Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам идея за приложение, но...

Featured Replies

Здравейте съфорумци.

Имам идея за приложение (услуга), но от програмиране не разбирам.

Единия вариант е да платя на някого (да го наема) да го направи, но ме инетесува дали в България има хора които биха се съгласили на % от компанията и да са част от нея в замяна на техния труд?

И къде (други форуми които са за програмисти и т.н.) мога да намеря такива хора (програмисти) които искат да станат собственици, вместо да са просто работна ръка?

Ако напишеш и горе-долу каква ти е идеята, може и някой да се съгласи. Въпреки че не е ясно твоята роля каква ще е, за идеи и то нереализирани някой трудно ще ти плати нещо, а едва ли ще откриеш топлата вода.

• Автор

Колега вече няколко пъти съм откривал топлата вода и съм продавал това което е започнало от идея.

Моята роля? Маркетинг, финансиране на реклами, имам доста голям Инста акаунт, което доста помага, упраление на фирмата и т.н. 

Ако си мислиш, че да създадеш бизенес е едно нещо... Явно не знаеш как работят нещата. Не го приемай лично, просто пояснявам. Досега не съм се занимавал в тази сфера, но принципа е същия.

Много хора имат идеи, много хора започват бизнес, всеки си мисли, че щом е сътворил нещо, то ще е успешно, но истината е друга. Едни разбират от едно, втори от друго. Моята сила е маркетинга и правенето на бизнеса успешен. Но от кодиране и идея си нямам - затова се създава екип от хора, да се допълват.

Минималното е да интегрира Гугъл мапс в приложението, ако може това, останалото няма да е проблем. 

Като гледам твоето Андроид приложение, Device Locator, ако си го правил напълно сам, дори може и да можеш това което аз търся. :)

• Автор

Евала, питах, защото има хора които използват чужди приложения, променят адсенса само и ги представят като свои.

Както и да е, отплесна се темата. 

Ако някой знае къде мога да потърся такива хора да сподели, това е целта на темата ми. 

jobs.bg

Никой няма да се хване да прави нещо, без да знае какво е най-малкото и дали ще има някаква печалба от него. Програмирането и вдигането на цяло приложение не е лесна работа. а и отнема много време понякога.

Преди няколко години попаднах на този сайт. Не знам колко е популярен и активен, но може да пуснеш една обява там. Или в jobs.bg както вече са те посъветвали колегите.

на ‎13‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 11:33, MisterDimchev написа:

Здравейте съфорумци.

Имам идея за приложение (услуга), но от програмиране не разбирам.

Единия вариант е да платя на някого (да го наема) да го направи, но ме инетесува дали в България има хора които биха се съгласили на % от компанията и да са част от нея в замяна на техния труд?

И къде (други форуми които са за програмисти и т.н.) мога да намеря такива хора (програмисти) които искат да станат собственици, вместо да са просто работна ръка?

Само заради някакъв процент никой не би се хванал.

Що се касае за свободни програмисти, то да Ви кажа честно няма такива.

В днешно време има доста платформи, които без някакъв опит в програмирането се реализират определени идеи.

Повечето млади програмисти си знаят. Те влизат в някоя общност и споделят реализираните си проекти. Някой ги забелязва и им прави оферта.

Та, каква е офертата извън процента?! Това касае младите.

Има и друго. В определени учебни заведения се забелязват младите таланти и де факто се превличат в някакъв екип по от рано. ;) Подплатени с вид стипендия и т.н.

Може би трябва да си създадете контакт с някой преподавател в някое учебно заведение по отношение на програмирането. Не знам ... ето Ви идея ... безплатна при това ... ;) 

Успех!

Подобни теми са опит за лов на маймуни с трици.

Кандидат "бизнесмен" решава, че е достатъчно да каже "процент от фирмата" (с капитал 2 кинта) и ще се напълни с балъци да му бачкат без пари. Щото видиш ли, той имал гениална идея. Обикновено идеята е, да да направи същото като ...  но с ... С други думи нищо ново под слънцето, но льолото нали пада от Марс... На резонния въпрос "а ти какъв ще го играеш в начинанието", льолото почва да обяснява глупости за това той какъв маркетингов гений е (видно от опитът да намери идиоти да му работят за без пари) и тям подобни глупости подплатени с цитати от книгите за самопомощ.

