Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

До всички Николаевци

Featured Replies

Интерсно ми е да чуя хора с името Николай, околните обръщат ли се към вас с името Кольо. На мен ми е изключително грозно това съкращение!

И Колю ли считаш за грозно?!

По-интересното е кой се обръща към теб с диалект?! По другото е защо не си Никола, а Николай?!

Ако някой те нарече Никола, то какво, пак ли ще е грозно, а?!

• Автор
преди 9 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

И Колю ли считаш за грозно?!

По-интересното е кой се обръща към теб с диалект?! По другото е защо не си Никола, а Николай?!

Ако някой те нарече Никола, то какво, пак ли ще е грозно, а?!

Маниак попитах нещо конкретно, и споделих че името Кольо звучи някак грозно, и какъв е проблема с Николай?! Успокой се малко!

Може би съм Никола. И за мен да не е грозно, че някой ми вика Колю ...

Айде ся грозно му било.

Къ да ти викат? Вашите така са те кръстили, в България така се казва на Николай, толкоз.
Грозно няма, такъв ни е езика. Още повече като поодъртееш малко ще почнат да ти викат бай Кольо, тъй че приеми си го, то си е твое това име.

Николай съм. Чувам Ники, Коки и кольо, ама бай Кольо ще си остане на края. Другите не вървят на бай и на дядо.

преди 2 часа, nikeman написа:

Интерсно ми е да чуя хора с името Николай, околните обръщат ли се към вас с името Кольо. На мен ми е изключително грозно това съкращение!

Направо си цвете с това Кольо, имам позната мъжа й Димитър, те му викат Мими. Такова мъжко име, така да го съсипят.
Иначе си прав, Кольо си е от 80те, късо за Николай. Ма ти не се обръщай на Кольо и ще се научат, или нарочно някой те дразни?

А да се обръщаш към 40+ със"Ники"? 80-годишен да му се обърнеш с Ники...Или бай Ники.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Николай е руско име. Никола е българско. Айде дружно всички русофоби да си сменят имената.

Не виждам какъв е проблема с " Кольо".Просто модата в имената се мени с годините.Пример: мой познат с име  Гоче , едно време се надяваше  внучето му   да е на негово име.Естествено снахата се дърпаше  до последно.Прабабите ми бяха Младенка и Анка - просто тези имена също са демоде.

BTW ,   по- важно е да се пазиш да не  ти излезе прякор като на мой познати. Обиновено е доживот , примерно: гроздовата пантера , дядо мраз, тихата стъпка, волтрон, мики маус,белият зъб...😀

За мен няма проблем. Доста често се обръщат към мен с баче Кольо, Никсън, Ник, Коле и т.н. Абеее всевъзможни измишльотини, кво да кажа... :D

Баче Кольо ми е смешно тъй като не ми отговаря много (на възрастта), ама как да е. Поне е забавно. :) 

Грозно чак не, то все пак зависи кой те нарича така. Между колеги на работа примерно става номера (шеговито да кажем), ама от други някак е неловко/неуместно, не знам.

преди 1 час, techmaniac написа:

Баче Кольо ми е смешно тъй като не ми отговаря много (на възрастта), ама как да е. Поне е забавно. :) 

Дали ти отговаря на възрастта, зависи от възрастта на този който се обръща към теб!

Аз имам сестра която е с 14 години по-малка от мен.Преди време съм ходил да я взема от детската градина.Бил съм на 17-18 години някъде.

Децата от детската градина се обръщаха към мен с "чичо"!

Абе като бях 25 жените дето бяха на 40 ми се струваха дърти!Ама сега жените дето са на 40 малиии...........

Честно, и Баче Кольо и "чиче", ми звучат по-добре от баба Мери. Ако доживея де. :D 

Имам приятел Николай ...
Но не му викаме Кольо а му викаме Кретена ! 😁

преди 26 минути, dzaabo написа:

Имам приятел Николай ...
Но не му викаме Кольо а му викаме Кретена ! 😁

И "копеле" е вървежно. Имаше статия, че "байо" вече е "уйо" или нещо такова.

преди 7 часа, nikeman написа:

... Кольо. На мен ми е изключително грозно това съкращение!

Сигурно правиш асоциация с народната песен "Кольовата майка".

ПП: Открих статията: https://www.168chasa.bg/article/5527584

Дружеското обръщение „байо” отстъпи пред вездесъщото „куре”, „келешът” вече е „юпи”, „невестата” – „пача”.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.