Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с тъчпада на нов лаптоп

Featured Replies

преди 5 минути, RudeBoy написа:

Регистрира се в сервиза.

При което, ако сервизът издаде протокол за подмяна(неремонтируемост) клиентът отива в сервиза да си получи нещата и отива пак в магазина, нали?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 13 минути, RudeBoy написа:

Но не всички са длъжни да го правят

и ще им излезе име, че продават дефектни стоки на гражданите

Ако сервизът издаде протокол за неотстраним дефект и предписание за подмяна, с този протокол клиентът отива в магазина, и иска да му се даде нов, недефектен уред. По принцип.

Вече има някои тънкости, в зависимост от това какви са взаимоотношенията производител-вносител-сервиз-търговец. Най-често клиентът си взима дефектния уред заедно с протокола, и го носи на търговеца. Той вече го бракува, и го връща на вносителя/производителя, ако имат такава уговорка. Ако не - изхвърля се (образно казано). Има вариант, ако сервизът е към производителя или вносителя, да задържи дефектния уред. Тогава купувачът отива само с протокола, и си получава новия уред. Търговецът го изписва като замяна към вносителя, и си го приспада от закупените бройки. Има вариант, сервизът-вносител/производител направо да замени на място уреда, след което се оправят документално с търговеца. И т.н.

В крайна сметка целта е да се защитят правата на клиента. Не по-малко, но не и повече.

преди 3 минути, дръндю написа:

и ще им излезе име, че продават дефектни стоки на гражданите

Всеки търговец може да продаде дефектна стока, ако така е дошла от производителя. Няма как на място да се пробва всичко. 

Затова и в ЗЗП е записано, че той носи отговорност за всякакви фабрични дефекти, проявили се до две години от закупуването. Независимо от гаранцията.

преди 17 минути, RudeBoy написа:

Ако сервизът издаде протокол за неотстраним дефект и предписание за подмяна, с този протокол клиентът отива в магазина, и иска да му се даде нов, недефектен уред. По принцип.

Вече има някои тънкости, в зависимост от това какви са взаимоотношенията производител-вносител-сервиз-търговец. Най-често клиентът си взима дефектния уред заедно с протокола, и го носи на търговеца. Той вече го бракува, и го връща на вносителя/производителя, ако имат такава уговорка. Ако не - изхвърля се (образно казано). Има вариант, ако сервизът е към производителя или вносителя, да задържи дефектния уред. Тогава купувачът отива само с протокола, и си получава новия уред.

Ключов момент клиентът отива...отива...отива.
А по закон клиентът има взаимоотношения с търговеца, не със сервиза. В законовите срокове.

преди 17 минути, RudeBoy написа:

Затова и в ЗЗП е записано, че той носи отговорност за всякакви фабрични дефекти

Затова и клиентът(фиическо лице) се обръща към търговеца

преди 49 минути, DarkEdge написа:

Затова и клиентът (физическо лице) се обръща към търговеца.

В повечето случаи това е правилната тактика. Но - не винаги. 

Пример - аз :) . Скапа ми се диска на лаптопа, имам още 4 месеца гаранция. Принципно трябва да го занеса на търговеца, който е на другия край на града. Да занимавам отговорника по рекламации, половин час да пишем протоколи и да оправяме други документи. След което той да го занесе в склада, на купчинката с други дефектни уреди. Един път седмично човек от склада разнася дефектните по сервизи, и ще ми занесе лаптопа за ремонт. Познай - този човек съм аз :) . Тоест, трябва да занеса собствения си лаптоп в местния сервиз на Asus. Оттам го препращат по куриер в София, тъй като оторизиран сервиз за България е Most computers. Там ще ми сменят диска, и пак по куриер обратно във Варна. От варненския сервиз ще ми се обадят, че е готов, и като ми дойде следващата седмица редът пак да обикалям по сервизи, ще си го взема. Ще го оставя обратно в склада, и ще чакам отговорника по рекламации да се сети да го вземе, и да ми се обади да си го получа. Такава е процедурата. Яко, нали? :D  Отива към 2-3 седмици време.

