Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Узаконяване на Газов инжекцион

Featured Replies

Здравейте, да попитам при узаконяването на газов инжекцион необходимо ли е да се ходи в КАТ да се обновяват голям и малък талон? Знам, че трябва да се направи преглед в пункт, първоначален...

Ако да, необходимо ли е автомобилът да присъства за оглед в КАТ? 

Най-вероятно е задаван този въпрос, така че се извинявам.

Благодаря Ви предварително! 

Колата е Шкода Фабия 2002 година, инжекциона е чисто нов на КМЕ за 890 лева.

Талоните се сменят, вписва се газовото. И евентуално може би но по скоро няма да стане се говореше за 50% отстъпка от данъка и повишаване с една еврокатегория.

• Автор
преди 28 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Талоните се сменят, вписва се газовото. И евентуално може би но по скоро няма да стане се говореше за 50% отстъпка от данъка и повишаване с една еврокатегория.

Добре. Благодаря ти! 

Няма нужда. При мен не са сменяни. Но имаше нещо отпреди няколко години и някаква дата, но май касаече случаите на ТНТМ (поставено в нелицензирано място, домашни условия).  При ГТП се проверява паспорта на газовата бутилка - да е на до 10 години. И уж завират сонда за анализатор за изпускане. Ако смърди. Неслучайно в газта се добавя мирис. И за прегледа плащаш 5 лв в повече.

Не съм чул някой да се е заинтересувал от екология и действително замърсяване. Поне в голямопо село. Новите уж евро 6 пък нови горят 0,6 до 1 л. масло по документи  и за 2 -3 години скапали катализаторите и избушени. Примерно всичкото корейско с двигатели 1.4 - 1.6 с катализатор на изпускателния колектор на една педя от двигателя.

• Автор
преди 33 минути, Филипов написа:

Няма нужда. При мен не са сменяни. Но имаше нещо отпреди няколко години и някаква дата, но май касаече случаите на ТНТМ (поставено в нелицензирано място, домашни условия).  При ГТП се проверява паспорта на газовата бутилка - да е на до 10 години. И уж завират сонда за анализатор за изпускане. Ако смърди. Неслучайно в газта се добавя мирис. И за прегледа плащаш 5 лв в повече.

Не съм чул някой да се е заинтересувал от екология и действително замърсяване. Поне в голямопо село. Новите уж евро 6 пък нови горят 0,6 до 1 л. масло по документи  и за 2 -3 години скапали катализаторите и избушени. Примерно всичкото корейско с двигатели 1.4 - 1.6 с катализатор на изпускателния колектор на една педя от двигателя.

Значи в края на краищата не е необходимо да се ходи? Защото четох в нета, че сега баш тази седмица ще правят проверки точно за това дали е вписано в голям и малък талон газта. Нямаш ли го вписано - глоба от 50 до 150 лева! Колко е вярно - не знам. 

В талона за преглед се вписва алернативното гориво. Проверих, докъмента се казва "Удостоверение за техническа изправност на МПС". Вписани са фабричен номер и дата на бутилката, производител и номер на свидетелството за одобрение. При проверка никога не са го искали, само гледат стикера на стъклото дали е минат преглед, както и тоя за ГО. Това при груба първоначална проверка, като ти въведат номера в таблета всичко излиза. За алтернативно гориво имаш и триъгълник с удивителна на задното стъкло. Ако го нямаш принципно не трябва да  те зареждат на газостанциите. Поне на по-големите. В закона няма вписани такива цифри.

Друга работа е ако някой е решил да си прави рекет и то на държавно ниво. Примерно гърците си измисляха че информацията от малкия талон не била достатъчна и искаха и големия. Тегло ли нямало или подобно. Все едно че лек автомобил тежи колкото камион и не могат да направят справка с допълнителната маркировка и данните от интернет на модела.

преди 4 часа, Филипов написа:

В талона за преглед се вписва алернативното гориво. Проверих, докъмента се казва "Удостоверение за техническа изправност на МПС". Вписани са фабричен номер и дата на бутилката, производител и номер на свидетелството за одобрение. При проверка никога не са го искали, само гледат стикера на стъклото дали е минат преглед, както и тоя за ГО. Това при груба първоначална проверка, като ти въведат номера в таблета всичко излиза. За алтернативно гориво имаш и триъгълник с удивителна на задното стъкло. Ако го нямаш принципно не трябва да  те зареждат на газостанциите. Поне на по-големите. В закона няма вписани такива цифри.

