Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Курсов проект

Featured Replies

Здравейте !!! 

Имам да  направя задача  като  курсов  проект  , но  незнам  нито  как да я  почна  ,нито как да  я  направя  .

Езикът  е Java

Ще бъда благодарен  за  помоща .

i_2019_2.pdf

• Автор
преди 55 минути, Raze написа:

Цяла година нищо ли не научи? Правиш си обект с нужните данни и вече си го ползваш за изчисленията.

Съгласен съм с това което казваш, опитвам се да разбера неща и да навлезна в материята, но съм новобранец 

преди 37 минути, Божидар Капуджиев написа:

Съгласен съм с това което казваш, опитвам се да разбера неща и да навлезна в материята, но съм новобранец 

Нищо лично, но ми е интересно като ти се направи курсовата задача как ще вникнеш в материята. Не знам защо въобще се записвате да учите нещо, след като само искате да вземете диплома. После тя за нищо няма да ти трябва.

преди 3 минути, Божидар Капуджиев написа:

Аз не съм казал че не искам да го науча и нямам интерес просто това което знам не достига за да създам проекта си

Е ти какво учиш тогава и защо??? Пак нищо лично и не се заяждам. Любопитно ми е? Също така какво мислиш да правиш с живота си като цяло?

• Автор

Чета от сайтове и се опитвам да пиша кодове, не съм се занимавал с това, но това означава ли че не мога да науча нещо ново. Помолих за помощ защото наистина незнам как да го структорим. Всеки е тръгнал от някъде и 

преди 2 часа, Raze написа:

Цяла година нищо ли не научи? Правиш си обект с нужните данни и вече си го ползваш за изчисленията.

преди 31 минути, Емил Костов написа:

Нищо лично, но ми е интересно като ти се направи курсовата задача как ще вникнеш в материята. Не знам защо въобще се записвате да учите нещо, след като само искате да вземете диплома. После тя за нищо няма да ти трябва

Никой не се е родил научен, но това означава ли че трябва да нападате някой който не знае. Не ли по-добре да попита и ако има желаещ да обясни как се прави. Аз имам желание да науча нещо ново, но никъде не намерих обяснено как се прави. 

току-що, Божидар Капуджиев написа:

Чета от сайтове и се опитвам да пиша кодове, не съм се занимавал с това, но това означава ли че не мога да науча нещо ново. Помолих за помощ защото наистина незнам как да го структорим. Всеки е тръгнал от някъде и 

Никой не се е родил научен, но това означава ли че трябва да нападате някой който не знае. Не ли по-добре да попита и ако има желаещ да обясни как се прави. Аз имам желание да науча нещо ново, но никъде не намерих обяснено как се прави. 

Въобще не те нападам, а те питам съвсем човешки. И дори някой да ти направи проекта пак ще го гледаш като индианец пишеща машина, защото си нямаш и на идея какво се прави с този език. И затова те питам какво учиш и как смяташ да караш нещата по-нататък. 

Няма как да се научиш директно като се хвърляш на подобни курсови проекти. Почва се с основата - типове данни, структура на код, функции и така нататък. Сложните неща са като се научиш кое как се прави. Може за начало да прочетеш тези книги:

https://www.google.com/search?q=Въведение+в+програмирането&ie=utf-8&oe=utf-8

Без да знаеш основите няма как да се научиш.

• Автор

Да аз чета, и не съм спирал да чета. Далеч съм от мисълта, че език се учи за няколко месеца. Просто реших да попитам как мога да се справя със задачата, тъй като трябва да я представя в началото на март месец  , а нямам време. 

преди 1 минута, Божидар Капуджиев написа:

Да аз чета, и не съм спирал да чета. Далеч съм от мисълта, че език се учи за няколко месеца. Просто реших да попитам как мога да се справя със задачата, тъй като трябва да я представя в началото на март месец  , а нямам време. 

И какво четеш? Защо не се консултираш с преподавателя или курсовия ти ръководител. Той ще ти даде правилните насоки и литература. И ако ти си ми ученик или студент ще те скъсам на втората секунда.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

И какво четеш? Защо не се консултираш с преподавателя или курсовия ти ръководител. Той ще ти даде правилните насоки и литература. И ако ти си ми ученик или студент ще те скъсам на втората секунда.