Та на такъв като му кажеш "очи в очи", че програмистите трябва да ядът нещо, да издържат семейство и т.н. той почва да ти се пеняви как българите били така пък ония ... били иначе, и тям подобни селски номера. След това глупака пуска темата в друг форум (разбира се български, щото на ония не им разбира езикът) в която циркът се повтаря.

Та не разбирам опитите ви да любезничите с подобни типове.

преди 9 часа, mr mcwolf написа:

Може пък да имаме контра предложение, а?! Т.е. в момента има екип който търси свежи идеи, та срещу процент от въпросната фирма (в която има програмисти) да се включи с въпросната свежа идея ... ;) 

Та, да си каже авторските права първо в какъв вид ги иска ...

• Автор
на 18.02.2020 г. в 9:16, mr mcwolf написа:

Подобни теми са опит за лов на маймуни с трици.

Кандидат "бизнесмен" решава, че е достатъчно да каже "процент от фирмата" (с капитал 2 кинта) и ще се напълни с балъци да му бачкат без пари. Щото видиш ли, той имал гениална идея. Обикновено идеята е, да да направи същото като ...  но с ... С други думи нищо ново под слънцето, но льолото нали пада от Марс... На резонния въпрос "а ти какъв ще го играеш в начинанието", льолото почва да обяснява глупости за това той какъв маркетингов гений е (видно от опитът да намери идиоти да му работят за без пари) и тям подобни глупости подплатени с цитати от книгите за самопомощ.

Та на такъв като му кажеш "очи в очи", че програмистите трябва да ядът нещо, да издържат семейство и т.н. той почва да ти се пеняви как българите били така пък ония ... били иначе, и тям подобни селски номера. След това глупака пуска темата в друг форум (разбира се български, щото на ония не им разбира езикът) в която циркът се повтаря.

Льольо е този който си мисли, че знае всичко и познава всички.

Реализирал съм идеи от нищото, само, че в други сфери и съм изкарал доста добри пари, в същото време съм помогнал и на други хора да изкарат добри пари от моите идеи.

Капитала ми е далече над 2 лева, а идеята е нещо което го няма на българска територия.

Друго си е да влезеш във форума и да не изкарваш нищо, да нямаш идея дори, но да обиждаш тези които имат нали?

Всеки разбира в своята си сфера.

И честно казано от мнението на такива като тебе изобщо и не се засягам. Аз ще продължа да изкарвам пари, а ти ще продължиш да се правиш на разбирач във форум.

Аз не карам никой да работи на пълен работен ден или да напуска сегашната си работа, а в свободното си време, например такова в което ти висиш твърде много в форума, Ютюб или порнхъб. 

Знам и други езици и то много добре, така, че и на друго място мога да пусна тема.

Е всичките ти предположения за "льольото" са грешни. И като се замисля, не съм сигурен кой е "льольо". 

:)

Именно, и защото всеки разбира от своята си сфера се дразня когато "шкембе войводи" от твоя калибър се правят на тежки бизнесмени в опити да склонят тъпаци да им работят без пари.

Предполагам, щото си тежък бизнесмен, то си наясно, че процент от фирмата значи, че освен процент от активите получаваш и процент от пасивите. С други думи, въпреки капитала на фирмата може да се укаже, че ставаш доживотен длъжник ако се вържеш на подобна селска оферта, отправена от анонимен пишман бизнесмен във форум.

Дали ще се засегнеш или не ми е през оная работа. Модаелът на поведение на всички глупаци от твоя калибър (щото не си единствен, пълно е с имбецили които пробутват тая схема) е един и същи - обясняват как идеята им е гениална (въпреки това обаче не инвестират пари в нея). След като хората почнат да им се подиграват, имбецилите почват да обясняват колко са велики, колко пари са направили, как са полу-божества и т.н. Та постът ти не изненадва никого с нищо (освен, че пропусна частта с обяснението как българите сме били така пък ония били инак). Но явно си тъп, щом не схващаш, че аз не се обръщам към теб, щото си ми безразличен. Обръщам се към някой евентуален глупак който би ти клъвнал на кукичата.

Предполагам, сега успя да схванеш какво имам в предвид?

на ‎20‎.‎2‎.‎2020‎ г. в 19:53, MisterDimchev написа:

Капитала ми е далече над 2 лева, а идеята е нещо което го няма на българска територия.

