Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

намерен софтуер за дистанционен контрол AnyDesk.exe

Featured Replies

Здравейте,открих наличието на софтуер за дистанционен достъп до компютъра си ,след като видях курсора на мишката да се движи по екрана.Не знам дали има промяна в работата на компютъра,поне не съм забелязал.Прилагам файловете при сканиране с FRST 

FRST.txt Addition.txt

Здравейте,

Честно казано не видях наличие на активни зарази. Времето на появата на AnyDesk е по време на актуализация на браузъра Opera по някаква причина според лог файловете.

2020-03-11 06:47 - 2020-03-11 06:47 - 000000000 ____D C:\Users\m\Downloads\opera autoupdate
2020-03-10 15:30 - 2020-03-10 15:31 - 000000000 ____D C:\Users\user\AppData\Roaming\AnyDesk
2020-03-09 16:31 - 2020-03-09 16:31 - 000004224 _____ C:\Windows\system32\Tasks\Opera scheduled assistant Autoupdate 1583764303

А иначе според лог файловете, само вашия акаунт има администраторски права. Някой да е имал физически достъп до акаунта ви?

• Автор

здравейте,само аз имам такива права.Имам два акаунта на компютъра,един с пълни  и един с ограничени права.Ползвам само ограничения акаунт за работа,а администраторския когато има нужда от пълен достъп навсякъде или при ъпдейт на програми.Случвало се е да забравя да изляза от него след като приключа,така беше и .последния път.Дали е бил физически достъп(има възможност за това от други хора) или през нета не знам,но мишката си  се движеше насам натам 🙂 .А софтуера скрит ли е някъде?Видях че във файъруол има разрешения за AnyDesk,а не го намирам в програмните файлове.

Аз видях, че само вашия акаунт има права и затова попитах дали някой не го е ползвал. Иначе не, поне папката няма hidden атрибути, колкото до правилата в стената, логовете показват, че изпълнимия файл е изтрит:

FirewallRules: [TCP Query User{C5A55925-A26A-41D7-BBF2-C9B8B269AAB7}C:\users\user\downloads\anydesk.exe] => (Allow) C:\users\user\downloads\anydesk.exe No File
FirewallRules: [UDP Query User{58C48D0F-E73C-433A-8452-6D92B472722B}C:\users\user\downloads\anydesk.exe] => (Allow) C:\users\user\downloads\anydesk.exe No File

Но защо самата папка се е появила между някаква актуализация на Opera или е съвпадение няма как да знам. Не се вижда и в инсталираните програми. Най-вероятно е ползвана преносима версия. Вижте все пак в Control Panel-a кои са последно инсталираните програми като ги подредите по Installed on. Не е зле да смените паролата и на админ акаунта ви, защото може и някой да я знае (освен, че забравяте да излизате от него).

Все пак направете една проверка и с Malwarebytes Anti-Malware и публикувайте резултатите.

• Автор

здравейте,направих повторно сканиране с включена опция за  rootkits.Прилагам лог-а.Ще махна разрешенията във файърол за AnyDesk.exe,гледам че стоят още отметнати.

mbm.txt

То и да не ги изтриете, това са просто невалидни правила, защото липсва приложението, което ги използва, но ако искате да премахнем остатъците от AnyDesk направете следното:

Публикувано изображениеМоля, изтеглете SystemLook.exe и запазете програмата на десктопа.

Кликнете два пъти върху SystemLook_x64.exe, за да стартирате програмата.

• Копирайте съдържанието на следния код в текстовото поле на програмата
:filefind
*AnyDesk*
:folderfind
*AnyDesk*
:regfind
*AnyDesk*
  • Кликнете на бутона Look, за да започне сканирането.
  • Когато сканирането завърши ще ви се отвори Notepad с резултата от сканирането.
  • Моля, прикачете лог файла в следващия си коментар.

Но дори да го премахнем е добре да помислите, както казах за смяна на админ паролата на акаунта ви и да инсталирате някакво приложение, което да засича и блокира инсталирането на нови програми, но за съжаление повечето програми в тази насока не са за начинаещи потребители.

Извинявам се за забавянето. Както виждате няма остатъци в регистрите и изпълнимия файл е изтрит (останал е само кеша в папката C:\Windows\Prefetch) и папката, за която споменах и която можете да изтриете ръчно или с командата:

rd /s /q "C:\Users\user\AppData\Roaming\AnyDesk"

Поздрави!

• Автор

Благодаря за отделеното време и внимание,хубаво е че няма поражения в акаунта ми.Желая Ви успехи в борбата със зловредните  програми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.