Явно си човек, който е забравил от къде е тръгнал, много жалко че забравяме началото и колко ни е било трудно и на нас

Интересно ми е и на мен как си учил нещо, от което нищо не знаеш? Тази задача е елементарна, трябват ти базови познания. Или на нищо не ви учат, или си пропуснал всичко.

преди 7 минути, Божидар Капуджиев написа:

Явно си човек, който е забравил от къде е тръгнал, много жалко че забравяме началото и колко ни е било трудно и на нас

Явно не искаш да ме разбереш. Ще го разбереш след време. Повече няма смисъл даже да се опитвам.

преди 6 минути, Raze написа:

Интересно ми е и на мен как си учил нещо, от което нищо не знаеш? Тази задача е елементарна, трябват ти базови познания. Или на нищо не ви учат, или си пропуснал всичко.

Просто не е учил.Това е. Ако беше учил щеше да покаже докъде е стигнал и ако има въпрос, то ще е нещо дребно или нещо специфично, което ще му обягва или ще го е сбъркал. Проблемът не е само при него, но и при преподавателя. Той иска да му се покаже проект и да пише оценка и нищо повече. Такова ни е цялото образование.

преди 11 минути, Божидар Капуджиев написа:

Божидаре,  едва ли са забравили от къде са тръгнали и в случая критиките им са основателни и градивни. Като хванеш да градиш нещо, за да стане качествено,  трябва от началото до края да го направиш както трябва. А ти очевидно бъркаш още в основите. По добре се вслушай в критиките и поправи грешките още в началото за да научиш материята както трябва.  

преди 14 минути, Michigan111 написа:

Божидаре,  едва ли са забравили от къде са тръгнали и в случая критиките им са основателни и градивни. Като хванеш да градиш нещо, за да стане качествено,  трябва от началото до края да го направиш както трябва. А ти очевидно бъркаш още в основите. По добре се вслушай в критиките и поправи грешките още в началото за да научиш материята както трябва.  

Аз не го критикувам. Питах го съвсем сериозни неща, но отговор не получих. Ще дойде време, когато ще разбере какво значи да имаш умения и знания и да си цениш труда.

току-що, adersa написа:

Този подфорум програмиране трябва да се закрие !

И защо????

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ще дойде време, когато ще разбере какво значи да имаш умения и знания и да си цениш труда.

Ще дойде,  ама ако се вземе в ръце и научи материята.  Иначе рискува да иска да си цени труда,  но да няма уменията и знанията да се аргументира.  

Но си има глава на раменете и ще се вземе решението сам. 

преди 59 минути, Емил Костов написа:

Ще го разбереш след време

Ще го разбере като го скъсат след 2 3 изпита . Абе кви са тия хора бе затова ли се записват програмиране като очакват от тук помощ лесна аз навремето като бях на училище нямаше форуми , имаше мирката и скайпа и всеки се спасяваше сам то ся телефони , навсякъде интернет аман .

преди 5 минути, Емил Костов написа:

И защо????

Защо ли ?  защото тука всеки чака аванта някой да я реши утре да я предаде и да мине изпита , а после ако го изпитат ще си глътне езика.В този подфорум 90  % от темите ми са най-забавни като тръгне някой да командва всички да му решат задачата и после другите като хайка вълци го нападат колко неграмотен . Незнам но Калин админа трябва да вземе мерки за този подфорум .

преди 4 часа, Божидар Капуджиев написа:

но  незнам  нито  как да я  почна  ,нито как да  я  направя 

Като имаш желание да учиш програмиране ще намериш начин да решиш задачата.То по твоят пост да разбирам ли , че едвам си минал 12 клас ?

2008 аз 12 клас телефон с копчета интернет само в вкъщи . А сега много лесно пускаш тука тема и чекаш някой докато другите ти колеги сами се оправят .

АБ Четиво
Опитай да понапишеш някакъв код и го покажи. Така ще е много по-добре и по-полезно за теб.
Още една книга

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.