Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Продължително скролване с тъчпад

Featured Replies

При мишките има една опция за продължително скролаване със задържане на плъзгача и движение надолу/нагоре - така може да се пусне мишката и плавно/бързо да се преглежда сайт/документ.

Знаете ли дали може същото да се настрои и на тъчпад (в windows настройките)? Аз не намерих такава настройка при мен и не знам по принцип има ли. 

Това май си зависи от съответното приложение. Виж някъде в настройките му дали има такава опция, не е от windows/ОС глобално. Аз го ползвам също като задържа и местя, след като стигна до където ми трябва пускам колелцето и скролването спира. В браузърите е много удобно.

Това, което според мен трябва да търсиш, е някаква емулация на среден бутон. Другото, което можеш да погледнеш, е да се задържа посоката на скрол или движение на курсора когато стигнеш края на тъчпада - това обикновено е в настройките на драйвера.

• Автор
преди 2 минути, RudeBoy написа:

Външна мишка за 10-ина лева?...

Имам мишка, но ми се налага да използвам лаптопа и без мишка в полеви условия, за това търся решение за тъчпад.

За това ли става дума?

Winkey+R > напиши control mouse, трябва да видиш раздел за тъча(за различните тъчпадове е различно, но се познава по цветната иконка). В него търси опция Autoscroll (за различните тъчпадове е на различно място) и сложи отметка

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, ivan_pop написа:

Аз за тази цел ползвам стрелките на клавиатурата.

И това е алтернатива, но идеята е да си съкратя действията и да не задържам нищо.

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

За това ли става дума?

Winkey+R > напиши control mouse, трябва да видиш раздел за тъча. В него търси опция Autoscroll и сложи отметка

При мен нещо не намирам настройките за тъчпада, ето какво се вижда:

Mouse.JPG.e4450dbf8f882887b46f22c9eb690099.JPG

Пропуснах да спомена че ОС е Windows 7

https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp81501-82000/sp81892.exe
След инсталиране в панела по-горе трябва да се появи нов таб Synaptics - с червена иконка.

• Автор
преди 21 минути, DarkEdge написа:

https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp81501-82000/sp81892.exe
След инсталиране в панела по-горе трябва да се появи нов таб Synaptics - с червена иконка.

Като инсталирах драйвера ми се появи следния екран и прекъсна процеса:

bluetooth.JPG.9ff0e839adbaf8841b0b6fe89959ab41.JPG

Преди да инсталирам файла имах някакъв липсващ драйвер, защото ми изписваш че липсва: Bluetooth Peripheral Device

Дали да махна Atheros AR3011... или Microsoft Bluetooth emilator и да сложа sp52803.exe?

142132017_Bluetooth2.JPG.eee62eb24bc80ae59bc61b65a59e01ea.JPG

• Автор

Инсталирах този драйвер

Synaptics TouchPad Driver

Появи се нов таб Device stettings, но от там само успях да добавя бутон за скролване, но продължитлно скролване не намирам опция.

Може би просто твоят тъч няма поддръжка на тази опция. Или трябва да се пробва с друг драйвър на synaptics.
Дай хардуерен идентификатор на тъча - под Mice and other....

преди 2 часа, jordanp написа:

142132017_Bluetooth2.JPG.eee62eb24bc80ae59bc61b65a59e01ea.JPG

• Автор
преди 7 часа, DarkEdge написа:

Може би просто твоят тъч няма поддръжка на тази опция. Или трябва да се пробва с друг драйвър на synaptics.
Дай хардуерен идентификатор на тъча - под Mice and other....

HID-compliant Mouse

HID\VID_093A&PID_2510&REV_0100
HID\VID_093A&PID_2510
HID_DEVICE_SYSTEM_MOUSE
HID_DEVICE_UP:0001_U:0002
HID_DEVICE

Synaptics PS/2 Port TouchPad Driver

ACPI\SYN0185
*SYN0185

Пробвай с този:
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp100001-100500/sp100320.exe - стартирай с администраторски права
ако не стане - с този:
http://dl.drp.su/driverpacks/repack/Touchpad_Synaptics/Synaptics/FORCED/HP_nb/8110x64/19.0.19.70/Synaptics-FORCED-HP_nb-8110x64-19.0.19.70-drp.zip
разархивирай, отвори дспечера на устройства, десен клик по тъча, избери update...>посочи папката, където е разархивиран драйвърът.

• Автор
преди 3 часа, DarkEdge написа:

Пробвай с този:
https://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp100001-100500/sp100320.exe - стартирай с администраторски права
ако не стане - с този:
http://dl.drp.su/driverpacks/repack/Touchpad_Synaptics/Synaptics/FORCED/HP_nb/8110x64/19.0.19.70/Synaptics-FORCED-HP_nb-8110x64-19.0.19.70-drp.zip
разархивирай, отвори дспечера на устройства, десен клик по тъча, избери update...>посочи папката, където е разархивиран драйвърът.

Стартирах с админ права sp100320.exe, но в началото на инсталирането ме спря с грешка

SP100320.JPG.9a42bfab92da331832903b46871b53c4.JPG

След което ъпдейтнах драйвера с тази версия 19.0.19.70, изписа успешен ъпдейт, но странното е че стои старата версия 17.0.18.25

Рестартирах, но си стои старата версия.

• Автор

Може би на моя лаптоп изобщо няма възможност за auto scroll, не знам какви други драйвери може да пробвам.

Все пак благодаря на DarkEdge и всички включили се в темата.

Продължих да търся алтернативни решения - ето какво ще ми свърши работа и какво не съвсем.

1) Със стрелите пак става скролване, но се поучава стъпково, а аз търся нещо плавно и без постоянно натискане

2) Опитах с Auto Keyboard Presser - очаквах да стане с макрос, но там просто скролва, без настройка на скоростта

Тъй като основно ми трябва за браузър и то Mozilla Firefox, потърсих такава добавка

3) С AutoScrollDown скролва, но супер бърза скорост.

4) С AutoScroller скролва на средна скорост, но не може да се настрои на по-бавана

5) Перфектно решение за мен е FoxScroller, може да се настрои на всяккаква скорост да скролва и обръща посоката също (трите добавки са за Mozilla Firefox).

6) Най-доброто решение за Google Chrome е Simple Auto Scroll, лесно могат да се настройват 3 скорости на скролване - много бавна, средно бавна и средна

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.