Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Алианц - застрахователен агент

Featured Replies

Здравейте,

Вчера подписах договор че ще работа за Застрахователно акционерно дружество Алианц България като застрахователен агент. Много се притеснявам от това което ми предстои. За съжаление няма твърда заплата и доходите ми ще зависят от това колко застраховки ще направя. На интервюто имаше въпроси дали умея да убежидавам хората и дали съм достатъчно комуникативен. Единствено математиката ми е проблем защото в училище не наблягах много на този предмет. Другата седмица ми е обучението и то е безплатно. Дадоха ми брошури и ми обясниха горе долу за какво става. Сайта им е добре организиран и имат калкулатор способен да изчисли всяка една застраховка. Много се зарадваха когато разбраха че пенсионния ми фонд също е към тях. Въпроса ми е дали това мое начинание си заслужава и дали няма да стане някакъв проблем. За Алианц съм чувал само добри неща от приятели и роднини, но в структурата не ги зная как функционират. Ако някой е работил за тях нека да сподели.

В БГ Работодател има мнения, но там всеки си пише каквото си иска.

Не си ли търговец по душа и не ти ли идва отвътре и 1000 обучения да преминеш все тая.

• Автор
току-що, Denitsa55 написа:

И колко мислиш ще изкараш на месец?

Това си е един вид дистрибутор.

Ами дочух за суми от около 700 до 1200 лева, но не зная дали е истина или само подвеждат.

• Автор
преди 2 минути, Denitsa55 написа:

Ако се изкарваха 1200лв. да съм станал и аз.Хората и фирмите които работят с агенти вече са направили своя избор.

Както бях писал няма твърда заплата и доходите ми ще зависят от това колко застраховки ще направя. Първото ми впечатление от тях е добро, но не зная за напред как ще е.

Търговските ми умения са  добри. Комуникативните ми умения също.

преди 3 минути, Thores написа:

Както бях писал няма твърда заплата и доходите ми ще зависят от това колко застраховки ще направя. Първото ми впечатление от тях е добро, но не зная за напред как ще е.

Търговските ми умения са  добри. Комуникативните ми умения също.

Ето ти един линк ще придобиеш представа.

Хора аз работя като агент брокер вече почти 10 години и съм доволен от това което изкарвам правя всички видове застраховки . Но за да имаш мрежа от клиенти трябва да си КОРЕКТЕН , какво имам предвид , когато наближава датата на падежа на полицата за плащане 2 3 дни преди това да се обадиш на клиента това е един голям + за теб , че този клиент след време ще ти докара още нови клиенти . Друг пример да си коректен избери възможно най-тънката цена на полицата а не каквото ти скимне да изкараш някой лев отгоре ,защото ако направиш това ще загубиш клиент . Аз си имам достатъчно клиенти дългогодишни и са си пращали приятелите при мен .Имам много клиенти с по 5 6 коли . Единственото е , че трябва да си коректен . И на мен математиката не ми беше силен предмет , но  за не си объркам сметките си смятам на елката .

Само да те питам какъв договор ти обещаха , защото има някои работодатели дават граждански трябва много да внимаваш с това + е за мене , че съм си в собствен офис не плащам наем и съм на трудов договор .

преди 2 минути, adersa написа:

Хора аз работя като агент брокер вече почти 10 години и съм доволен от това което изкарвам правя всички видове застраховки . Но за да имаш мрежа от клиенти трябва да си КОРЕКТЕН , какво имам предвид , когато наближава датата на падежа на полицата за плащане 2 3 дни преди това да се обадиш на клиента това е един голям + за теб , че този клиент след време ще ти докара още нови клиенти . Друг пример да си коректен избери възможно най-тънката цена на полицата а не каквото ти скимне да изкараш някой лев отгоре ,защото ако направиш това ще загубиш клиент . Аз си имам достатъчно клиенти дългогодишни и са си пращали приятелите при мен .Имам много клиенти с по 5 6 коли . Единственото е , че трябва да си коректен . И на мен математиката не ми беше силен предмет , но  за не си объркам сметките си смятам на елката .

Никъде не твърдим, че да си брокер е гадна професия.Ти сам го каза - трябва да имаш мрежа от клиенти. За съжаление това сега е много трудно поради ред причини, за които няма смисъл да говоря.

преди 2 минути, Thores написа:

Прочетох я. Дано да се получи нещо при мен.

Ти дори не си уверен, камо ли нахъсан да се бориш за клиенти и да се развиваш.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

много трудно поради ред причини, за които няма смисъл да говоря.

Прав си Емо сега е трудно  ние като почнахте се пишеха на ръка майка ми ме научи , а бащата ме уреди и вече толкова дълги години работя за агенцията . Нямам план на свободна практика съм все едно аз съм си шеф .

