Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра не тръгва.

Featured Replies

преди 34 минути, Akaunt написа:

Едит: Звуците все едно идваха от двд-то или hdd-то, от дясната част на кутията/от гледната точка в клипа/.

Ами изключи му кабелите на това DVD. За проба можеш и хард диска да изключиш и да видиш дали без него ще стига поне до екрана на биос.

Е ако беше с някакъв тотален китайски боклук записвачката би могла да предизвика рестарти но случая е различен.

• Автор
преди 25 минути, Joss Bomon написа:

Не се знае какво е повлякло след себе си предното изгоряло захранване.

Предното захранване на компютъра не е изгоряло.Иначе след малко като имам време ще махна двд-то и hdd-то от захранването, пък да видя какво ще стане..

преди 15 часа, Akaunt написа:

Ами имам, но е 500W и не е кой знае каква марка, да не стане нещо на видеокартата, затова нищо не правя с него

Aко се страхувате😉 за видеокартата, може да  махнете и нея за теста. Процесора си има вградена графика, местите кабела към видео изхода на дъното. Може за разкачите освен hdd, dvd, периферията и  плочките рам, да остане само с една и да се пробва и на друг слот. Ако и с другото захранване и без видеото е същото, значи най-вероятно да е  проблем с дъното...

• Автор
преди 5 часа, N99 написа:

Aко се страхувате😉 за видеокартата, може да  махнете и нея за теста. Процесора си има вградена графика, местите кабела към видео изхода на дъното. Може за разкачите освен hdd, dvd, периферията и  плочките рам, да остане само с една и да се пробва и на друг слот. Ако и с другото захранване и без видеото е същото, значи най-вероятно да е  проблем с дъното...

Ами хубаво, но първо ще пробвам с това захранване/650W/ да подкарам без видеокарта и без dvd и hdd и тогава вече ако нищо пак не тръгне ще пробвам със старото.Така или иначе ще отнеме по малко време, а и дори нищо да не стане, ще съм изгубил 2-3мин.Иначе къде точно трябва да включа в дъното кабел от захранването, къде се намира видео изхода?

Снимка на дъното

преди 30 минути, Akaunt написа:

Иначе къде точно трябва да включа в дъното кабел от захранването, къде се намира видео изхода?

Имах предвид кабела от монитора, който влиза във видеокартата, да се прехвърли към видео изходите от дъното, hdmi или dvi се използва предполагам. Така в употреба ще влезне вградената в процесора видео карта, а RX580 e вадите от дъното и кутията и слагате настрана.Знам, че го казаха преди мен няколко души, но.....

Давам и линк към упътването на дъното на страница 10 са дадени всички конектори, кой за какво е...

http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/H87 Pro4.pdf

• Автор
преди 2 часа, N99 написа:

Имах предвид кабела от монитора, който влиза във видеокартата, да се прехвърли към видео изходите от дъното, hdmi или dvi се използва предполагам. Така в употреба ще влезне вградената в процесора видео карта, а RX580 e вадите от дъното и кутията и слагате настрана.Знам, че го казаха преди мен няколко души, но.....

Давам и линк към упътването на дъното на страница 10 са дадени всички конектори, кой за какво е...

http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/H87 Pro4.pdf

Махнах DVD-то,HDD-то, сложих кабела от монитора където трябва..и нищо, пак натискам копчетоза старт и ни звук, ни картина.

• Автор
преди 27 минути, Roujin Z написа:

Тоест не се въртят вентилаторите на кутията на охладителя на процесора и на захранването?

Да..нищо!Но нещо друго ми направи впечатление, че като погледна отзад захранването/имам предвид където се включва захранващият кабел/, там между малките отвори се вижда вентилатора вътре. Който хем тръгва да се върти, хем спира, ама не силно, все едно леко засилен, спира и пак леко се завърта.Чува се и някакъв звук, как все едно цъка през 1-2 секунди.Няма как да го направя на клип, с телефона не се вижда добре как перката едва ли не се клати..

преди 5 минути, Akaunt написа:

Да..нищо!Но нещо друго ми направи впечатление, че като погледна отзад захранването/имам предвид където се включва захранващият кабел/, там между малките отвори се вижда вентилатора вътре. Който хем тръгва да се върти, хем спира, ама не силно, все едно леко засилен, спира и пак леко се завърта.Чува се и някакъв звук, как все едно цъка през 1-2 секунди.Няма как да го направя на клип, с телефона не се вижда добре как перката едва ли не се клати..

Това означава претоварване по ток или чисто късо някъде.

Означава и че служебните 5V май работят. Операцията с кламера какво дава? ;)

• Автор
преди 20 минути, JKirilov написа:

Това означава претоварване по ток или чисто късо някъде.

Означава и че служебните 5V май работят. Операцията с кламера какво дава? ;)

"Операцията с кламера"?Какво ще рече това? Извинете ме още веднъж, просто не съм компетентен в тази сфера и почти нищо не разбрах.Захранването е ок, така ли?

преди 10 часа, Akaunt написа:

просто не съм компетентен в тази сфера

Ти, приятел, си се захванал с нещо, дето не е за тебе. Спри, до като не си съсипал още нещо и го носи някъде, където имат знание и опит, както и материална база, за да го оправят.

• Автор
преди 4 часа, B3M2W0 написа:

Ти, приятел, си се захванал с нещо, дето не е за тебе. Спри, до като не си съсипал още нещо и го носи някъде, където имат знание и опит, както и материална база, за да го оправят.

Помислих, че разрешаватето на проблема може да е лесна работа, но явно не е /поне за мен/.Днес ще го закарам където трябва.Благодаря на всички отделили от времето си за да ми помогнат.

• Автор

Компютъра е готов!Проблема така и не разбрах какъв точно е бил, но като цяло нещо от дъното е било.Като при връзката на видеокартата с дъното, машината не е искала да тръгне, а преди това без нея, само с hdd-то и  dvd-то не е имало никакъв проблем.Обясниха ми, че проблема е рядко срещан при тях и е трябвало да рестартират платката или да изчистят всичката информация оттам ли, нещо такова.Не знам как да го обясня точно, тъй като не разбирам.Като цяло е трябвало да задържа 4-5 секунди някакъв ПИН на дъното, за да се оправи всичко / уж фасулска работа, но си е трябвало и намесата на специалист в сферата, за да не оплескам нещата/.Още веднъж благодаря на всички отделили от времето си!

Направили са ти reset на BIOS. Процедурата нито е сложна, нито е нужен специалист. Пише в упътването на дънната платка как се прави - има специален джъмпер, който се мести при изключено захранване и след няколко секунди се връща обратно. След това компютъра се стартира, правят се стандартните настройки в BIOS - час, дата, евентуално ред на boot устройства и си готов. Това може да се направи и с махане на батерията на дъното, отново при изключено захранване и съединяване на полюсите на гнездото и за да се махне остатъчното напрежение и да се изтрие временната памет на BIOS, изчаква се 1-2 минути, след това се връща батерията обратно, стартира се компютъра и отново се правят настройките в BIOS.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.