Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на TV до 800 лв

Featured Replies

Здравейте, 

Бих искала да помоля за съвет за избор на телевизор. Зная, че има доста дискусии по тази тема, но моля простете ми - нямам време и нерви да проучвам в подробности какви са спецификите и новостите в ТВ света, с който изобщо не съм запозната. А като предполагам всеки друг, желая да получа възможно най-доброто за бюджета, с който разполагам.

Нямам предпочитания за конкретни марки, но е добре да е утвърден производител. Единственото ми "пристрастие", ако мога да го нарека така е, че ползвам телефон Samsung, а също така и брат ми има такъв телевизор и е доволен, но моделът е от преди няколко години.

Според отстоянието, от което ще се гледа - 2,30-2.50 метра, смятам, че размер 40 до 43 инча е разумен. Освен за гледане на стандартна телевизия, ще се използва за филми от флашка(следователно е необходимо да чете разнообразни формати) и за игри с PS4 Slim. Това, на което държа освен разбира се добрата картина,  е бърз софтуер - бързо и удобно превключване из менюта и канали. Не знам какво би било предимството на Андроид телевизорите, ще съм благодарна, ако някой ми разясни. Също четох, че новите модели на някои марки не поддържали DTS аудио - каквото и да значи това.

Извинявам се, ако звучи твърде лаишки, но в какво един ТВ от 600-650 лв е по-зле от такъв за 800 лв например?

Според зададените от мен основни критерии, вариантите които излизат са следните, но нямам идея кой от всички би било добре да избера: 
https://www.emag.bg/televizori/brand/lg,philips,samsung,sony/stock/filter/vid-televizor-f9181,smart-tv-v-8180383/razmer-na-displeja-f9186,82-110-cm-v29469/price,between-124-and-850/vendor/emag/rating,star-4/c?ref=lst_leftbar_6420_4-5

Ще се поръчва от емаг или друг онлайн магазин при наличие на добра оферта.

Моля препоръчайте ми конкретни модели или дайте съвети за какво да гледам като характеристики.

Благодаря предварително на всеки отделил от времето си, за да ми съдейства! :)

преди 38 минути, Newbie_11 написа:

Според отстоянието, от което ще се гледа - 2,30-2.50 метра, смятам, че размер 40 до 43 инча е разумен.

По-добре 50инчов, по-малките 40, 43 ще са малки за това разстояние от което ще гледате. Другото което е малките размери са или с по лошите IPS матрици или с по лошата Edge Led подсветка. Това важи за всички маркови телевизори.

https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/lg/50um7600plb-p473211069/

преди 2 минути, JKirilov написа:

Трябва да е Smart. Да има поне два HDMI входа,  LAN и вграден Wi-Fi!

Другото според джоба, успех!

Че това го имат като "екстри" най бюджетните телевизори, или ти за бройка го написа поста без да кажеш нищо по темата? 

Първия още, който погледнах, имаше един HDMI вход ! Повтарям - един! А вграден Wi-Fi си е екстра, все още!

Обаче ако веднъж напишеш тази глупост, ще се разправяме!!! За чий са ми "бройка постове"? Някой ги плаща ли?

преди 2 минути, JKirilov написа:

Първия още, който погледнах, имаше един HDMI вход ! Повтарям - един! А вграден Wi-Fi си е екстра, все още!

Обаче ако веднъж напишеш тази глупост, ще се разправяме!!! За чий са ми "бройка постове"? Някой ги плаща ли?

LG 50UM7600PLB си има всичко ето защо написах поста си по - горе! 

• Автор

Понеже виждам 2 препоръки за един и същ модел, но тъй като 50 инча ми се струват наистина доста, 43-инчовия вариант на това LG различава ли се с друго от съществено значение, освен големината?

току-що, Newbie_11 написа:

Понеже виждам 2 препоръки за един и същ модел, но тъй като 50 инча ми се струват наистина доста, 43-инчовия вариант на това LG различава ли се с друго освен големината?

Има таблици за разстояние вашето е от 2.30 2.50м. и съвсем точно ви идва 50инча.

по-малките 40, 43 ще са малки за това разстояние от което ще гледате. Другото което е малките размери са или с по лошите IPS матрици или с по лошата Edge Led подсветка.

