Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на хард диск на лаптоп!

Featured Replies

Здравейте! От няколко месеца лаптопа ми се изключва и показва син екран и тъй като мисля че е от проблем в хард диска мисля да го сменя, но тъй като ще го правя това за първи път ако може малко да ми помогнете!?

Лаптопа е - Acer Aspire 5732ZG

Hdd - 320GB SATA HDD 5,400 rpm

и така във този форум открих много полезна информация, но ако може малко по контретно за моя случай да попитам! Първо как да разбера че размера на харда който ще купя ще е точно същия като на този който мисля да сменя? Второ до колкото разбрах няма значение дали е 1, 2 или 3 сата съвместимостта и кабелите за свързвани са еднакви, нали така? Трето, ако стигна благополучно до поставяне на новия хард, автоматично ли ще го разпознае системата или аз трябва да изпълня някакви стъпки? 

Благодаря Ви предварително!!!

Интересно как разбра, че проблемът е от хард диска. Покажи какъв BSOD ( син екран) ти дава.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

На 2:05 в ляво се вижда hdd - извличаш с шейната и заместваш с новия диск.
Да повторя @Емил Костов - как реши, че точно дискът е проблемен?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

На тази машина е добре да се направи ъпгрейд със SSD и да и се добави още един модул RAM до максимума за модела - общо 2x2GB

преди 49 минути, vanioni написа:

Първо как да разбера че размера на харда който ще купя ще е точно същия като на този който мисля да сменя?

Не се притеснявай за това. Всяко 2.5" Sata SSD ще стане. От значение е какъв бюджет си заделил, защото най-евтиното SSD с размера на твоя диск струва 100лв.

http://nikem-bg.net/magazin.php?search=HDD&p=sata+ssd

А дали ще се справиш сам, никой не може да каже...

• Автор

https://aslpic.com/p4WioaCbiA Ето това е едната причина след малко ще пусна и снимка на BSOD

Мда проблема е че не съм сигурен дали наистина е в харда проблема за постоянното крашване на системата! 

Работата е там че в момента не иска да го направи същия проблем и не мога да направя снимка! 

Забелязвам че от няколко месеца в момента в който започна да инсталирам нещо на компютъра или гледам повече клипчета в ютуб или в туич и синия екран се появява! След което правя инстал всичко започва да си върви нормално и така до следващото преинсталиране!? Знам че звуча нелепо така че ако някой с тази информация може да ми даде идея ще съм много благодарен, по късно може и снимка на синия екран да направя!

За стар лаптоп от нов хард диск мисля , че са излишни пари най-добре както ти казаха едно ССД и малко рам и машината ще литне . Даже и аз мисля след 3 4 месеца едно ссд да взема на моя но искам още да помъча харда .

А за ССД марка ще ти препоръчам KINGSTON .

Може да погледнеш с програмата Crystal DiskInfo какво точно казва за диска ти.

Сподели бюджет и необходим обем и ще ти се предложат конкретни дискове.

Явно знаеш как се инсталира OS така, че на новия диск ще трябва да го направиш отново.

16057_img_temp_img.jpg?324608522

Това наистина е основателна причина за смяна на диска.

https://imgbb.com/

http://picbg.net/login.php

https://imgur.com/

+ още безброй са читавите сайтове за споделяне на изображения... в момента темата е малко или много безполезна за последващи читатели, тъй като въпросният скрийншот или снимка е вече изтрита.

До тук все още не е ясно дали синьото не е в следствие на прегряване. Да, дискът е за смяна вече, но докато го сменяш трябва идеално да почистиш всичко и евентуално да смажеш/смениш вентилатора!

преди 3 часа, vanioni написа:

https://aslpic.com/p4WioaCbiA Ето това е едната причина след малко ще пусна и снимка на BSOD

Мда проблема е че не съм сигурен дали наистина е в харда проблема за постоянното крашване на системата! 

Работата е там че в момента не иска да го направи същия проблем и не мога да направя снимка! 

Забелязвам че от няколко месеца в момента в който започна да инсталирам нещо на компютъра или гледам повече клипчета в ютуб или в туич и синия екран се появява! След което правя инстал всичко започва да си върви нормално и така до следващото преинсталиране!? Знам че звуча нелепо така че ако някой с тази информация може да ми даде идея ще съм много благодарен, по късно може и снимка на синия екран да направя!

И предполагам си имаш определен пакет програми които винаги си инсталираш нали?
Сега направи една чиста инсталалция на ОС която е не е пипана от разнои знайни и незнайни "РАЗБИРАЧИ", раздели си програмите от гореспоменатия пакет на две групи - Такива които според теб е възможно да са причина за проблема и такива които е по-малко вероятно да са причина. Инсталираш една по една и тестваш машината във всички условия до най натоварените моменти все в един момент ще ти се случи пак грешката, а ако съм прав ти ще откриеш кой я причинява тази грешка и няма да го инсталираш вече.
В противен случай, тестове с програмите които вече са споменати по-горе или тест на друг хард диск ако имаш човек който може и би ти заел такъв...

Диска е за смяна. Дали 100% проблема е само там не се знае, но като го смениш ще разбереш. Добре е да направиш и хубава профилактика на машината със смяна на термопастата. Помисли какъв размер диск ти е нужен и какъв ти е бюджета, ако искаш ще ти намерим оферти.

Два конкретни „контравъпроса” към Joss Bomon.

… да и се добави още един модул RAM до максимума за модела - общо 2x2GB

Как разбра колко е монтираната RAM в момента? Питащия нищо не е казал.

… най-евтиното SSD с размера на твоя диск струва 100лв.

Цените са въпрос на договаряне (намаления, „промоции”, etc …).

преди 1 час, jhoro написа:

Два конкретни „контравъпроса” към Joss Bomon.

Как разбра колко е монтираната RAM в момента? Питащия нищо не е казал.

Цените са въпрос на договаряне (намаления, „промоции”, etc …).

За разлика от "титулован" с "лига на легендите" и неосведомен как се ползва гугъл, аз съм предпочел, вместо да задавам "контравъпроси" на несъществуващи въпроси, да си направя труда и да проверя възможностите за ъпгрейд за модела на питащия /което явно е непосилно за тебе/ и съм стигнал до -> https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&ei=rj8XXt6LKtKFmwXP86qIBQ&q=acer+aspire+5732zg+ram+upgrade&oq=Acer+Aspire+5732ZG+upgrade+RAM&gs_l=psy-ab.1.1.0i22i30l2.255941.263027..268291...0.0..0.157.1743.0j14......0....1..gws-wiz.......0i67j0j0i22i10i30.sRy1207xy6U

Казал или не, това което съм написал е ревалентно за темата и е спестило разтеглянето и с излишни въпроси! Автора ще си прецени дали написаното му е от полза или не.

Няма да коментирам безумното ти писание :

преди 1 час, jhoro написа:

Цените са въпрос на договаряне

Явно пазаруваш единствено от битаци и сайтове за втора ръка части, където "пазарлъците" са нещо обичайно!

Самият факт, че си се припознал като "Ангел", паднал незнайно откъде ми е достатъчен, да не те взема на сериозно и да ти отговоря любезно... Не ми отговаряй, за да не се излагаш повече!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.