Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на усилвател

Featured Replies

преди 3 минути, дръндю написа:

мисля си, че мааалко са пообъркахте
тея 25 вата са за филипса, а не за този модел дека е в цитата
така че, уточнявайте за кой модел говорите

За сега следваме нишката надявам се правилно . 

• Отговори 62
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, дръндю написа:

мисля си, че мааалко са пообъркахте
тея 25 вата са за филипса, а не за този модел дека е в цитата
така че, уточнявайте за кой модел говорите

Аз многодобре съм уточнил. Прочети отново двата поста и ще се увериш. Нали за него съм му писал бе Дръндьо?

• Автор
преди 3 минути, FusE написа:

Magnat- а са с импеданс 4 Ома. CD - то е с изтощена оптика вероятно ако е набор на усилвателя. 

Не се уточних заекват когато усилиш усилвателя и удари баса а на тонколоните пише 4/8 ома. 

преди 5 минути, Красимир Яранов написа:

Не се уточних заекват когато усилиш усилвателя и удари баса а на тонколоните пише 4/8 ома. 

Усилвателя е със слабо захранване не знам защо се учудваш, затова писахме назад в темата 25W мощност за този усилвател. 

А може и да прескача диска от вибрирането при ниски честоти, не знам дали успях да го изгадая. 

преди 1 минута, Колев60 написа:

Аз многодобре съм уточнил. Прочети отново двата поста и ще се увериш. Нали за него съм му писал бе Дръндьо?

това го видях ве
автора на темата не уточнява за кой модел дава инфо за мощност и после се чуди на отговорите на съфорумците

• Автор
преди 13 минути, FusE написа:

Усилвателя е със слабо захранване не знам защо се учудваш, затова писахме назад в темата 25W мощност за този усилвател. 

А може и да прескача диска от вибрирането при ниски честоти, не знам дали успях да го изгадая. 

Направо си супер не му стига ток и преди да приключим темата и да си пожелаем лека вечер и лека нощ да попитам дали denon pma 320 нещо си ще свърши работа. 

Направо си супер не му стига ток и преди да приключим темата и да си пожелаем лека вечер и лека нощ да попитам дали denon pma 320 нещо си ще свърши работа. 

Ще свърши работа ако не го усилваш до крайно положение, 4Ома колони са голямо предизвикателство за усилватели в бюджетния клас, освен това този Denon е с ниска динамика и вероятно ще замазва. 

Ако успееш да намериш в добро състояние Onkyo a-8840 или Onkyo Integra A-807,  Onkyo A-8940 ще останеш доволен от звученето. 

преди 4 часа, Красимир Яранов написа:

Усилвателя е слаб за тези тонколони. 

Силно не си наясно по въпроса. ;)

После ще има "тези тонколони" са слаби за усилвателя. Но вече ще са изгорели...

Няма да те карам да уточняваш дали искаш да дъниш яко, щото има насреща хубава комшийка/комшия, или просто искаш да слушаш музика. Което ме сеща - любими стилове? Любими псрчета?

• Автор
преди 5 часа, JKirilov написа:

Няма да те карам да уточняваш дали искаш да дъниш яко, щото има насреща хубава комшийка/комшия, или просто искаш да слушаш музика. Което ме сеща - любими стилове? Любими псрчета?

Аз за това и търсих мнение написах за какво става на въпрос и какво ме обърка а по въпроса за музиката слушам метал.

преди 8 часа, JKirilov написа:

Силно ти не си наясно, тонколоните са достатъчно мощни да свирят дълготрайно при 100W качествен усилвател, колоните ще ги счупи некачествен усилвател с изкривяванията си! Хубаво е когато даваш мнение то да е базирано на нещо, а не да го хвърлш в поста си хей така! 

преди 2 часа, Красимир Яранов написа:

Аз за това и търсих мнение написах за какво става на въпрос и какво ме обърка а по въпроса за музиката слушам метал.

Остави го, не се е спрял да пише безсмислени постове и да задава тъпи въпроси нямащи нищо общо с темата в която пише спамера. 

Сега като се уточни че слушаш метъл може би ще поиска среща за пого :D

• Автор
преди 3 часа, FusE написа:

Силно ти не си наясно, тонколоните са достатъчно мощни да свирят дълготрайно при 100W качествен усилвател, колоните ще ги счупи некачествен усилвател с изкривяванията си! Хубаво е когато даваш мнение то да е базирано на нещо, а не да го хвърлш в поста си хей така! 

Остави го, не се е спрял да пише безсмислени постове и да задава тъпи въпроси нямащи нищо общо с темата в която пише спамера. 

Сега като се уточни че слушаш метъл може би ще поиска среща за пого :D

Минало ми е времето за пого. 

• Автор
преди 2 часа, JKirilov написа:

И сега ко прайм?

Ми не знам. 

преди 9 минути, Красимир Яранов написа:

Ми не знам. 

Гатанката е ясна тонколони 4/8 ома 120 на 230 вата усилвател от 8 до 16 ома 2х80 вата. Кое по слабо и какъв усилвател трябва да се вземе за да ги захрани? 

ОК

Винаги изграждането на аудио система трябва да започва от избор на тонколони! Тонколона е неправилен термин, правилният е ОТ (озвучителни тела), но това не е проблем и е навлязло дълбоко в речта ни.

А тонколони се избират според разбиранията ни за качествен звук и според джоба ни. Друг скрит праметър е теглото. Твоите тонколони в момента са така нисичък клас. Усилвателят е чат-пат достатъчен, но понеже импедансът на ОТ пада до 4 Ома има опасност да изгори с пушек.

Моят съвет е да обмислиш добре нещата и да си избереш по-качествени ОТ, примерно Canton. Въпросът с усилвателите е по-лесен.