По този начин написано звучи точно като нова схема на измами. Това ли Ви е идеята, а?!

Прощавайте, да предлагате на българи, които имат даже по-велики идеи от Вашите е малко глупаво.

Ако наистина капитала Ви е над 2 лева, то досека, да сте го инвестирали и без екип и без идеи даже да сте ко увеличили в повече въпросния.

Много е просто: Реализирате си идеята там където сте. После я пренасяте тук.

Примерно: Аз имам идея: "Облак под земята". За въпросния са ми необходим първичен капитал от 500 000 лева. Да, но никой в момента не желае да инвестира в "железа".

За първо време дайте да видим някакъв бизнес план, а?! Знаете ли как се изготвя такова нещо?!

Има и друго: Такива неща не се правят анонимно и даже аватара ви и ника предпоставят никой да не Ви възприеме на сериозно.

Не случайно Ви предложих контра оферта. В момента има работещ екип от програмисти. Те не са професионалисти, а са учащи. На въпросните някой им плаща.

Работят върху три основни проекта. Единия е свързан с България, другия с Англия, а трети с Мексико. Зад всичко това стои проект за изграждането на изкуствен интелект от нов тип. Да, в момента се работят проекти за масова употреба, за да може да започне въпросното предприемачество да се себе издържа.

Би трябвало да се досещате, че всяка идея в първичен етап има време в което някой трябва да поеме разходите на членовете на нереализираните се програмисти. В противен случай Вие какво предлагате, т.е. работа на машинописци ли, а?! На тези които с илюзия от Ваша страна за някакви бъдещи пари ще Ви набират някакъв програмен код.

Програмистите драги ми @ИИ-чо са творчески натури. Те се нуждаят от много малко финансови средства: За бира, за хай-тек джаджи, мацки, квартира. Най-вече обаче се нуждаят и от свободно време, т.е. време през което да не мислят как да си осигурят средствата за своите битови нужди. От време на време се нуждаят и от как бе модерното - Тим билдинг, т.е. някой да ги развежда по някакви курорти, където туй и унуй се прави. ;) 

Та, мога веднага да Ви кажа колко на година това струва и прочие ...

Пак ще повторя: Спретнете един бизнес план, за да преценят тукашните потребители до колко Ви е сериозна идеята.  

Успех!

• Автор
на 21.02.2020 г. в 9:20, mr mcwolf написа:

Именно, и защото всеки разбира от своята си сфера се дразня когато "шкембе войводи" от твоя калибър се правят на тежки бизнесмени в опити да склонят тъпаци да им работят без пари.

Предполагам, щото си тежък бизнесмен, то си наясно, че процент от фирмата значи, че освен процент от активите получаваш и процент от пасивите. С други думи, въпреки капитала на фирмата може да се укаже, че ставаш доживотен длъжник ако се вържеш на подобна селска оферта, отправена от анонимен пишман бизнесмен във форум.

Дали ще се засегнеш или не ми е през оная работа. Модаелът на поведение на всички глупаци от твоя калибър (щото не си единствен, пълно е с имбецили които пробутват тая схема) е един и същи - обясняват как идеята им е гениална (въпреки това обаче не инвестират пари в нея). След като хората почнат да им се подиграват, имбецилите почват да обясняват колко са велики, колко пари са направили, как са полу-божества и т.н. Та постът ти не изненадва никого с нищо (освен, че пропусна частта с обяснението как българите сме били така пък ония били инак). Но явно си тъп, щом не схващаш, че аз не се обръщам към теб, щото си ми безразличен. Обръщам се към някой евентуален глупак който би ти клъвнал на кукичата.

Предполагам, сега успя да схванеш какво имам в предвид?

Искаш ли да си споделим профили: Фейсбук, инстаграм - да видим кой е глупака и кой е финансово на много по-добро ниво? Нали си "тарикат"? Давай да видим кой е постигнал МНОГО повече.

Точно глупаците са като тебе, които без да познават някого, по един пост във Форум са способни едва ли не да му напишат автобиография...

Някой да клъвне? Нали ще ми пише, ще говорим, ще му обесня всичко и сам ще си реши дали да приеме или не... Или според тебе, не са капацитети на твоето ниво (нищо, че е супер ниско по това което си написал), за да разберат дали има полза или не.