Друга работа е ако някой е решил да си прави рекет и то на държавно ниво. Примерно гърците си измисляха че информацията от малкия талон не била достатъчна и искаха и големия. Тегло ли нямало или подобно. Все едно че лек автомобил тежи колкото камион и не могат да направят справка с допълнителната маркировка и данните от интернет на модела.

Стикера на задното стъкло отпадна.

Моя автомобил е с фабрична газова (произведен е 2005г)  2014г. газовата е обслужена и сменена бутилката.

Преди 3 години при регистрация в кат ми пойскаха всички документи за газовото.

В талона ми пише Бензин/втечнен природен газ (petrol/LPG) евро4

При регистрацията ми казаха , че ако нямам дукоменти за газовото(което вече не е оригиналното защото 2014 е имало някакви ремонти по него)  ще ме пратят на техно тест. За мой късмет предишния собственик беше подредил и оставил всички документи.

преди 11 часа, TheFallenOne написа:

Значи в края на краищата не е необходимо да се ходи? Защото четох в нета, че сега баш тази седмица ще правят проверки точно за това дали е вписано в голям и малък талон газта. Нямаш ли го вписано - глоба от 50 до 150 лева! Колко е вярно - не знам. 

На практика т.е. по закон е така от поне десет години, но в действителността, дори и на ченгетата не им се занимаваше - та закона си стои, но като цяло в случая, наистина всички не го броим много, много за закон. За протокола - карал съм много коли на газ, до сега никой никога за нищо не ми е искал каквито и да е било документи свързани с газовата, но инак имат право, даже им е задължение и, ако нямаш съответните документи, трябва да бъдеш глобен. Ала ..... за да се хванат за газовата, значи най- вероятно и без това ще бъдеш глобен. :Д

• Автор
преди 10 часа, insec написа:

На практика т.е. по закон е така от поне десет години, но в действителността, дори и на ченгетата не им се занимаваше - та закона си стои, но като цяло в случая, наистина всички не го броим много, много за закон. За протокола - карал съм много коли на газ, до сега никой никога за нищо не ми е искал каквито и да е било документи свързани с газовата, но инак имат право, даже им е задължение и, ако нямаш съответните документи, трябва да бъдеш глобен. Ала ..... за да се хванат за газовата, значи най- вероятно и без това ще бъдеш глобен. :Д

Ясно. Еми ще си карам тогава с първоначален преглед на газовата, пък да се надяваме в бъдеще да не се заяждат за талона... 

Някои много наизуст пишат . . . .

Моята е слагана допълнително в съответен сервиз, проверява се всяка година на ГТП и се вписва в удостоверението вече написах какво.

преди 8 часа, TheFallenOne написа:

Ясно. Еми ще си карам тогава с първоначален преглед на газовата, пък да се надяваме в бъдеще да не се заяждат за талона... 

Просто не си отваряй устата за газовата, докато не те питат - било при ГТП, било ако те спрат катаджии. Ако колата ти върви И на бензин, ще е добре. Прочее нямаш ли приятели, колеги, роднини, изобщо някакви познати с кола на газ - питай ги как и що процедират.

• Автор
преди 23 часа, insec написа:

Просто не си отваряй устата за газовата, докато не те питат - било при ГТП, било ако те спрат катаджии. Ако колата ти върви И на бензин, ще е добре. Прочее нямаш ли приятели, колеги, роднини, изобщо някакви познати с кола на газ - питай ги как и що процедират.

Типичен катаджия. Дори да го няма в закона, пак все ще се заяде за нещо :D :D

Чукчите пишат ли, пишат . . . . 

На мен ми е както трябва и никой не може да си отвори устата за "почерпка" или рекет. Да си гледа документа и да се учи.

Аз съм в този случай:

-  или удостоверение за техническа изправност на ПС, част І, буква А, в което е отразено, че ППС е с монтирана уредба на ВНГ/СПГ или водород – отнася се за уредби, монтирани от 01.01.2012г до 01.09.2014г.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.