Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Не се притеснявай. И предложеният от мен компютър, и първото предложение на Колев (второто дублира моето :)  )  могат да се ползват със слушалки с два отделни жака. Каквито са твоите.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Що, тя хапе и ръмжи? Не мога да ви разбера. Дава ви се евтина конфигурация вие не искате. Както и да е.Примери съм дал. Ако беше от Плевен даже щях да те заведа и в правилния магазин. 

Бях, но се преместих в София. Не, че хапе, но изобщо не съм го мислил това. Все пак благодаря. То, аз може да си потърся звукова карта, ако ми се наложи де. Но пак извинявай, не съобразих.

току-що, RudeBoy написа:

Не се притеснявай. И предложеният от мен компютър, и първото предложение на Колев (второто дублира моето :)  )  могат да се ползват със слушалки с два отделни жака. Каквито са твоите.

Мисля да остана на вашият варянт. Допадна ми най-много. Благодаря на всеки обърнал внимание на тази тема, както и бързите отговори. Лека и спокойна вечер от мен! :)

преди 1 минута, RxC001 написа:

Бях, но се преместих в София. Не, че хапе, но изобщо не съм го мислил това. Все пак благодаря. То, аз може да си потърся звукова карта, ако ми се наложи де. Но пак извинявай, не съобразих.

Още по добре, че си в София! Вадиш си адресите от линковете, които сме ти посочили, вземаш си слушалките и в магазина - за проба. Ако не стане това, което ти искаш, ще ти подаря един от посочените тук модели. Нали всички се ръководим от твоите изисквания в края на краищата. Или ти пишем, щото ти е скучно, а ние си нямаме друга работа.

• Автор
преди 2 минути, Колев60 написа:

Още по добре, че си в София! Вадиш си адресите от линковете, които сме ти посочили, вземаш си слушалките и в магазина - за проба. Ако не стане това, което ти искаш, ще ти подаря един от посочените тук модели. Нали всички се ръководим от твоите изисквания в края на краищата. Или ти пишем, щото ти е скучно, а ние си нямаме друга работа.

Естествено, че да помогнете. Благодаря за помоща! Ако има нещо ще пиша тук. :)

Според тази картинка, най-вероятно единия жак може да се ползва и като комбо, но вече както го настроиш през софтуера. И да е комбиниран само, пак можеш с преходник да си го разделиш. Също така от задната страна няма да е комбиниран.

преди 2 часа, RxC001 написа:

@Емил Костов Знам, че втора ръка е вариант, но не знам дали си залсужава. Може да даде дефект. Нямам нужда от хард, по-добре SSD, за да работи бързо и около 200 гб са ми напълно дастатъчни.

Зависи как си намериш...от около година не ми е трябвало кой знае каква машина, аз за 400 лв. общо си намерих 

Intel Core i5 3570K @ 3.40GHz

+ 12 ГБ РАМ

+ 700 ГБ ХДД

+ GTX 750ti 4GB

Да чукна на дърво, имам го от около 8-9 месеца не ми е правил проблеми, сега в момента на 7-6 таба в браузъра и две програми не ми качва над 30 градуса. Само че не съм го вземал от фирма а от познат и беше докаран фабричен и реновиран от чужбина.

• Автор
преди 10 часа, Камен Петров написа:

Зависи как си намериш...от около година не ми е трябвало кой знае каква машина, аз за 400 лв. общо си намерих 

Intel Core i5 3570K @ 3.40GHz

+ 12 ГБ РАМ

+ 700 ГБ ХДД

+ GTX 750ti 4GB

Да чукна на дърво, имам го от около 8-9 месеца не ми е правил проблеми, сега в момента на 7-6 таба в браузъра и две програми не ми качва над 30 градуса. Само че не съм го вземал от фирма а от познат и беше докаран фабричен и реновиран от чужбина.

Както се уреди човек.

• Автор

Баща ми се изрази много негативно за втора ръка компютър, че частите ги бъркали като картофи и т.н. Може ли някой да ми каже, който е купувал от този сайт Alphacom дали е доволен и горе долу издръжливи ли са машините, колко време карат и негови впечетления?