Вместо това предпочетох просто да си взема лаптопа, да мина 200-те метра от къщи до сервиза, и да им го дам направо на тях. Същия ден го пратиха до София, на другия ден там му смениха харда и го върнаха обратно, на третия си беше в къщи, работещ :) .

ПП. Ей, откога чакам повод да разкажа тая история ... :lol6: 

А по закон клиентът има взаимоотношения с търговеца, не със сервиза. В законовите срокове.

Грешиш. При покупката на уред автоматично клиентът почва да има взаимоотношения и със сервиза. Даже има и писмен документ, който ги урежда - казва се "гаранционна карта" :cool: .

Ключов момент клиентът отива...отива...отива.

Даже и това не е ключов момент. Случва се и клиентът да си стои в къщи, аз отивам на място, взимам дефектния уред, и му оставям нов. 

ПП. Явно искаш ти да имаш последната дума ... ОК, оставям те, и без това се отклонихме много от темата.

преди 31 минути, RudeBoy написа:

Пример - аз

Всяко правило си има изключение. Ти си пример за това правило.

преди 33 минути, RudeBoy написа:

Даже и това не е ключов момент. Случва се и клиентът да си стои в къщи, аз отивам на място, взимам дефектния уред, и му оставям нов

Погледни два реда нагоре..

преди 10 часа, DarkEdge написа:

Що? Хайде първо да четем:

Не знам за какво отваряш отново приключена тема, като проблемът е оправен и се оказа софтуерен, но за разлика от теб аз отговарям на поставените ми въпроси. Все пак ако толкова ти е било интересно можеше да ме попиташ на ЛС, а не да спамим по темата. @RudeBoy е прав, не е нужно да минава през магазина, може директно да се занесе на сервиз (разбирай оторизиран, не чичо ти Гошо). С тази разлика, че не е проблем и за онлайн магазин. Даже наскоро имах такъв случай с лаптоп Dell закупен от pcstore. Мисля, че това е логичното, тъй като примерно аз не живея в София, какъв е смисълът да го пращам на там, като в града ми имам сервиз (разбирай оторизиран за марката, който го има на самия сайт)? Оттам насетне дали го предават на магазина или само им съобщават - не мога да кажа.

преди 6 минути, tepmu написа:

се оказа софтуерен

И как се оказа софтуерен? Не виждам авторката да е споделила такова нещо.
И как определи темата като приключена?
Явно се явяваш говорител на @iva98.

преди 37 минути, DarkEdge написа:

И как се оказа софтуерен? Не виждам авторката да е споделила такова нещо.
И как определи темата като приключена?
Явно се явяваш говорител на @iva98.

Моля те спри да се излагаш! Не знам какъв ти е проблемът с мен, аз лично нямам против тебе нищо - за мен е нормално двама човека в дадена ситуация да са на различно мнение и да спорят, но твоите включвания са смешни специално в тази тема. Все пак да ти обясня и да ти отговоря.

Проблемът е, че въпросният модел не работи със стари версии на Windows 10, явно в по-новите проблемът е оправен. Windows-a е Операционна система, а ОС е системен софтуер, със сигурност не е хардуер, следователно проблемът е софтуерен.

преди 19 часа, iva98 написа:

Актуализацията на уиндоуса с линка проработи за мен. Много благодаря за помощта и съдействието 🙂

Да ти припомня темата е за неработещ touchpad, за мен това означава, че проблемът е оправен, следователно темата е приключена. Интересно ти как ги интерпретираш тези думи?

преди 21 часа, iva98 написа:

Актуализацията на уиндоуса с линка проработи за мен. Много благодаря за помощта и съдействието 🙂

преди 1 час, tepmu написа:

Да ти припомня темата е за неработещ touchpad

Да, прав си, странно, но съм го пропуснал тоав.
Извинявам се за ситуацията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.