Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хард диск

Featured Replies

Здравейте

Надявам се да получа помощ. 

Проблема ми е че на външен хард диск 2тб.На който имаше информация инсталирах буут с  win10. И сега ми показва само 31гб.другата информация не ми я показва. Какво се е случило, и има линачин да си я върна? 

Благодаря предварително. 

Десен клик на My Computer --> Manage --> Disk Management (лявата колонка), и дай скрийншот на излезлия прозорец.

Докато е свързан външният диск, разбира се :) 

• Автор

Благодаря ще пробвам по късно в момента работя. Ще пиша

преди 19 минути, skudra написа:

Здравейте

Надявам се да получа помощ. 

Проблема ми е че на външен хард диск 2тб.На който имаше информация инсталирах буут с  win10. И сега ми показва само 31гб.другата информация не ми я показва. Какво се е случило, и има линачин да си я върна?

Kakво точно си инсталирал и как?

Инсталатора не трие дялове, ако има проблем ти казва, че не може да се инсталира в съответния дял, а ако всичко е наред се инсталира, дори и да има друга информация в дяла, тя остава. Най-вероятно не е зададена буква на дяла в windows, но докато автора не даде снимка, само си хвърляме боб.

преди 5 часа, skudra написа:

външен хард диск

Изключи безопасно и включи външния диск. Разпознава ли се коректно?

преди 7 часа, Raze написа:

Инсталатора не трие дялове, ако има проблем ти казва, че не може да се инсталира в съответния дял, а ако всичко е наред се инсталира, дори и да има друга информация в дяла, тя остава. Най-вероятно не е зададена буква на дяла в windows, но докато автора не даде снимка, само си хвърляме боб.

Да, прав си всъщност, моя грешка. По-скоро е нещо като стандартна практика, но не поведение по подразбиране. И все пак ако човекът е следвал някой урок без много да му мисли, може все пак да е затрил дяла. 

• Автор
преди 7 часа, DarkEdge написа:

Изключи безопасно и включи външния диск. Разпознава ли се коректно?

Здравей диск се разпознава но, показва че има само 31 гб. Другите гб. Не ги показва. Дава ми че диска работи правилно. 

преди 12 часа, halek написа:

Kakво точно си инсталирал и как?

Здравей. Изтеглих win10 от маикрософт като зададох да се качи на външния хард да го използвам като инсталанционен, но никаде не ме пита дали да форматира или не. Напрово се качи там и аз очаквах че ще бъде в отделна папка. И сега на компа ми показва че диска е само 31гб.

• Автор
преди 13 часа, RudeBoy написа:

Десен клик на My Computer --> Manage --> Disk Management (лявата колонка), и дай скрийншот на излезлия прозорец.

Докато е свързан външният диск, разбира се :) 

здравей не го намирам този 

disk management

2019-12-09 (1).png

2019-12-09 (2).png

Уф, ти на български ли си ... Не избирай "Свойства", а третата опция, може би при теб е "Управление":

886295.jpg

886294.jpg

И трябва да ти излезе таблица на всичките ти дискове и дялове. Искам да видя дали дялът ти с информация е затрит, или просто трябва да му се зададе буква. Често се случва това, при инсталация на Windows 10,  ако на диска има и други дялове, освен системния.

• Автор

Да това трябва да е.Това нямаме дял с информация,как да го разбирам?Че старата информация е изтрита така ли е?

Цитат

Разбирай, че в момента нямаш никаква информация на външния диск. Не знам как си инсталирал, и какво си правил, но в момента резултатът е един дял 32GB във Fat32 (?!?), в който няма нищо, и останалото пространство на диска не е организирано в дял. 

Не знам колко важна е била информацията, която си държал на него. Теоретично можеш да създадеш втори дял от празното пространство, и да се опитваш след това да възстановяваш файловете, със специализирана програма. Но нямам представа какво ще успееш да спасиш. И ти трябва място някъде, на друг диск, да го запишеш. С една дума - мъка ...

преди 15 минути, RudeBoy написа:

@DarkEdge :

"Незаделени" - това, което си мисля, ли е? Нямаме дял с информация? 

:( 

Да, повреден дял.
@skudra, преди един цял дял 2TB ли беше?
Като гледам тези 32GB ми прилича на някакво оплескване на диска като флашка.
Направи сканиране на целия диск с помощта на Testdisk
Или disk unformat с някой инструмент - примерно Minitools Partition Wizard

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 5 минути, RudeBoy написа:

Теоретично можеш да създадеш втори дял от празното пространство, и да се опитваш след това да възстановяваш файловете, със специализирана програма.

По-добре да не плеска за сега по диска, а само да сканира и анализира и като се убеди в наличност на информация да се възстановява на друг диск.

• Автор
преди 3 минути, RudeBoy написа:

Разбирай, че в момента нямаш никаква информация на външния диск. Не знам как си инсталирал, и какво си правил, но в момента резултатът е един дял 32GB във Fat32 (?!?), в който няма нищо, и останалото пространство на диска не е организирано в дял. 

Не знам колко важна е била информацията, която си държал на него. Теоретично можеш да създадеш втори дял от празното пространство, и да се опитваш след това да възстановяваш файловете, със специализирана програма. Но нямам представа какво ще успееш да спасиш. И ти трябва място някъде, на друг диск, да го запишеш. С една дума - мъка ...

Благодаря.Да разбирам ли че не мога повече да използвам диска?

току-що, DarkEdge написа:

По-добре да не плеска за сега по диска, а само да сканира и анализира и като се убеди в наличност на информация да се възстановява на друг диск.

Благодаря 

преди 16 минути, skudra написа:

Ако информацията, която е била на диска, ти е ценна - не прави нищо с него, а се опитай да възстановиш колкото може.

Но ако не е имало нищо ценно, или имаш копие на друго място - тогава можеш да създадеш нови дялове на диска, и да си го ползваш.

Диска можеш да го ползваш, просто информацията ти я няма. Ако не държиш да я възстановяваш, изтрий наличните дялове, направи си нови и си го ползвай.

Примерно като тук:

• Автор
преди 19 минути, skudra написа:

Благодаря 

Момчета благодаря ви много за информацията. Утре ще пробвам  с това което ми предложихте.

Ще пиша. Лека вечер.

преди 9 минути, Raze написа:

Ако не държиш да я възстановяваш

Е, явно държи, щом е създадена тази тема...

преди 5 минути, skudra написа:

Момчета благодаря ви много за информацията. Утре ще пробвам  с това което ми предложихте.

Ще пиша. Лека вечер.

И докато не си сигурен какво-що, НЕ ПРИЛАГАЙ НИКАКВИ ПРОМЕН ПО ДИСКА. Най-добрият вариант е да се правят експерименти н друг диск. Най-доброто е да се създаде побитов имидж на този диск и този имидж да се монтира и анализира. Това в случай, че има ценна информация на диска.

:offtopic_s:

преди 5 минути, skudra написа:

Момчета

На 20 и на 30 по 2
😎

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.