Баща ти какво и колко разбира от компютърен хардуер, че дава такива компетентни мнения? За 400 лева какво ново ще купиш?

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Баща ти какво и колко разбира от компютърен хардуер, че дава такива компетентни мнения? За 400 лева какво ново ще купиш?

Почти нищо не разбира, но от него главно зависи покупката. Ясно му, е че нищо ново не получава, но ми каза, че брат му, който е имал приятели, които се занимавали с това му споменали какво правели, събирали изхвърлена техника и такива подобни.

В повечето случаи реновираните машини се разпродават от различни институции, банки и фирми, понеже в чужбина през няколко години се подменя хардуера, дори и да върши работа. За да не плащат пари за рециклиране, в повечето случаи ги продават на фирми изкупвачи, които след това ги почистват, поправят нещо ако е нужно и ги продават на такива като теб, които искат евтин компютър. Принципно работят по-добре и издържат повече от бюджетни нови машини с евтини компоненти или някой събери-чарк компютър, който можеш да си купиш от продавалник.

Освен това имат и гаранция.

преди 11 минути, RxC001 написа:

Баща ми се изрази много негативно за втора ръка компютър, че частите ги бъркали като картофи и т.н. Може ли някой да ми каже, който е купувал от този сайт Alphacom дали е доволен и горе долу издръжливи ли са машините, колко време карат и негови впечатления?

Аз съм купувал от тях и съм доволен. Преди около седем месеца си взех компютър втора ръка и засега нямам проблеми.

И баща ти колко пари би дал за нова система?

Или той просто търси начин да те откаже от компютър?

Все още не разбирам изискването за обем на системата след като не се гони никакъв конкретен размер.

Някой нещо премълчава, както винаги ...

на 2.03.2020 г. в 19:11, RxC001 написа:

Здравейте! Имам нужда от нов компютър, но бюджета ми е малък. Около 400 лева мога да заделя. Нуждая се от мини компютър за домашна употреба, която ще включва: браузване из нета, играене на флаш игри, програмиране с Visual Studio C#, и ако може в този бюджет да се играе CS:GO (играя попринцип на най-ниските настройки и 4:3 1076 х 768). Държа компютърчето да е с поне 2 USB-та, и жак за слушалки. Също може да ми препоръчате някой монитор, който да не е скъп (той не е включен в тези 400 лева за машинката), ползвам 4:3 резолюция, но нека той да подържа 720. ОС аз ще си инсталирам. Забраих да кажа, че държа да е с 8 рам, че 4 е малко вече. Ако някой може да ми препоръча нещо ще съм му благодарен. :)

400лв са около 225$. За мини комп това са достатъчни и много пари.
Притежавам три мини компа ( неттоп) по един за всеки телевизор и използвам твоя случай да споделя за най-мощния сред тях, купен пролетта на 2017г за 108$. Поставените им задачи те постигат на ура.

Портокала отгоре е сложен за придобиване представа размерите на компа.

миникомп

Пасивно охлаждане, което се справя  с летните жеги. Най-силната му страна е минималната консумация. Едва 5W, a при 100% процесор - едва 6.2W. Предложенията втора ръка започват от 65W, заемат в пъти повече площ и обем, и бучат с своите вентилатори.

Поглед отвътре с един таб на фокса.

spacer.png

Моят модел има 5 USB-порта. Добавил съм му apt-x LL син зъб за аудио връзка към уредбата или слушалки. Има UEFI и не е проблем инсталация на дистро. Става по-пъргав.
Тубата и нетфикс  гледам FullHD. Photoshop CS5 работи нормално.

spacer.png

Големият минус на пододни китайски машини е захранването. То е отвратително и директно в гюма. Купих стоещо 5V/5А, направено по учебник и нещата заспаха. С кутията импровизирах. Тя е от микрометър.

spacer.png

С думи прости за 108$ машинката работи на 6. Да показвам снимки на ТВ-то на моите гости, филми от нета, поща, форуми и все такива неща за блондинка.
За 225$ спокойно минаваш на i3  с монтажни плочки рам ( като за лаптоп ) и SSD sata2, или M.2 port. Тоест, минаваш на друго ниво и много им здраве на "кошниците" от времето на Тут Анк Амон.

поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.