Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Касперски засича файл и не ъпдейтва

Featured Replies

Преди няколко седмици писах с проблем при ъпдейтването на Касперски фрий. Беше зациклил на 100%. Деинсталирах и инсталирах отново - 20версия. В момента пак е зациклил от седмица на 100% и не иска да ъпдейтва. Подозирам вече някоя буба, защото при всеки старт на Уиндоус Касперски намира зловреден файл - този от снимката

ПП Подчертавам, че ЪПДЕЙТИТЕ НА УИНДОУС съм си ги спрял аз нарочно. Ползвам и WFC Binisoft

Capture.JPG

Addition.txt FRST.txt

преди 1 час, The_Nomad написа:

Ползвам и WFC Binisoft

Здравейте...! Да не би точно тук да е проблема ...нещо да си пречат ..?

Addition.txt - не е пълен ...Моля да го публикувате отново..!

А тук ви предлагам следната инструкция :

https://support.kaspersky.ru/common/diagnostics/12910

Цитат

Если на компьютере установлен сторонний Сетевой экран или несовместимые программы, удалите их. Посмотреть списки несовместимых программ вы можете в статьях для Kaspersky Internet Security, Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Total Security, Kaspersky Security Cloud и Kaspersky Small Office Security

Не вярвам да си пречат, защото и при спряна защитна стена Касперски не се ъпдейтва пак. 

Публикувам новото сканиране

Addition.txt FRST.txt

преди 7 минути, The_Nomad написа:

Не вярвам да си пречат, защото и при спряна защитна стена Касперски не се ъпдейтва пак. 

От поддръжката на Касперски друго казват ..виж предния ми пост...!

Цитат

Если на компьютере установлен сторонний Сетевой экран или несовместимые программы, удалите их. Посмотреть списки несовместимых программ вы можете в статьях для Kaspersky Internet Security, Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Total Security, Kaspersky Security Cloud и Kaspersky Small Office Security

Ами на практика програмата е Windows Firewall а WFC е само интерфейс за настройване на правилата. Windows Firewall не е в цитираните несъвместими програми, освен ако не се води част от Windows Defender. Не разбирам... за да имам Касперски никакъв ли файъруол не мога да ползвам? Не беше така в последните години.

сторонний Сетевой экран   --  защитна стена на трети страни ...WFC Binisoft  си е чист HIPS ..!  Според мен спряна защитна стена ..не е като премахната нацяло ..както казват от тех. подръжката на Касперски ...

преди 2 минути, The_Nomad написа:

Ами на практика програмата е Windows Firewall а WFC е само интерфейс за настройване на правилата. Windows Firewall не е в цитираните несъвместими програми, освен ако не се води част от Windows Defender. Не разбирам... за да имам Касперски никакъв ли файъруол не мога да ползвам? Не беше така в последните години

Доколкото виждам използвате Malwarebytes Windows Firewall Control  е от  Malwarebytes ....! А Malwarebytes е в списъка с несъвместими програми с Касперски...!!!

Да не говорим  че Kaspersky Free е на път да спре да се подържа ..и съвета е да се мигрира към Kaspersky Security Cloud 20  Free ..!

преди 6 минути, icotonev написа:

сторонний Сетевой экран   --  защитна стена на трети страни ...WFC Binisoft  си е чист HIPS ..!  Според мен спряна защитна стена ..не е като премахната нацяло ..както казват от тех. подръжката на Касперски ...

Доколкото виждам използвате Malwarebytes Windows Firewall Control  е от  Malwarebytes ....! А Malwarebytes е в списъка с несъвместими програми с Касперски...!!!

Това е същата WFC на Бинисофт. Malwarebytes купиха правата но Бинисофт си запази бранда. Трябва да експериментирам за да видя дали си пречат. А по отношение на засечения файл от Касперски от скрийншота има ли нещо? Появява се всеки път като зареди Уиндоус въпреки че КАВ предния път го е изтрил

преди 2 минути, icotonev написа:

Преглеждам дневниците ...дай ми малко време и скоро ще ти върна отговор..!

Ок благодаря

преди 4 минути, The_Nomad написа:

Трябва да експериментирам за да видя дали си пречат

Тук може да включиш и една проверка с инструмента на Касперски  - GetsystemInfo.

преди 1 час, icotonev написа:

Преглеждам дневниците ...дай ми малко време и скоро ще ти върна отговор..!

Добре изглеждат дневниците ..има какво да се пипне но то е по скоро козметично ...!

