Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wordpress Невъзможен логин на друг потребител освен админа инсталирал системата

Featured Replies

Привет!

Дали някой има идея защо една Wordpress система не позволява на никого да се логва в нея освен на потребителя който я е създал?

Ситуацията е следната - Сайта е изграден върху Wordpress, регистрациите не са позволени защото просто няма смисъл, има двама админи, единия е потребителя с който е създадена(инсталирана) системата, другия админ е създаден след това. До скоро всичко работеше нормално, но от няколко дни втория админ не може да се логне, просто при опит системата го връща на главната страница сякаш няма права да влиза в админ панела.

Прегледах му правата наред са си, прегледах и тези на групата "Администратор" и те са ок. пробвах за теста да създам друг потребител с админски права - Йок пак същата работа, опитах и с друга група(смених потребителската група на тест админа за да видя поне като редактор дали ще има някакъв достъп) и това не работи.
Анализирах, проверих и поправих базата данни въпреки че грешки не бяха открити, пак нищо.

Пробвах и всичко предложено в следващия линк но без успех : https://wordpress.org/support/article/login-trouble/

Не знам вече и аз, надявам се някой тук да има идея.

Системата е обновена до последната версия на платформата, плъгини има едва няколко, но както ще разберете от линка пробвал съм да ги спирам за да проверя дали някой от тях нещо не прави проблем, но и това не свърши работа.

Помощ!
Благодаря! :)

преди 20 минути, Bubbles написа:

Това не ми беше дошло на ума да го пробвам, сега опитах, нищо и половина.

А въобще каква грешка дава? Пробвал ли си на друга машина или на друг интернет доставчик?

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

А въобще каква грешка дава? Пробвал ли си на друга машина или на друг интернет доставчик?

Щях много да се радвам ако даваше грешка, но не дава никаква, просто прехвърля към началната страница и точка и единствен акаунта с който е инсталирана системата успява да се логне.
И на друг компютър съм пробвал, админката на нейния също, пробвано е и през няколко браузъра, не и не и не.

Имаш ли някакъв достъп до акаунта където в хостнат Уърдпреса примерно през ССХ ? Примерно може да се погледне в аксес логовете на домейна какъв статус код връща

• Автор

Имам разбира се, аз го плащам все пак.
Днес най накрая успяхме да го оправим, оказа се съвсем елемнтарно(както обикновено) ама като не го знаеш - Пуснах поправка на SSL връзката и се оправи, изглежда е имало проблем някъде по пътя на връзката Хостинг сървър - SSL Сървър(или както там се казва този който предлага съответната услуга).

преди 3 минути, Bubbles написа:

Имам разбира се, аз го плащам все пак.
Днес най накрая успяхме да го оправим, оказа се съвсем елемнтарно(както обикновено) ама като не го знаеш - Пуснах поправка на SSL връзката и се оправи, изглежда е имало проблем някъде по пътя на връзката Хостинг сървър - SSL Сървър(или както там се казва този който предлага съответната услуга).

:lol6:А де! Е такива проблеми са най-мъчни за решаване.

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

:lol6:А де! Е такива проблеми са най-мъчни за решаване.

Нали?!
А аз изкормих цялата система, та плъгини, та кодове, та чудесии...:lol6:

на 1.03.2020 г. в 9:01, mr mcwolf написа:

Важното е, че има ентусиазъм, и без това за да уебиш не се искат познания.

Да и затова такива потребители отварят сума работа на съпортите и сисадмините. За всяко нещо се изискват познания. Ако прочетеш колко услуги се съдържат в думата хостинг, ще ти се разплаче майчицата. Сървъри, бази данни, програмни интерпретатори, ФТП, Апачета, Ревърс проксита,Кеширащи сървъри, Защитни стени и IPS, DNS, Mail . Не е просто да изплякащ един апач пхп и уърдпрес. Да предполагам ако имаш хостинг акаунт си на СуперХостинг ?

Не, всичко си хоствам сам.

Като цяло, времето на споделения хостинг отмина безвъзвратно. В момента вариантите са VPS или "localhost", като VPS-ите са скъпи и осакатени. А това ги прави годни само за малки проекти и за тестове. Та реално или ти трябва нает сървър в дата център (не виртуален) или не се занимаваш с глупости и си хостваш всичко сам.

Аз си хоствам всичко сама, Хостинга на питон е много скъп и те пращат обикновено на ВПС или дедикейтед, говоря за мизерници като СуперХостинг и не само. Шерд хостинга си е винаги мизерия по принцип защото се съобразяваш с доставичка и с още 1000 човека на същия сървър. Най евтино е да си купиш твой сървър дори и втора ръка да го конфигурираш и да го колокейтнеш някъде дори при приятел мазето ако е оборудвано подходящо, Лично имам 1 машина на Шпукс за бекъп и сторидж една на Аикс за тестови цели 2 спарк-а за играчка със Соларис и Оракъл и още един  продъкшан Шпукс.Сметката за ток е малко по-височка около 160 на месец, но иначе наемането на такава бройка сървъри особено юникски излиза доста солено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.