Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 10 - DPC Watchdog

Featured Replies

Влизаш в регистрите - пишеш regedit и отиваш в HKEY_CLASSES_ROOT\AppID, там намираш папката {9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276}. Даваш десен на папката Permissions > Advanced най-горе където пише Owner ако е по подразбиране трябва да е TrustedInstaller даваш Change > Advanced > Search и намираш твоя акаунт трябва да е нещо от рода XXX-PC/XXX, където XXX е името на акаунта ти и запаметяваш. След като заредиш отново dcomcnfg вече трябва да ти е активно.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

От command prompt as admin стартирай dcomcnfg, в левия панел разгърни
>Component Services
>Computers
>My Computer
Сега кликни на DCOM Config
Превърти надолу до RuntimeBroker (има 2 - направи го и за двете)
Десен клик по RuntimeBroker, избери Properties, раздел Security, под етикета Launch and Activation Permissions кликни на бутона Edit и добави името на твоя профил. 
Повърди и рестартирай.

Пусни и една проверка:
От command prompt as admin стартирай
sfc /scannow
findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

Като завърши проверката качи файла sfcdetails.txt от десктопа.

преди 2 часа, tepmu написа:

Влизаш в регистрите - пишеш regedit и отиваш в HKEY_CLASSES_ROOT\AppID, там намираш папката {9CA88EE3-ACB7-47c8-AFC4-AB702511C276}. Даваш десен на папката Permissions > Advanced най-горе където пише Owner ако е по подразбиране трябва да е TrustedInstaller даваш Change > Advanced > Search и намираш твоя акаунт трябва да е нещо от рода XXX-PC/XXX, където XXX е името на акаунта ти и запаметяваш. След като заредиш отново dcomcnfg вече трябва да ти е активно.

трябва да се направи за
HKEY_CLASSES_ROOT\AppID\{316CDED5-E4AE-4B15-9113-7055D84DCC97}

и за 
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{C2F03A33-21F5-47FA-B4BB-156362A2F239}

След рестарт качи ново копие на system.evtx

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 19 часа, DarkEdge написа:

Превърти надолу до RuntimeBroker (има 2 - направи го и за двете) 

Имам само един с това име.

преди 18 часа, DarkEdge написа:

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{C2F03A33-21F5-47FA-B4BB-156362A2F239}

Това го нямам .

преди 21 часа, tepmu написа:

TrustedInstaller даваш Change > Advanced > Search и намираш твоя акаунт трябва да е нещо от рода XXX-PC/XXX, където XXX е името на акаунта ти и запаметяваш. След като заредиш отново dcomcnfg вече трябва да ти е активно.

Направих това и вече имам достъп. Трябва ли някакви допълнителни права  освен Local launch

преди 12 минути, vanko929 написа:

Това го нямам .

А в 

преди 18 часа, DarkEdge написа:

HKEY_CLASSES_ROOT\AppID\{316CDED5-E4AE-4B15-9113-7055D84DCC97}

какво пише?

преди 14 минути, vanko929 написа:

вече имам достъп

Добави ли името на твоя профил?

• Автор
преди 14 минути, DarkEdge написа:

Добави ли името на твоя профил?

Да добавих каквото трябваше .ЛИНК за файловете които поиска.

преди 14 минути, DarkEdge написа:

какво пише?

Какво трябва да пише ? Добавих му профила си.
П.п - на sfc /scannow - откри проблем , интересното е че когато не искаше да работи уина , не откри нищо , но сега откри. Това го пуснах преди промените по регистъра и дком.

Има ли промяна в поведението на машината?

The server {AB8902B4-09CA-4BB6-B78D-A8F59079A8D5} did not register with DCOM within the required timeout.
https://www.thewindowsclub.com/server-did-not-register-with-dcom

• Автор
преди 15 минути, DarkEdge написа:

Ами РАБОТИ една идея по добре. А времето ще покаже дали е илюзия.  Ако има нещо ще пиша пак благодаря  .

Виж статията в последния ми пост. Описан е точно твоят случай({AB8902B4-09CA-4BB6-B78D-A8F59079A8D5}).

преди 1 час, vanko929 написа:

Направих това и вече имам достъп. Трябва ли някакви допълнителни права  освен Local launch

Аз лично слагам тик и на "Local Activation", за да не ми излизат Warnings в Event Viewer.