Ами понякога и малко козметика помага. Знам ли

Фикс с Farbar Recovery Scan Tool

icon13.gif Изтеглете прикачения файл  
fixlist.txt   и го запазете там, където сте свалили FRST.exe
Стартирайте отново FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж и изчакайте.

Ще се създаде нов лог файла FixLog.txt. Прикачете съдържанието му в следващия си коментар.

ЗАБЕЛЕЖКА: Този скрипт е написан специално за този потребител,и за тази конкретна машина. Изпълнението на фикса, на друг компютър може да доведе до увреждане на  операционната ви система

pfNZP4A.png  Дневници

В следващия си отговор, моля да включите следните дневници:

• FixLog.txt

Да просто бях зает с други неща. Прикачам лога. Не знам как, но актуализациите на касперски тръгнаха и в момента текат.

Fixlog.txt

преди 4 минути, The_Nomad написа:

Не знам как, но актуализациите на касперски тръгнаха и в момента текат.

Ами намерих ви проблема ...и го фикснах..! Нали затова се борим..!!!

Винаги съм казвал, че екипа ви е най-добрия. Какъв беше проблема да си знам за в бъдеще, ако не е тайна?

преди 1 минута, icotonev написа:

Ами намерих ви проблема ...и го фикснах..! Нали затова се борим..!!!

Добро утро..! Ако вече всичко е наред да направим контролни проверки:

BY4dvz9.png Сканиране с AdwCleaner

Изтеглете AdwCleaner   и го запишете на вашия работен плот.

•     Кликнете два пъти върху AdwCleaner.exe, за да го стартирате.
  •     Кликнете върху Сканиране  (Scan Now ) ...

-  Когато сканирането приключи, ще се отвори прозорецът с резултати от сканиране.
                         -  Кликнете върху Отказ ( Cancel ) (в този момент не се опитвайте да поставите под карантина нищо, което е намерено)

•  Сега щракнете върху раздела Log Files ...

- Кликнете два пъти върху най-новия дневник на сканиране (в дневниците за сканиране има префикс [S0 *], където * се заменя с число)
                            - Ще се отвори файл , съдържащ резултатите от сканирането.

•         Моля, публикувайте съдържанието на файла в следващия си отговор.

ESET онлайн скенер

Изтеглете  ESET Online Scanner и го запишете на вашия работен плот.

•     Щракнете с десния бутон върху esetonlinescanner_enu.exe и изберете  Run as Administrator  ( Изпълни като администратор).
  •     Когато инструментът се отвори, щракнете върху  Get Started ( Започнете).
  •     Прочетете и приемете лицензионното споразумение.
  •     В прозореца  Welcome to ESET Online Scanner щракнете върху Get Started (Започнете).
  •     Изберете дали искате да изпратите анонимни данни на ESET.
  •     Забележка: Ако видите екрана Welcome Back to ESET Online Scanner"  (Добре дошли в онлайн скенера на ESET) , щракнете върху  Computer Scan  ( Сканиране на компютър ) > Full Scan  (Пълно сканиране).
  •     Кликнете върху опцията за Full Scan ( Пълно сканиране).
  •     Изберете Enable ESET to detect and remove potentially unwanted applications  (Активиране на ESET, за да открие и премахне потенциално нежелани приложения), след което щракнете върху Start scan  (Старт на сканиране).
  •     ESET  ще започне да сканира вашия компютър. Това може да отнеме известно време.
  •     Когато сканирането приключи и ако са открити заплахи, изберете Save scan log (Запазване на дневника на сканиране). Запазете го на работния плот като eset.txt. Кликнете върху Continue  (Продължи).
  •     ESET Онлайн скенер може да попита дали искате да включите функцията за периодично сканиране. Кликнете върху  Continue ( Продължи).
  •     На следващия екран можете да оставите отзиви за програмата, ако желаете. Поставете отметка в квадратчето за  Delete application data on closing ( изтриване на данни от приложението при затваряне). Ако оставите обратна връзка, щракнете върху Submit and continue (Изпращане и продължете). Ако не, Close without feedback (Затворете без обратна връзка).
  •   Отворете дневника от сканирането от вашия работен плот (eset.txt) и копирайте и поставете съдържанието му в следващия си отговор.

===============================================================================================================================================

В следващия си отговор, моля, включете:

•  AdwCleaner [S0 *]. ТХТ
  •  eset.txt

Извинявам се за забавянето в момента не мога да ползвам машината. Ще публикувам възможно най-скоро

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.