Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слушалки Hifiman Ananda плюс портативен плейър/DAC FIIO M11

Featured Replies

Реших да направя леко обновление на слушалковата ми система. Досега за слушане със стационарен слушалков DAC/усилвател използвах основно два чифта пълноразмерни слушалки:

1. AKG K612 Pro - отворен тип:

spacer.png

и Soundmagic HP150 - затворени:

spacer.png

За носене навън имам портативен плейър FIIO X5 II и сравнително компактни слушалки Koss Porta Pro:

spacer.png

spacer.png

Снимките са примерни.

Реших да премина на малко по-високо ниво и се обзаведох и с пълноразмерни  планарни слушалки отворен тип Hifiman Ananda. Обнових и портативния плейър - с FIIO M11.

Снимки на новите устройства ще публикувам в следващия пост.

И плейърът, и особено слушалките са на много по-високо ниво като качество на звучене от наличните ми досега.

Eто и придобивките:

1. Кутиите:

• Автор

Ето придобивките:

1. Кутиите:

spacer.png

2. Съдържанието:

spacer.png

3. Слушалките, новият и старият плейър за сравнение. И една батерия R20 за да придобиете впечатление за големината:

3d43eeee6caf.jpg

4. Изглед на слушалките отстрани:

spacer.png

5. Плейърът може да работи и в режим на DAC, свързан по USB към компютър:

spacer.png

• Автор

За разлика от стария плейър, FIIO M11 е с операционна система Андроид, два броя DAC чипове AK4493EQ , с вградени WiFi и блутут и с мрежови възможности.

Аз моментално му инсталирах Tidal, Deezer и Spotify, за които съм абониран - с най-висок битрейт. И при налична мрежа по WiFi от рутер мога да си слушам абсолютно всичко, за което се сетя.

Deezer при мен е с битрейт audio CD - 16 bit/44.1 kHz. Tidal - също, плюс битрейт Master което е HiRes до 24 bit/96 kHz.

Освен това устройството има два слота за карти памет микро SD, плюс вградена памет 32 GB. Аз моментално го снабдих с два броя бързи карти SanDisk по 200 GB, които в момента са най-изгодни като цена за гигабайт  - 69 лева за 200 GB. За сравнение - карта памет 256 GB e с 50 лева по-скъпа.

Такива огромни обеми памет са необходими, ако се слуша музика във формат SACD ISO или DSD, при които един албум заема от 3-4 до около 10 GB от паметта.

Плейърът поддържа и екзотичната възможност да конвертира всякакви формати музика в DSD и тогава да ги възпроизвежда. Това става "в движение" в самия процес на възпроизвеждане на музиката без никакво забавяне или прекъсване на звука.

Планарите слушалки вадят невероятен звук, който за моя изненада по тембър доста се доближава до звука на огромните ми тонколони Клипш Форте III.

преди 7 часа, Михайлов написа:

...

Плейърът поддържа и екзотичната възможност да конвертира всякакви формати музика в DSD и тогава да ги възпроизвежда. Това става "в движение" в самия процес на възпроизвеждане на музиката без никакво забавяне или прекъсване на звука.

...

Всичко е цветя и рози, но това е такава голяма глупост, че е добре да не я споменаваш никъде! ;)

Честито за слушалките!

Имал съм възможност да слушам същия модел и имам добри впечатления от звученето. Имат уникални среди и много висок микородетайл във високите. При слушане на музика стари записи качество от 60-70 години този микродетайл ми идва в повече. При ниските не бях очарован въпреки че баса беше стегнат и не е разплут и беше доста нисък и мек. По-добър бас за мен /не искам да ангажирам с мнението си/ имат НЕ6, не са много по-скъпи но пък превъзхождат цената си като звучене.

Друго което не ми харесва е, че за тази цена изглеждат много евтини, можеше поне естествета кожа да използват за възглавничките и да се постараят повече с качествата на механизмите за увеличаване и намаляване на размера. За първи път когато ги слушах в един магазин им се беше изтрила боята от промяна на размера. Естествено когато ги слуша само един човек не е необходимо постояно да се коригира размера. 

Като им се порадваш може да пробваш НЕ6 и гарантирам ще останеш много доволен.

Поздрави!

• Автор

Благодаря!

За слушалките Ananda. Аз ги купих от реален магазин, където имах възможност да ги прослушам, както и още няколко чифта Audeze и Hifiman, включително и много по-скъпи. HE6 нямаше, но имаше наследника им HE6SE. Те са около два пъти по-скъпи, но са с абсолютно същата конструкция на механизмите за регулиране на размера. И също нямат възможност за завъртане на наушниците около вертикална ос. Количеството и качеството на баса на Ananda напълно ме задоволява и аз съм много доволен. Много по-скъпите модели естествено звучат още по-прекрасно, но аз нямам никакво намерение да давам още няколко хиляди лева за слушалкова аудио система, която по принцип за мен е втора, т.е. алтернативна на основната ми, базирана на Naim и Klipsch Heritage Forte III.

Слушалковата система я използвам примерно късно вечер, за да не преча на околните.

Поздрави!

https://www.moon-audio.com/blog/hifiman-6-headphones-review

За тези става въпрос. С друго окачване са и звукът е друг.

преди 7 часа, Михайлов написа:

Те са около два пъти по-скъпи, но са с абсолютно същата конструкция на механизмите за регулиране на размера. 

• Автор

Разбрах те още първия път, когато писа за Hifiman HE-6. Проблемът е, че са спрени от производство. И са изчезнали от всякъде. Поразрових се по сайтовете - никъде ги няма в предлаганите слушалки.  И по магазините, и в Амазон, и в Ибей, и в Али Експрес, та дори и секънд хенд в HiFi Shark.

преди 19 часа, Михайлов написа:

никъде ги няма

Жалко, че са спрени от производство.

Щом и втора ръка ги няма значи, че на който му попаднат не се разделя лесно с тях....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.