Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мога ли да нулирам или сменя паролата на Мака?

Featured Replies

Става дума за Макбукчето дето го купих преди време втора ръка. Модела е А1278 13" с Мак Сиера. Този от който го купих също го е купувал втора ръка.

Значи по негови думи нямало администраторска парола, защото системата зареждала без изискването на такава, но аз не мисля така.

Исках да инсталирам TeamViewer, но ми иска парола. И  Lightroom пробвах от сайтана Адоб, защото от Appstore ми изписва изискване за Мак 10.13, а аз съм с 10.12 и не успявам никак да го ъпгрейдна. Не я знам паролата, а тези с които той ме посъветва да пробвам не стават (те са  fds1234, fds0000, fds1111, fds123456789). Каза ми, че ако не приеме нито една от тези, не искало администраторска парола. Опитах да се свържа с Apple.BG, но абсолютно никаква връзка с тях не успях да установя по никакъв начин. Видях в едно клипче как се ресетва, но или Мака е нещо счупен или аз не го правя както трябва. В клипчето се казва, че при стартиране на Макбука, веднага след звуковият сигнал трябва да се натиснат едновременно Command+R и се пуска като се покаже логото на Apple. Но при мен не се получава. Показва се един кръг с диагонална черта в него. Моля ако някой знае как да го направя да сподели! Имам регистрация/акаунт в Apple,  което в сайта им е обявено като Apple ID 

преди 1 час, Бисер Петков написа:

Става дума за Макбукчето дето го купих преди време втора ръка. Модела е А1278 13" с Мак Сиера. Този от който го купих също го е купувал втора ръка.

Значи по негови думи нямало администраторска парола, защото системата зареждала без изискването на такава, но аз не мисля така.

Исках да инсталирам TeamViewer, но ми иска парола. И  Lightroom пробвах от сайтана Адоб, защото от Appstore ми изписва изискване за Мак 10.13, а аз съм с 10.12 и не успявам никак да го ъпгрейдна. Не я знам паролата, а тези с които той ме посъветва да пробвам не стават (те са  fds1234, fds0000, fds1111, fds123456789). Каза ми, че ако не приеме нито една от тези, не искало администраторска парола. Опитах да се свържа с Apple.BG, но абсолютно никаква връзка с тях не успях да установя по никакъв начин. Видях в едно клипче как се ресетва, но или Мака е нещо счупен или аз не го правя както трябва. В клипчето се казва, че при стартиране на Макбука, веднага след звуковият сигнал трябва да се натиснат едновременно Command+R и се пуска като се покаже логото на Apple. Но при мен не се получава. Показва се един кръг с диагонална черта в него. Моля ако някой знае как да го направя да сподели! Имам регистрация/акаунт в Apple,  което в сайта им е обявено като Apple ID 

Що ме съмнява, че някой ви е лекичко измамил

• Автор
на 4.12.2019 г. в 10:23, Емил Костов написа:

Що ме съмнява, че някой ви е лекичко измамил

Благодаря, ще се регистрирам там във форума на Apple.bg и ще ги питам тях. 

п.п. Между другото. Отворих му капака и видях, че е с обикновен Sata-3 хард диск. Което ще рече, че ще мога да му купя SSD. Тествах и рам памет от обикновен лаптоп, която е обаче осем гигабайта и Макбука си бачка без проблеми. Това е добре за ъпгрейд и ще е добре да науча как да му инсталирам нов Мак на чисто, когато купя SSD-то. Дано да намеря как става или ако не е тайна тук, или в другия форум някой да ми обясни, защото София ми е далече, а и нямам време да ходя да издирвам сервизите им.

преди 7 часа, Бисер Петков написа:

Благодаря, ще се регистрирам там във форума на Apple.bg и ще ги питам тях. 

п.п. Между другото. Отворих му капака и видях, че е с обикновен Sata-3 хард диск. Което ще рече, че ще мога да му купя SSD. Тествах и рам памет от обикновен лаптоп, която е обаче осем гигабайта и Макбука си бачка без проблеми. Това е добре за ъпгрейд и ще е добре да науча как да му инсталирам нов Мак на чисто, когато купя SSD-то. Дано да намеря как става или ако не е тайна тук, или в другия форум някой да ми обясни, защото София ми е далече, а и нямам време да ходя да издирвам сервизите им.

Информация за инсталиране на МАК колкото искаш

• 1 месец по-късно...

Петков, какво става, оправи ли се и как?

Имам супер съблазън към епълски продукти, но съм ограничен само до телефоните. Мак ползвам спорадично само за гъдел във виртуална машина. Забелязал съм, че по подразбиране комбинацията от 123 върши работа. Нямам представа дали е заводска настройка или на този, дето е заформил имиджа. Но ми сработва вече на няколко версии.

Отделно, погледни тук има доста информация и не ми звучи като плява. https://bg.if-koubou.com/articles/how-to/what-to-do-if-you-forget-your-macs-password.html

• Автор
преди 15 минути, Iztre6tel написа:

Петков, какво става, оправи ли се и как?

Имам супер съблазън към епълски продукти, но съм ограничен само до телефоните. Мак ползвам спорадично само за гъдел във виртуална машина. Забелязал съм, че по подразбиране комбинацията от 123 върши работа. Нямам представа дали е заводска настройка или на този, дето е заформил имиджа. Но ми сработва вече на няколко версии.

Отделно, погледни тук има доста информация и не ми звучи като плява. https://bg.if-koubou.com/articles/how-to/what-to-do-if-you-forget-your-macs-password.html

Ами реших да пробвам наред с 123, 1234, 12345, 123456, 1234567, 12345678, 123456789, 1234567890, но стигнах само до 1234 и се оказа, че е това паролата.

Забравил съм да напиша тук в темата, извинявам се.

• 1 година по-късно...
на 4.12.2019 г. в 18:59, Бисер Петков написа:

Става дума за Макбукчето дето го купих преди време втора ръка. Модела е А1278 13" с Мак Сиера.

Въведете командите точно както е показано, командите са чувствителни към малки и големи букви.

1. Изключете го, след това стартирайте вашия Mac и задръжте Command-S при зареждане, за да влезете в режим за един потребител.

2. Въведете „mount -uw /“ (без кавички) и натиснете Enter.

3. Въведете „launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.opendirectoryd.plist“ (без кавички) и натиснете Enter.

4. Въведете „passwd потребителско име“ (без кавички), като замените „потребителско име“ с името на вашия администраторски акаунт.

5. Въведете новата си парола, след което натиснете enter. При следващото подкана въведете отново паролата си за потвърждение и натиснете enter.

6. Въведете „restart“ (без кавички), след което натиснете Enter, за да рестартирате вашия Mac.

Успех

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.