преди 30 минути, Красимир Яранов написа:

Гатанката е ясна тонколони 4/8 ома 120 на 230 вата усилвател от 8 до 16 ома 2х80 вата. Кое по слабо и какъв усилвател трябва да се вземе за да ги захрани? 

Тонколоните които ще слушаш могат и 100W да издържат усилвател, но както писах вече ако е качествен, в случая такъв не се предвижда и с цел да запазиш тонколоните предвид това че са на доста години свирня усилвател 60-80W с мощно захранване около 250W за да изкривява по - малко при 4Ома товар е като цяло избора. 

преди 11 минути, JKirilov написа:

но понеже импедансът на ОТ пада до 4 Ома има опасност да изгори с пушек.

От колко Ома пада или от къде пада, камъните падат или тва беше друга тема? Цитираните колони Magnat в темата са с импеданс 4Ома, а надписа 4/8 Ома е че свират на 4 и 8 Ома усилвател. 

• Автор
преди 25 минути, FusE написа:

Тонколоните които ще слушаш могат и 100W да издържат усилвател, но както писах вече ако е качествен, в случая такъв не се предвижда и с цел да запазиш тонколоните предвид това че са на доста години свирня усилвател 60-80W с мощно захранване около 250W за да изкривява по - малко при 4Ома товар е като цяло избора. 

От колко Ома пада или от къде пада, камъните падат или тва беше друга тема? Цитираните колони Magnat в темата са с импеданс 4Ома, а надписа 4/8 Ома е че свират на 4 и 8 Ома усилвател. 

А мнение за denon pma-920 ще стане ли за тях? 

А мнение за denon pma-920 ще стане ли за тях? 

Ще стане ако не го усилваш до крайно положение в противен случай ще дефектират колоните. 

• Автор
преди 40 минути, JKirilov написа:

ОК

Винаги изграждането на аудио система трябва да започва от избор на тонколони! Тонколона е неправилен термин, правилният е ОТ (озвучителни тела), но това не е проблем и е навлязло дълбоко в речта ни.

А тонколони се избират според разбиранията ни за качествен звук и според джоба ни. Друг скрит праметър е теглото. Твоите тонколони в момента са така нисичък клас. Усилвателят е чат-пат достатъчен, но понеже импедансът на ОТ пада до 4 Ома има опасност да изгори с пушек.

Моят съвет е да обмислиш добре нещата и да си избереш по-качествени ОТ, примерно Canton. Въпросът с усилвателите е по-лесен.

Тонколоните са сменяни предните бяха life L8998 копувани заедно с усилвателя но понеже котката ми съсипа едната се наложи да ги сменя. 

преди 14 минути, FusE написа:

Ще стане ако не го усилваш до крайно положение в противен случай ще дефектират колоните. 

Това исках да чуя другото е ясно то и сега не се усилва до края. 

преди 4 часа, Красимир Яранов написа:

Тонколоните са сменяни

Е и? Цял живот с тях ли ще караш? Харесват ли ти? И игнорирай бушона с простотиите му. Трудно може да се каже кое първо ще изгори. Дори при усилване до средата...

• Автор
преди 8 часа, JKirilov написа:

Е и? Цял живот с тях ли ще караш? Харесват ли ти? И игнорирай бушона с простотиите му. Трудно може да се каже кое първо ще изгори. Дори при усилване до средата...

Е няма да е с тях но засега толкова първо усилвателя и по нататък тонколоните. 

Мъча се за последен път да ти изясня, че в момента нямаш нужда от друг усилвател! Просто събирай пари и ходи при приятели да чуеш по-качествени апаратури.

Тънкоста е, че когато ОТ са нискокачествени, какъвто е твоят случай, усилваш, усилваш и все не е достатъчно а звукът става омазан, При качествена уредба и тихото (няколко вата) слушане носи удоволствие. А за дискотека има профи апаратури.

Ако ще почваш да се занимаваш СЕРИОЗНО с аудиотехника, ето това, което ти е написал колегата от горния пост, трябва да го знаеш и на сън: "При качествена уредба и тихото (няколко вата) слушане носи удоволствие." Препоръките му за посещение на някой сериозен HI-FI маняк, сериозно ще ти помогне да разбереш всичко за компонентите от една качествена аудио апаратура. Иначе е много по лесно. Накупуваш разни дрънкалки и източници на пряка реч, волумето на МAX и си в джаза. Това, което имаш сега ти стига за едно добро начало. Който  истински аудиоманяк да посетиш, ще ти направи сериозно впечатление , че аудио апаратурата му "свири" едвам с 3, до 5 вата, много рядко  се усилва до 10 и над това, а качеството е...ПРЕВЪЗХОДНО. Така се почва, но знай, че това е много скъпо удоволствие и се налага да ползваш 'балата" с банкноти. Производителите са помислили за всеки един, според неговите възможности- примерно при изграждане на сериозна аудиосистема, като се почва от   ОТ с цена 200 до половин милион лева. След това са всички останали компоненти, като знаеш с какви стилове музика ще се занимаваш. В твоя случай (както си написал - метал) стой си с тази уредба!

• Автор
преди 17 минути, JKirilov написа:

Да, но и за това май не стават?

преди 18 минути, JKirilov написа:

Стават, стават при намален усилвател и увеличен друг източник се чува доста добре. А при съвета за по качесвтени неща не всеки би могъл да отдели една доста крупна сума само за да задоволи егото си. 

преди 24 минути, JKirilov написа:

преди 20 минути, JKirilov написа:

Ако реално погледнем нещата, няма да намерим фирма за акустика, която определено  ще ползва аудиоматериал в своите акустични зали за измерване на От от този род. Може всеки от Вас да си направи сам справка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.