• Автор
преди 4 минути, adersa написа:

Само да те питам какъв договор ти обещаха , защото има някои работодатели дават граждански трябва много да внимаваш с това + е за мене , че съм си в собствен офис не плащам наем и съм на трудов договор .

За граждански става дума. Няма твърда заплата

току-що, Thores написа:

За граждански става дума

Прецакан си не бих  почнал при друг ако ми предлага граждански договор !

Аз ползвам Алианц . Всичките ми имоти са застраховани там .Дори тази година имат и услуга отпушване на канализация ,ремонт на тръбопровод - включени. За колата също . Преди да избера застраховател правех проучване и тогава те по моя преценка се оказаха най-стабилни , предлагащи добри цени. И това е от години . Ползвам  приятел ,който работи там и той ми е разказвал доста за дружеството.Така че ИМАТЕ ПЕРСПЕКТИВЕН ИЗБОР за работа.

• Автор
преди 10 минути, adersa написа:

Прецакан си не бих  почнал при друг ако ми предлага граждански договор !

Моля? Искаш да кажеш че сега трябва да ходя да ги бия ли

Eто какво ми обещаха.
. Работа в компания с високи корпоративни стандарти;
. Осигуряване на въвеждащо и последващи продуктови и продажбени обучения
. НОВА стимулираща субсидия от 1000 лв.+бонуси и комисионни
. Подкрепа и екипна работа от професионалисти
∙ Реална и гарантирана възможност за кариерно развитие в компанията 

Каква е разликата между застрахователен брокер и застрахователен агент?

Човече разлика няма кого да биеш ? Ти имаш ли представа какво е граждански и трудов договор ? Аз на месец от комисиона си докарвам минималната заплата като сложим 2 3 каска до 600 лв ги връзвам имам и банков влог . 

преди 24 минути, Thores написа:

Моля? Искаш да кажеш че сега трябва да ходя да ги бия ли

Eто какво ми обещаха.
. Работа в компания с високи корпоративни стандарти;
. Осигуряване на въвеждащо и последващи продуктови и продажбени обучения
. НОВА стимулираща субсидия от 1000 лв.+бонуси и комисионни
. Подкрепа и екипна работа от професионалисти
∙ Реална и гарантирана възможност за кариерно развитие в компанията 

Каква е разликата между застрахователен брокер и застрахователен агент?

Никой не казва да ходиш да се биеш. Просто ще трябва доста работа и желание. Първите няколко месеца даже ще се чудиш какво правиш там и къде се намираш. Затова ти казах, ако не ти идва отвътре не се захващай. Трябва да омайваш клиента, а това не всеки го може.

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Никой не казва да ходиш да се биеш. Просто ще трябва доста работа и желание. Първите няколко месеца даже ще се чудиш какво правиш там и къде се намираш. Затова ти казах, ако не ти идва отвътре не се захващай. Трябва да омайваш клиента, а това не всеки го може.

По принцип търговията ми идва отвътре, но математиката ми е доста зле. Нали има обучения предлагани от тях. Никой не се е родил научен.

Добре де, къде се очаква да ги намираш тези клиенти? По улиците ли ще ги търсиш, офиси на фирми ли ще обикаляш? На мен като ми се наложи да застраховам колата например, отивам в sdi  и ми дават оферти от много застрахователни компании, избирам си някоя и това е.

Както споменах трябва да си коректен 1 клиент да е доволен ще докара още . Аз имам лоялни клиенти в Добрич има много брокери може да отиде при всеки . 

преди 25 минути, halek написа:

много застрахователни компании, избирам си някоя и това е

Ако ти предложи дал бог или бул инс ще приемеш ли офертата :D .

• Автор
преди 14 минути, adersa написа:

Както споменах трябва да си коректен 1 клиент да е доволен ще докара още . Аз имам лоялни клиенти в Добрич има много брокери може да отиде при всеки . 

:D .

Аз съм коректен. Остава само да си намеря клиенти и да работя с тях.  Начини има хиляди.

преди 12 минути, Thores написа:

Аз съм коректен. Остава само да си намеря клиенти и да работя с тях.  Начини има хиляди.

Не винаги трябва да си коректен. При всеки клиент е различно. При един трябва да си коректен, пред друг да се преструваш, пред трети да се лигавиш, пред четвърти да си нападателен и нахален. Нещата са относистелни, просто трябва да те влече и да обичаш такъв род работа. 

преди 3 часа, Thores написа:

Въпроса ми е дали това мое начинание си заслужава....

Е, ако и в застрахователния бизнес нема хляб, то не знам къде. Инак има тази особеност, че по мое виждане, в случая кариерното развитие наистина зависи изцяло от теб.

преди 14 часа, Емил Костов написа:

Не си ли търговец по душа и не ти ли идва отвътре и 1000 обучения да преминеш все тая.

Старите хора казват - търговец, ръководител, музикант, пияч и ебач се раждат такива!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.