Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да вляза в настройките на този рутер.

Featured Replies

Човека под мак ос го показва с Winbox има го и за линукс и за уиндоус. Пробвайте от тук да го изтеглите https://mikrotik.com/download#

Вероятно си объркал Wlan порта

Eмил Костов, да седнеш да научиш един Рутер ос как се конфи!

Стига с тези тепекинки и хуавеи дето пипаш!

Относно по темата.

Начина е само един!

Вече  е споменато по горе!

Ако флаша на този микротик е здрав, нет  инстал!

току-що, Танер Заит Расим написа:

Eмил Костов, да седнеш да научиш един Рутер ос как се конфи!

Стига с тези тепекинки и хуавеи дето пипаш!

Относно по темата.

Начина е само един!

Вече  е споменато по горе!

Ако флаша на този микротик е здрав, нет  инстал!

Не знам какво е ясно, но рутерът все още не е достъпен. Аз проблеми с рутери нямам. Как се конфигурират също. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не знам какво е ясно, но рутерът все още не е достъпен. Аз проблеми с рутери нямам. Как се конфигурират също. 

Wifi на Cisco без уеб интерфейс можеш ли да пуснеш г-н Костов :D

преди 3 минути, Танер Заит Расим написа:

Wifi на Cisco без уеб интерфейс можеш ли да пуснеш г-н Костов :D

Бъди рахат ще го пусна ( да не говорим, че има и кой да ми го направи) ако ми се наложи и това нещо няма нищо общо с проблема на постващия. А и зависи какъв е моделът на Сиското, щото и на един обикновен рутер Линксис като му влезеш в настройките пише Сиско. На моя модем от А1 пише същото.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, Танер Заит Расим написа:

Един микротик струва 40 лв..

Направо да си купи нов ако този е бракуван и стар от някъде ;)

Това не го оспорвам и съм съгласен с теб!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Аз не съм имал време да го пробвам изобщо след последния пост. Тука стана една тема, ... 

Връзването е правилно според клипа от по-горе, понеже ме прекорихте че не знам да го вържа , а искам да го рисетна, настроя и ползУвам.... Не е нито краден, нито свален от някъде(това за служителите на кабелните оператори, че сте лоялни). Намерих го захвърлен, непотребен, стоял години. И реших да го пробвам дали работи. Пробвах и по МАК адрес, и всичко което ме посъватвахте и не влязох в него. Сега за рисета, от 5 до 35 секунди ....-не стана. Дали е от кабелите ако съм объркал, може. Когато имам време ще го пробвам и пиша. Тука сте ми дали идеи за размисъл. 

Форума е да си помагаме. Интересно ми е да видя дали ще работи(да му вляза в настройките), а иначе интернет си имам и не ми е зор да го включвам някъде изобщо.....

Благодаря за отговорите, дори и не толкова добронамерени, пак са ми от полза. Ще пиша, виждам че е интересно дали ще успея да го досъпя. Даже може да залагате. 

преди 8 минути, aoxomoxoa написа:

Аз не съм имал време да го пробвам изобщо след последния пост. Тука стана една тема, ... 

Връзването е правилно според клипа от по-горе, понеже ме прекорихте че не знам да го вържа , а искам да го рисетна, настроя и ползУвам.... Не е нито краден, нито свален от някъде(това за служителите на кабелните оператори, че сте лоялни). Намерих го захвърлен, непотребен, стоял години. И реших да го пробвам дали работи. Пробвах и по МАК адрес, и всичко което ме посъватвахте и не влязох в него. Сега за рисета, от 5 до 35 секунди ....-не стана. Дали е от кабелите ако съм объркал, може. Когато имам време ще го пробвам и пиша. Тука сте ми дали идеи за размисъл. 

Форума е да си помагаме. Интересно ми е да видя дали ще работи(да му вляза в настройките), а иначе интернет си имам и не ми е зор да го включвам някъде изобщо.....

Благодаря за отговорите, дори и не толкова добронамерени, пак са ми от полза. Ще пиша, виждам че е интересно дали ще успея да го досъпя. Даже може да залагате. 

А поради каква причина е захвърлен?? Ще изляза май прав, че този рутер е повреден.

• Автор

Ловиш се за думите,.... -А ако не си прав? Айде, да докажем че е повреден, и че сме пробвали за да сме сигурни че не работи. 

преди 17 минути, aoxomoxoa написа:

Айде, да докажем че е повреден, и че сме пробвали за да сме сигурни че не работи. 

Еми давай с нетинсатл - https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall ! Сваляш си последният стейбъл рилийз Main package MIPSBE и за него Netinstall ! Всичко останало е описано в първият линк !

преди 49 минути, Емил Костов написа:

А поради каква причина е захвърлен?? Ще изляза май прав, че този рутер е повреден.

Много мрежови администратори след , като са конфигурирали устраойствата им забраняват рисета . Разбира се , че има алтернатива на тази забрана, която в повечето случаи не е ясна на псевдоадмините с цел да не се "изходят" върху него без да искат, пък и така да се подсигурят за бъдещ ангажимент.

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Много мрежови администратори след , като са конфигурирали устраойствата им забраняват рисета . Разбира се , че има алтернатива на тази забрана, която в повечето случаи не е ясна на псевдоадмините с цел да не се "изходят" върху него без да искат, пък и така да се подсигурят за бъдещ ангажимент.

Хубаво! Аз бърза работа нямам. Продължавам да следя темата.

Не знам що за хора сте честно, пред вас има Mikrotik експерт и ви даде няколко пъти решение....

Нет инстал!

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Много мрежови администратори след , като са конфигурирали устраойствата им забраняват рисета

дори да има забрана, би трябвало да има радиоизлъчване - WI-FI, а автора на темата, още в първия пост спомена че няма излъчване
според мен, Емил е прав...рутера е повреден

преди 8 часа, дръндю написа:

дори да има забрана, би трябвало да има радиоизлъчване - WI-FI, а автора на темата, още в първия пост спомена че няма излъчване
според мен, Емил е прав...рутера е повреден

Би трябвало , но може и да няма такова, ако е настроен в приемащ/station/ режим , включаем репитър и екстендер режим -само при появата на основният сигнал се появява и неговият ! Възможно е да е нагласен да пуска радиото в определен интервал от време - пример 08.00ч. - 17.00ч. но като ням нет на него за да си свери часовника той все започва от 00.00ч. да работи .

• Автор
преди 20 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Еми давай с нетинсатл - https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall ! Сваляш си последният стейбъл рилийз Main package MIPSBE и за него Netinstall ! Всичко останало е описано в първият линк !

Благодаря, видях ги нещата. В най-скоро време ще се пробвам. И ще пиша.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.