Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с уредба kenwood

Featured Replies

здравейте на всички колеги

имам проблем с уредба kenwood rxd-25l

при включване уредбата си тръгва и възпроизвежда звук но много тихо при опит за увеличаване или намаляне няма никаква промяна нито от копчето нито от дистанционното въпроса ми е в потенциометъра ли е проблема или в стъпалото

Носи в сервиза! Нямяш нито знания, нито опит, нито измервателни уреди и инструменти! За врачуване има съответните кица. Обикновено в нощните часове на някои кабеларки. И импулсни телефони.

• Автор

ако можех щах да я занеса в сервиза но немога . имам умения и опит и инструменти но с лаптопи и компютри .не съм се занимавал с аудио техника.снощих замерих потенциометъра работи си.остава да е стъпалото. не ми е проблем да сменя елемент диагностиката ме мъчи

преди 13 часа, doksa написа:

при включване уредбата си тръгва и възпроизвежда звук но много тихо при опит за увеличаване или намаляне няма никаква промяна нито от копчето нито от дистанционното въпроса ми е в потенциометъра ли е проблема или в стъпалото

Имал съм го това, когато бях свързал грамофона (без собствен усилвател) неправилно към външния усилвател. Едва се чуваше на колонките, по-добре се чуваше на слушалките. Като оправих свързването, беше ОК.

Когато се върти volume-то на дисплея показва ли се реакция при намаляване или усилване? Ще погледна схемата на урдбата да видя с какво крайно стъпало е, по принцип този тип системи са с STK в повечето случай. Какво доведе системата до това състояние? 

току-що, Ьрмалоу написа:

Имал съм го това, когато бях свързал грамофона (без собствен усилвател) неправилно към външния усилвател. Едва се чуваше на колонките, по-добре се чуваше на слушалките.

Защото не си имал RIAA. 

• Автор
току-що, AAUUXX написа:

Когато се върти volume-то на дисплея показва ли се реакция при намаляване или усилване? Ще погледна схемата на урдбата да видя с какво крайно стъпало е, по принцип този тип системи са с STK в повечето случай. Какво доведе системата до това състояние? 

при въртене на volume бутона няма реакция на дисплея нито на звука но мислея че фабрично на дисплея не отчита силата на звука когато усилвам намалям от дистанционното също .уредбата я получих в това състояние незнам предистория .според мен работи предусилването но не работи крайното усилване където е и потенциометъра 

преди 9 минути, doksa написа:

при въртене на volume бутона няма реакция на дисплея нито на звука но мислея че фабрично на дисплея не отчита силата на звука когато усилвам намалям от дистанционното също .уредбата я получих в това състояние незнам предистория .според мен работи предусилването но не работи крайното усилване където е и потенциометъра 

Видях я доста стара уредба е, потенциометъра е моторизиран класически не електронен и не показва усилване или намаляване на дисплея, схемата на НЧУ е транзисторна, проблема се търси в направление- потенциометър, ОУ, крайно стъпало, ако няма да се справите носите в сервиз за символична сума до петдесетина лева ще я направят. 

• Автор

да точно така това е уредбата.знам че сервиза е най доброто решение и на мен не ми се занимава да я правя но живея в англия тук в сервиза ще ми искат колкото за нова уредба тача че ще се опитам да я поправя ако успея добре ако не здраве да е благодаря за помоща и отделеното време

преди 3 минути, doksa написа:

да точно така това е уредбата.знам че сервиза е най доброто решение и на мен не ми се занимава да я правя но живея в англия тук в сервиза ще ми искат колкото за нова уредба тача че ще се опитам да я поправя ако успея добре ако не здраве да е благодаря за помоща и отделеното време

Ако потенциометъра след замерване е в изправност, измерете крайните транзистори за да е ясно дали са здрави, ако не са смяната е лесна и евтина, също и ОУ, но ако е проблема в потенциометъра такъв трудно ще се намери из сервизите, а за нов абсурд. 

• Автор

потенциометъра работи (според мойте замервания ) мисля довечера да се заиграя с релето и транзисторите

преди 1 минута, doksa написа:

потенциометъра работи (според мойте замервания ) мисля довечера да се заиграя с релето и транзисторите

С релето не се заигравай, няма му нищо, но крайните много вериятно да са дефектирали. 

• Автор

може би си прав защото когато натисна mute релето щрака и спира звука явно си работи

• Автор

здравейте колеги проблема е намерен но незнам дали ще може да бъде решен.оказа се потенциометъра.няма намиране това животно ако някой има идея за заместител да казва.нямам претенции за дистанционното дали ще го върти.

20191219_215430.jpg

Оригинален няма шанс да се  намери нов потенциометър, но може да се сложи друг макар и да не е моторизиран. Колко килоома е ? 

Тук намерих моторизиран потенциометър. 

https://vikiwat.com/rotacionen-potenciometur-s-motor-lineen-stereo-150kohm-12939.html

• Автор

нямам претенции за дистанционното.как да разбера колко килоома е

намерих това

Screenshot_20191220-085535_Chrome.jpg

То пък много сложно да се види че някой малоумник с претенции е изкъртил потенциометъра и съсипал уредбата. Като си дойдеш насам пробвай в нашенски сервиз. 

Стойността можеш да я видиш в мануала, но не е критична - между 10 и 100K логаритмичен. Онова от линка може и да става функционално, въпросът е механичен, а от изкъртеното липсват още неща. Поне зъбно колело за червяка и фрикцион. Потенциометри с подобно разположение на изводите се ползват в дръжкофони и се намират. Като идея можеш да пробваш и електорнен регулатор - чипове регулатори бол. Ако ще търсиш потенциометър - наблегни да е с графитен, а не телен плъзгач.

• Автор

да и аз мисля за графитен потенциометър благодаря много ще търся из ибей се ще изпадне нещо

Изкопах от чекмеджето едно, дето прилича на оригиналното. На него пише Altronix Japan B100K. Не помня вече откъде и за какво съм го купувал.

Та общата маса на двете секции е на онова кухо нитче в лявата част до скършеното. А останалите отдолу по 3 извода на канал  са входа, изхода от плъзгача и средна точка от съпротивителния слой за честотна компенсация.

Нещо такова трябва да е http://ashop.bg/potenciometri-trimeri-potentiometer-axial-potentiometer/single-turn-axial-potentiometer/potenciometar-2x50kom-ster-log-edinichen-d6x15-20mm-za-pech-montazh-7-izv-5uc

• Автор

поръчах този потенциометър на снимката ще дойде към 10 януари няма мотор но ако работи ще го ползвам така

Screenshot_20191228-105243_eBay.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.