Конкретно този размер и този модел е най-доброто 

https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/lg/50um7600plb-p473211069/

преди 4 минути, Newbie_11 написа:

Понеже виждам 2 препоръки за един и същ модел, но тъй като 50 инча ми се струват наистина доста, 43-инчовия вариант на това LG различава ли се с друго от съществено значение, освен големината?

Този също е добър избор , но изчакай и @Pig да каже мнение че е по - светнат с подсветките при различните модели телевизори. 

И аз съм на мнение че малко по-голям е по добре, но се съобразете и с мястото а не само с разстоянието. Да не се чудите после как да вкарате 50+ инча в секция с 100 санта дупка.... примерно.

50 инча 4к се гледат от 2.13м, а то има разстоние 2.30 2.50м.

По малък от 50 ще им замалее след няколко дни и ще съжаляват, разбира се ако имат място.

Другото което е най-важно по-малките модели от 50 са с кофти подсветки или матрици.

• Автор

Мястото не е проблем, просто по-голям ТВ от 32 инча не съм ползвала. Tова е първата ни такава покупка и затова имам въпросните опасения за размера,  но ще обмислим и този вариант. Благодаря ви за мненията. :)

преди 1 час, Newbie_11 написа:

Мястото не е проблем, просто по-голям ТВ от 32 инча не съм ползвала. Tова е първата ни такава покупка и затова имам въпросните опасения за размера,  но ще обмислим и този вариант. Благодаря ви за мненията. :)

Не се притеснявайте, след едноседмично ползване няма да ви прави впечатление.

Много хора отиват и на доста по големи телевизори от 50 след като са имали 32.

Самата 4к. резолюция изисква големи размери. След време като си вземете телевизор с 8к резолюция ще трябва да си вземете още по-голям размер от 50, за да не ви малее като го гледате от същото разстояниие 2.30м 2.50м.

Поради пристрастеността към Samsung, ако и аз да ги признавам само за SSD дискове, предлагам:

https://www.emag.bg/televizor-led-smart-samsung-123-cm-49k5672-full-hd-ue49k5672suxxh/pd/DWCHJ3BBM/

Удовлетворява всичките ви изисквания до едно!

А скоростта на превключване на каналите зависи от кутийката, в която тези канали постъпват по кабел в дома ви. От телевизора зависи само превключването на 8-те канала от антената.

преди 7 часа, JKirilov написа:

Поради пристрастеността към Samsung, ако и аз да ги признавам само за SSD дискове, предлагам:

https://www.emag.bg/televizor-led-smart-samsung-123-cm-49k5672-full-hd-ue49k5672suxxh/pd/DWCHJ3BBM/

Този FUL HD,не може да се съревновава с 4К телевизора,предложен от Pig,както е с 43 инчовия 4К,предложен от FusE.Той,просто е по-стар модел,с по-слаба резолюция,на приблизително същата цена.

преди 9 часа, JKirilov написа:

От телевизора зависи само превключването на 8-те канала от антената.

Ако е с абонамент към кабелна телевизия ще превключи повече от 8 канала.

току-що, JKirilov написа:

Нормално за български форум, никой не разбира, обаче как пише... :yanim:

Разбираш ли какво пишеш въобще и какво предлагаш !?

преди 5 минути, JKirilov написа:

Абсолютно! Обърни внимание все пак, че не го предлагам на тебе! За тебе - само 16К.

Какво предлагаш телевизор модел 2016г който е бил мостра ? 

WIFI все още било" екстра" - бисерите които пишеш показват отдалече знанията ти !

преди 24 минути, JKirilov написа:

Явно са те набутали с некоя мостра навремето и сега ... :)

Не се мъчи да остроумничиш, нямаш основа.

Доста съм навътре в нещата така че...изявявай се в раздели където имаш някакви познания. 

Телевизор мостра от 2016г. Full HD за 800лв. със спряна подръжка на ОС с Edge Led подсветка. Като ги разбираш телевизорите не е лошо да си го купиш за себе си.

преди 4 минути, JKirilov написа:

Пиги, Пиги, наблегни на русенското варено...

Лошото е, че уплашихте Нюби! Но тя ще се справи.

Наблегни на знания защото ти липсват. Като те гледам и другите раздели не ти се отдават.

Колкото повече не разбираш толкова повече се натискаш и пишеш глупост върху глупост.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.