Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Неразпознава хард диска?

Featured Replies

• Автор

Всичко пробвах хора. Не се показва никъде, с никоя кутия, с нито един усб порт, с 2 лаптопа. Казах вече. Ето ви едно видео до къде стигнах с него. :)

https://drive.google.com/file/d/19F6nM663GIgpY61BOgTLJy5HvNFaC8iQ/view?usp=sharing

Ако има някоя друга идея, освен да го изхвърля да казва. :)
Реално само ССДта си търся вече. 

Щом нямаш настолна машина, вземаш диска и го пробваш в настолна система на твой приятел.

Ако и там диска не запали - значи си го счупил физически.

Може да прегледаш интерфейса дали е замърсен и да го почистиш.

преди 38 минути, qnkov написа:

К'вот ще да закачам пич, диска не работеше, само прикликваше. Това го бях гледал в youtube тогава и така тръгна. Ето на. Ама защо винаги бягаме от основната тема не знам? Накрая ще си напълня звездичките само да отговарям на спамове..................

Ето на. Май никога не си го правил това. Вместо вие да ме учите, аз трябва да ви уча. :))))

Добре , че не си намерил клип, където се действа с чук, длето или подобно сечиво 😭 .... Сега се питам тея производители от какъв зор запечатват херметически и в стерилна среда тези дискове,  вместо да им излезе мега евтино , ако това се случва в някой хамбар в Руанда пример ?

• Автор

Някой гледа ли клипа дето прикачих? Това чудо умряло ли е, да знам да приключваме темата :)?

преди 27 минути, qnkov написа:

Някой гледа ли клипа дето прикачих? Това чудо умряло ли е, да знам да приключваме темата :)?

Най хубаво е да приключиш темата. Прав е колегата дето ти е написал, че си за бисерите във форума, но ти си за световните бисери.

• Автор

За к'ъв се взе пък ти? Не видях нищо смислено от теб, нито пък мога да си проследя бисерите, освен, че задавам въпроси и показвам факти. По-добре не ми пиши повече в темите. Става? Това се отнася за всеки всезнаещ, от който не излиза нищо смислено, особено от легенди.

Не разбрах в темата дали преди удара харда е работил ? Разрови се малко из гоогъл и напиши удрян хард диск и чети там какво става след това , ако от тука нищо не си разбрал от пишащите .

• Автор

Вие въобще четете ли или ей така искате да пишете? Никога не съм удрял харда, за който е темата, а става въпрос за друг външен, който започва да върти само след удар. Айде стига акъл. Научих много и тук. Харда съм го изхвърлил. Благодаря на всички участвали с идеи. :)

преди 18 часа, qnkov написа:

Айде стига акъл.

Ами защо си пуснал темата щом си знаеш? Обясни ти се достатъчно, и най-вече ,че хард дисковете не понасят даже леко сътресение камо ли удар! 

• Автор

Харда никога не е удрян или клатен. Абе, защо не четете бе? А повечето теми са спам, а не акъл. За тях имах предвид. 

преди 14 минути, qnkov написа:

Харда никога не е удрян или клатен. Абе, защо не четете бе? А повечето теми са спам, а не акъл. За тях имах предвид. 

Е ударил си го индиректно , като си шляпнал кутията, което е почти същото "Ще ми се да го оправя, защото единия от външните ми много скимти и по някой път не тръгва и се налага удар, за да сработи." Да не говорим че от такива потупвания може и други неща да се случат независимо , че са малко вероятни . Пример може да се спука слаба спойка после ходи търси ! За отварянето на диска няма да коментирам, просто се радвам , че не си попаднал на по хард клип на някой си Джанго от Того Того 😁

• Автор

Това е за друг хард, нищо общо с тоя от темата, като този дето го удрям по кутията и в момента си е вързан и работи, въпреки че е преди умирачка. От него се сийдват 200 торента като сигурно е на 5+ години работа. Казах ви, че не четете и и бягате от темата постоянно.  Отварял съм и преди хард, който го оправих с връщанто на четеца и той тръгна, като и този от темата го отвороих вчера, знаейки и виждайки, че вече няма за къде. Прибрах му магнитите, а с въртящата част ще си направя вентилаторче. Мерси. 

преди 22 часа, qnkov написа:

Здравейте. Имам един стар хардиск на hgst 7200 rpm. Ползвах го като външен, но понеже имаше два раздела, реших тогава да го събера в един. Бутнах го с уиндолс и изтрих всичко, като оставих само един раздел и угасих лаптопа. Извадих харда и дотам. По принцип и останалите ми 3-4 харда по този начин съм ги правил, но всички работеха след това. Но този вече не го разпознаваше. Не казвам, че е правилния начин, но с първия стана, затова ги врътнах всички така. Работи, върти, но не излиза нито с кабел, нито в гнездо. Има ли начин да си го оправя?

изясняване на малко неясноти
1,bios не разпознава контролера на харда?
2.контролера се вижда в bios и windows, но показва 0 Мб?
ако има трето, можеш да го добавиш

Накара ме да прочета цялата тема. Обясненията ти на места са достатъчно неясни и затова както казваш всички бягаме от темата. Както и да е.

Дискът е заминал, от всичките ти обяснения. Отваряне няма да помогне, просто се е случило нещо с електронната платка на диска и не се свързва с компютъра.

Начин на ремонтиране - специализиран сервиз и много пари. Но при положение, че на диска няма нищо, не си заслужава. В кофата за боклук.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

НЕ!

Спрете да хвърляте ресурсите просто в кофата за боклук!

Ами защо не му обясниш какво да направи? 

преди 22 минути, qnkov написа:

Това е за друг хард, нищо общо с тоя от темата, като този дето го удрям по кутията и в момента си е вързан и работи, въпреки че е преди умирачка. От него се сийдват 200 торента като сигурно е на 5+ години работа. Казах ви, че не четете и и бягате от темата постоянно.  Отварял съм и преди хард, който го оправих с връщанто на четеца и той тръгна, като и този от темата го отвороих вчера, знаейки и виждайки, че вече няма за къде. Прибрах му магнитите, а с въртящата част ще си направя вентилаторче. Мерси. 

И аз обичам експерименти с хардуера - интересно и вълнуващо е . Но не бих съветвал другите така да постъпят със собственият ... стига и те да не са експериментатори 😆

• Автор

И ето как се отвързва спам, въпреки че казах вече, че харда е разглобен и съм намислил компонентите какво да ги правя. После съм бил неясен. :))))

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.