Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се отваря този телевизор? LG 22 инча

Featured Replies

Здравейте, телевизорът е  LG 22MT48DF-PZ . Причината да искам да отворя този пластмасов моноблок е че нещо се е бъгнало джойстичето му и нон стоп си мисли че е натиснато,искам да го отворя и да разкача платката му ,същия този "тевелизор" няма болчета отзад да си развиеш и да отвориш като нормален човек,а е пластмасово корито отзад,а не ми се иска да го напъна и да счупя телевизора на майка ми!

Някои имал ли е вземане даване да каже на пластмасови щифтове ли е,от къде да го почна,че ще го счупА тоС тевелизор!!!!

В сервиза ще го свършат много по-бързо.

Има щипки, които ще ги счупиш и след това няма да се затвори. това ли искаш? Че няма сам да опшравиш каквото и да е е повече от ясно. 

Нещо подобно:

Но, както ти казаха, вероятността да счупиш нещо не е малка, затова го дай в някой сервиз, а ако е гаранционен - върни го на търговеца за ремонт.

• Автор

Не е гаранционен,сега съм при майка ми за нова година,после ще трябва тв да го носи на сервиз,а вече 2 пъти е викала "майстори" дето за единия захранващ кабел й взели 70лв,другия за 2 кондензатора 20 лв,та не ми се мисли пак какви пари ще даде в крайна сметка за няма нищо!

За оправянето му,не искам дори и да оправям въпросното джойстиче,то е на една платка, която е дала дефект,искам да я разкача и да се ползва само дистанционното,така или иначе никой не го ръчка там тоя бъгав джойстик 🕹️! Защото сега на екрана стой нон стоп една нула и кръга за звука,в смисъл джойстика без физически да е натиснат подава такъв сигнал!Ако му разкача платчицата,да не работи няма как да продължи да го прави това и проблема ще е решен! 

Да си станал и ти майстор, щеше и ти да вземаш по 70 лв. за захранващ кабел. Ако всеки разбираше от всичко, нямаше да има сервизи, болници, лекари, инженери и така нататък...

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Да си станал и ти майстор, щеше и ти да вземаш по 70 лв. за захранващ кабел. Ако всеки разбираше от всичко, нямаше да има сервизи, болници, лекари, инженери и така нататък...

Брей,ма много сме ларж със чуждите пари! Майстор ли си или познаваш лично такива с тлъсти надценки!

Ще ме извиняваш ама за един кабел дето няма и 2 лв и кондензатори за стотинки да се дерат кожи от хората,които си нямат на представа от себестойността на частите и услугите си е кофти практика, заради която хора като мен трябва всичко да си ръчкаме сами!

Потърси в ютюб клипове за разглобяване на такива или подобни модели. Огледай внимателно корпуса, щом е отварян два пъти, със сигурност има следи къде предишните майстори са напъвали за да откопчаят щипките.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Има и такива майстори, но откъде си сигурен, че само това са правили?

За кондензаторите знам, защото телевизора е стар Funai, дето само това му се прави,а за захранващия кабел имаше даже бележка с описание на повредата и отдолу написано с химикал "смяна на захр. кабел".

преди 2 минути, halek написа:

Потърси в ютюб клипове за разглобяване на такива или подобни модели. Огледай внимателно корпуса, щом е отварян два пъти, със сигурност има следи къде предишните майстори са напъвали за да откопчаят щипките.

Няма на тоя модел даже толкова малко LG само за монитори има,ама друго е ,и не е същия телевизор дето му е сменян захр. кабел и кондензатори,тук има телевизори във всяка стая, пациента с кондензатори е Funai, кабела сменяха на Samsung,тва LG още не е отваряно,но то преди 3,4 месеца му е изтекла гаранцията!

преди 7 минути, halek написа:

Ами огледай го хубаво за скрити винтове и виж къде е сглобката. После с пластмасова карта каквито са дебитните, пробвай дали ще тръгне да се отваря

Изключете го от контакта. После с пинсета или малки клещи или ако не разполагате с тея инструментинаправо с нож махнете проклетата гума на джойстика и включете да пробвате има ли проблем. Като е трудно да се проникне от-вътре ръчкайте от вънка. Отзад огледахте ли за лепенки и скрити болтове под лепенките. Опипайте го с ръка и може да напипате кръкче под лепенката и там да е проклетия скрит болт.

Наскоро отварях моето LG 29 инча, предполагам и тук е анлогично. Гледай клипа по горе. Само със щипки беше. Не се притеснявай щипките са достатъчно здрави. Целта е да отвотиш първата, после става по лесно. Първата с карта с карта трудно ще стане, защото щипките са здрави, после може. Аз използвах една пласмасова отверка от играчките на сина ми. Успех! Весел празник!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Засега го оставих със тази  нула за звука,не го изключват и така, трябва да го закарам,че е много вероятно платката за джойстика да е и за дистанционното, защото на нея е диода за вкл/изкл на телевизора,така че да не го дочупя, защото вече изтръгнах нацяло джойстика ще го карам на сервиз!  :D

За много години на включилите се в тая моя дилема ще го отварям ли няма ли :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.