• Автор
преди 58 минути, DarkEdge написа:

The server {AB8902B4-09CA-4BB6-B78D-A8F59079A8D5} did not register with DCOM within the required timeout.
https://www.thewindowsclub.com/server-did-not-register-with-dcom

Да ами то всичко от статията си беше направено само стартирах от сървисите необходимите неща от статията и на този ключ в цитата му добавих права за моя акаунт както за предните.  Вече трябва всичко да е отстранено  с проблемите. 

преди 32 минути, tepmu написа:

Аз лично слагам тик и на "Local Activation", за да не ми излизат Warnings в Event Viewer.

Защо да не те дразнят грешките ли ?

Ми то не е грешки, а предупреждения, както си показва и името. Просто дразнят и пълнят излишно Event Viewer-a, но не е проблем и да ги игнорираш ако имаш такива.

• Автор

Ясно, какви са възможните причини за прекалено бавното РЕстартиране на 10ката при стандартните hdd-та като се има предвид че хдд е здрав. Остава факта, че проблема е до ОС, но защо, четох да се спрът излишните стартиращи услуги, програми, но от това няма файда. При включане зарежда за 2 минути, а при рестарт времето е двойно, много мислене много нещо. 

• Автор
на 7.04.2020 г. в 22:41, DarkEdge написа:

За съжаление промяна откъм лошата страна ... НОВ син екран този път той се появи по време на игра и грешката е  KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR     ntoskrnl.exe    

Много странно никога до сега не съм имал сини екрани в игра.. след първия син екран вече нищо не е ок много бавно зарежда ОС при рестарт и незнам къде е проблема вече в РАМ паметта ли в ВИДЕО ли В ХДД ли.... накрая ще махна 10ката и ще си карам с 7ца и пей сърце.

на 9.04.2020 г. в 0:16, vanko929 написа:

За съжаление промяна откъм лошата страна ... НОВ син екран този път той се появи по време на игра и грешката е  KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR     ntoskrnl.exe    

Много странно никога до сега не съм имал сини екрани в игра.. след първия син екран вече нищо не е ок много бавно зарежда ОС при рестарт и незнам къде е проблема вече в РАМ паметта ли в ВИДЕО ли В ХДД ли.... накрая ще махна 10ката и ще си карам с 7ца и пей сърце.

Има нещо омазано по твоите системни файлове.

https://www.auslogics.com/en/articles/fix-ntoskrnl-exe-bsod/

• Автор
преди 2 часа, tepmu написа:

Има нещо омазано по твоите системни файлове.

https://www.auslogics.com/en/articles/fix-ntoskrnl-exe-bsod/

Какво пък да е омазано по файловете, и как могат да увредят при здрав хдд , правих тест на РАМ-паметта с мемтест86 - и мина над 2:30 ч. и 4 успешни pass без нито една грешка се приема ,че няма проблем с паметта.  Всички възможни проверки ги минах дори и CHkDSK, restore healt , sfc scannow i t.n , ограничих някои процеси да не стартират с ОС и пак си стартира бавно системата при включване и рестарт. След като се зареди ОС то не ми бави при работата. Не мисля ,че има какво повече  да се изследва и направи ,че да си върне нормалната работа. Един УЖ техник ми вика ,че харда бил малък бил и стар и за това така работел лаптопа а за 10-ка трябвало задължително ССД - което не мисля ,че е вярно може да работи и с твърдите дискове ,но явно на по съвременните машини , които имат и официални драйвери за тази ОС. Мога да нулирам , преинсталирам 10-ката, но това ще даде временен ефект само . За напред ще си взема някое ссд и ще видим дали това ще даде ефект. Иначе два дена не е имало нови екрани

Редактирано от vanko929 (преглед на промените)

Така е, windows 10 на механичен диск работи доста бавно. На SMART, който си дал на предната страница, има 1 грешка при четене, но иначе диска изглежда здрав засега.

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

Така е, windows 10 на механичен диск работи доста бавно. На SMART, който си дал на предната страница, има 1 грешка при четене, но иначе диска изглежда здрав засега.

Да има една грешка, но като цяло не е проблемна, ще карам още известно време пък ще видим. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.