Какви негативи ще има от предложението ми? Поредната простотия: Аз влагам пари в рекламата (доста пари) да се популяризира, плащам всички други разходи, от този човек се иска да направи едно приложение, доста елементарно, ако трябва да сме честни, което ще му отнеме няколко дни (по 1 час на ден да отделя да го кодира). Е? Къде му е набутвацията? 

Аз съм бил пишман бизнесмен. :D

Едва ли през целия си съзнателен живот си изкарал толкова пари, колкото аз съм изкарал само през миналата година.

Ама обикновенния бачкатор като тебе, не може да осъзнае и разбере, че понякога успеха идва не само от това да работиш за някого и да се плаща на час.

Пълна загуба на време си. Затова и нямам какво повече да ти кажа... 

преди 16 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

По този начин написано звучи точно като нова схема на измами. Това ли Ви е идеята, а?!

Ти си малко по-културен и някой от въпросите ти са на място, други също са пълна простотия.

Каква измама, когато ти не влагаш нищо освен няколко часа от времето си, което най-верояно ще пропилееш за някоя глупост?

Бизнес план се прави когато ще се прави бизнес и пред хора които са вероятни кандидати за този бизнес.

Значи да напиша тук какво точно ще е, някой да го направи и от мен идеята и цялото изпълнение, после да пия една студена вода? Желязна логика.

рощавайте, да предлагате на българи, които имат даже по-велики идеи от Вашите е малко глупаво.

Как знаеш, че имат по-добри идеи от моите без да ме познаваш и да знаеш идеите ми, Вие си знаете...

Ако наистина капитала Ви е над 2 лева, то досека, да сте го инвестирали и без екип и без идеи даже да сте ко увеличили в повече въпросния.

Защо да вложа хидяли да го изпълня през фирма, като мога да ги спестя и да ги вложа в реклама и да изкарам много повече след като се популяризира както трябва? В същото време и да дам шанс на някой, да изкара пари за които ще работи десетки години... Общо взето взаимно да си помогнем. Ама нали разбирате от бизнес... То и затова в България толкова много неща фалират - все от "разбиращи" се правят...

Както и да е, да очаквам някой разумен да пише тук, беше доста глупаво от моя страна. Читави хора във форумите са рядкост. За щастие няколко ми писаха на лично.

Както казах, аз няма как да измамя никого, понеже човека не влага нищо, освен време (и то нищожно малко). 

Обяснено да разберете като хората: Аз мога да загубя хиляди, а човека да загуби 20 часа от живота си (в най-лошия случай).

Учил съм бизнес, маркетинг и мениджмънт, на всичкото отгоре, както вече споменах точно по този начин в други сфери съм изкарал доста добри пари, а още по-доброто, на хората които са повярвали на "идеите ми" също съм изкарал доста пари. 

Наистина няма какво да доказвам на хора във форум. Още по-малко на някой съдещ по Аватар и никнейм. Ти с тях ли ще правиш бизнес или с човека зад тях...

Оставам без думи, сериозно...

Желая ви всичко най-добро. :)

преди 7 часа, MisterDimchev написа:

...

обикновенния бачкатор като тебе

...

Да започнем от тази ключова ваша парадоксална сентенция.

Първо: Не съм нито обикновен, нито бачкатор.

Второ: Кой е като ме - не знам.

Вече има доста идеи и една от тях е да се инвестира в младите. Някъде в Англия вече го правят. Млади, разбирам хора от 16 до 25 годишни. Те обаче нямат изградени трудови качества.

Аз съм дърт. Имам си доволна пенсия. Дали съм успял или не в тоя случай е без значение, защото съм доволен и от това което имам.

Нито искам да знам какъв бизнесмен сте, нито пък мога да ви дам съвет, но модела който предлагате - други потребители Ви го казаха - не е правилен.

Правите кастинг, явяват се кандидатите. Това не се прави чрез поставяне на тема, а чрез обява.

Разберете ме правилно, чрез анонимност си остава вашето нещо, т.е. идеята Ви, несериозна.

Даже не знаете да боравите с този сайт. Той достатъчно е с някаква структура.

преди 8 часа, MisterDimchev написа:

Оставам без думи, сериозно...

Аз също ...

Успех! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.