на работната станция.

Захранването на Mac-a се различават от това на обикновено PC.

И не са съвместими за да се разменят между двете платформи това имах в предвид.

• Автор
преди 22 минути, oic написа:

Защото останах със мисълта, че искаш да поставиш твоето захранванe на работната станция.

Захранването на Mac-a се различават от това на обикновено PC.

И не са съвместими за да се разменят между двете платформи това имах в предвид.

Това го разбрах, но и не виждам от къде може да се свържат двете допълнителни букси за моята карта. Явно няма да мога да я ползвам.

Всякакви опити за използване на Final Cut Pro се провалят.

Имам Macbook А1278 версията с 4 гигабайта рам. В момента в е Мак Сиера. Даже и Lightroom не мога да инсталирам, защото Сиерата е 10.12, а изискването е за минимум 10.14 Мак, а не знам дали изобщо може да се обнови. Пък и никога не съм го правил.

За това търся нещо в моя бюджет което да мога да използвам за фото и видео обработка/монтаж.

преди 30 минути, Бисер Петков написа:

Това го разбрах, но и не виждам от къде може да се свържат двете допълнителни букси за моята карта. Явно няма да мога да я ползвам.

Всякакви опити за използване на Final Cut Pro се провалят.

Имам Macbook А1278 версията с 4 гигабайта рам. В момента в е Мак Сиера. Даже и Lightroom не мога да инсталирам, защото Сиерата е 10.12, а изискването е за минимум 10.14 Мак, а не знам дали изобщо може да се обнови. Пък и никога не съм го правил.

За това търся нещо в моя бюджет което да мога да използвам за фото и видео обработка/монтаж.

Не съм много разбираш относно Mac-a, Но тук дават , че може да се обнови до Catalina.

Друг е въпроса как ще работи. Ако може да добавиш още RAM.

How To Upgrade RAM on a MacBook Pro A1278

И последното дали ще вървят програмите добре на старият хардуер. Дори и след обновяването...

Евентуално тук, да попиташ. или в официалната подръжка.

С друго едва ли ще мога да помогна.

Лека Вечер.

• Автор

Сега погледнах пак какво изисква за инсталация на Lightroom от Appstore и се оказа, че не е 10.14, а 10.13, което си е пак Sierra. Не знам каква е точно разликата между Sierra и High Sierra, но ми звучат еднакво. Няма я за инсталиране от Appstore, защото там е Catalina. Пробвах, но не става инсталация. Има обаче за изтегляне от сайта на Apple тази версия 10.13, но не знам дали ще стане. Не съм правил актуализация на Mac OS X до сега. Пък и съм го купил втора употреба и не знам паролата. Намерих инфо за ресет, но при мен не се получава. Там е описано, че с клавишна комбинация COMMAND+R се стартира системата, но при мен не сработва. Излиза ми екрана за зареждане, но вместо зареждане се показва един кръг с диагонална лента в него, но след няколко секунди се изключва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.