Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой ми е влизал в профила във Facebook?

Featured Replies

Другото странно, което забелязах е, че си включих всички известия за получаване преди 40 мин и сега като влезнах да проверя беше изключено известието за messenger... Това не е ли странно? [emoji846]

Като маркира известията - кликна ли на „Запис”? Иска въвеждане на парола.

Най-добре си смени паролата и включи (ако не е) „двуфакторно удостоверяване”! Примерно с СМС.
току-що, jhoro написа:

Като маркира известията - кликна ли на „Запис”? Иска въвеждане на парола.

Най-добре си смени паролата и включи (ако не е) „двуфакторно удостоверяване”! Примерно с СМС.

Да кликнах на запис, но според Вас не е ли странно да се изключи само? Как мислите? 

Да кликнах на запис, но според Вас не е ли странно да се изключи само? Как мислите? 
Пита ли за паролата?
Когато си включил „уведомяване в Месинджър” - получи ли съобщение?

Също - отиди на „Настройки и поверителност” - „Настройки” - „Защита и вход”. Там ще видиш, от кои/какви устройства си логнат.
Пак там ще си включиш „двуфакторното удостоверяване”.
преди 4 минути, jhoro написа:

Пита ли за паролата?
Когато си включил „уведомяване в Месинджър” - получи ли съобщение?

Също - отиди на „Настройки и поверителност” - „Настройки” - „Защита и вход”. Там ще видиш, от кои/какви устройства си логнат.
Пак там ще си включиш „двуфакторното удостоверяване”.

Много благодаря 🙂

Много благодаря [emoji846]
За нищо!
Дано да съм бил полезен!
преди 1 час, Теодора123 написа:

Здравейте, знаете ли дали това е от моя телефон или от друго устройство? 

А ние - как да разберем?
Нито знаем, от какво устройство влизаш, нито - през каква мрежа ...
Твоя телефон - с Android 10 ли е?
Имай предвид, че понякога ще показва не реалното местоположение, а мястото, където е „входната точка“ на доставчика. В момента, за моя телефон пише, че съм логнат от Бургас - което изобщо не е вярно.

Здравейте. И аз имам подобен проблем с логванията във фейсбук. Миналата седмица ми даваше, че съм в Свети Влас и в Созопол, а аз бях на село близо до Ловеч, т.е. в момента съм се логнала от там. Логвам се от преносимо устройство на А1. Когато се логна на село от мобилните данни, ми изписва, че съм влязла от София. А като съм в града, ме логва нормално. Същото  ми изписва и с логванията в Инстаграм. 

Със сигурност имам по-голям проблем обаче. Някой ми е хакнал или профила във фейса, или телефона като цяло. Разбрах го, след като лични неща от чатове ги чувам от трети човек, на когото е било казано от четвърти. Двуфакторното удостоверяване го включих чак сега.  Имам съмнения, че все пак самият телефон ми е хакнат, но не знам има ли начин да разбера. След включване на двуфакторното нямам нови влизания, смених и паролата, но ако ми е хакнат самият телефон не ми ли виждат и кода от СМСа? Четох, че вече било много лесно да ти хакнат фейса. Но е много неприятно да знаеш, че си наблюдаван...

Логвам се от преносимо устройство на А1.
А като съм в града, ме логва нормално.

Здравей.
Когато си в мрежата на мобилен оператор - независимо къде в България се намираш, ти си В тази мрежа. Външния свят вижда само „входната точка” между локалната и глобалната мрежи.
Когато си в града и ползваш WiFi - тогава се вижда точната ти локация.
преди 12 часа, jhoro написа:

Добро утро!

Благодаря Ви за отговора. Общо взето това вече го установих от собствен опит. Само ми е странно защо ме вписваше на морето, вчера например ми показа Бургас... За мен по-скоро другата част от горния ми коментар е по- съществена, ако някой може да ми подскаже нещо, ще съм много благодарна.

Приятен ден на всички, четящи темата

преди 2 часа, chrisi_79 написа:

Добро утро!

Благодаря Ви за отговора. Общо взето това вече го установих от собствен опит. Само ми е странно защо ме вписваше на морето, вчера например ми показа Бургас... За мен по-скоро другата част от горния ми коментар е по- съществена, ако някой може да ми подскаже нещо, ще съм много благодарна.

Приятен ден на всички, четящи темата

Добро утро!
Първата част от питането приемаме, че е изяснена. По този въпрос може много да се обяснява, но не е съществено.

По втората част - за хакването ...
Принципно съм убеден, че всички подобни устройства (със „заключени ОС“ или иначе казано - не рутнати) по дефиниция са „хакнати“, от производителя. Тоест, производителя на апарата или производителя на ОС, могат да осъществят достъп до телефона без Вашето знание и/или съгласие.
По-интересно става, когато други хора получат достъп до тези възможности.
По този въпрос, ще изчакам други да коментират!

преди 10 минути, jhoro написа:

Все пак благодаря. Не е от производителя, за съжаление. От хора, които не познавам, но с общи познати. Макар че те вече имат достъп до всички мои контакти във фейса, щом са успели да влязат в профила ми. А предполагам, че и в самия ми телефон са влезнали, тъй като бях направила още един профил, за който знаеха двама човека. Той е изтрит още през май месец, но който ми е хакнал тела, знае, че е имало друг профил. От това съдя, че ми е хакнат тела, а не само фейсбука. Далеч съм от специалист в тази област, затова питам тук, дано намеря отговор, поне да опитам да направя нещо, ако изобщо има какво да се направи, за да не ми се влиза без разрешение

BTW профилите във фейса бяха с регистрация на различни мейли и с различни пароли, и не бяха обвързани по друг начин.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. Пак аз😏 Може ли да ми хакнат профила въпреки двуфакторното удостоверяване? Вчера забелязах, че някой ми го е изключил. Всъщност май задавам риторичен въпрос. Поне ще знаем,че със сигурност може...

преди 1 час, chrisi_79 написа:

Здравейте. Пак аз😏 Може ли да ми хакнат профила въпреки двуфакторното удостоверяване? Вчера забелязах, че някой ми го е изключил. Всъщност май задавам риторичен въпрос. Поне ще знаем,че със сигурност може...

Може да си мислиш, че някой ти го изключва, а може и да си нарушавал/а правила да ти го заключат. Ние боб тук не хвърляме, макар някои да се напъват. Стой си заключен/а или прави нов като не можеш да поддържаш стария. Докато се научиш как се управлява Фейсбук. С такива въпроси по форумите само децата идват. И в кратко заключение - винаги може някой да ти използва профила, след като запишат натиснатите клавиши и научат паролата ти, ако са родителите - браво на хората, че се грижат добре.

преди 29 минути, Бонбон с катран! написа:

Ние боб тук не хвърляме, макар някои да се напъват. Стой си заключен/а или прави нов като не можеш да поддържаш стария. Докато се научиш как се управлява Фейсбук. С такива въпроси по форумите само децата идват. 

Много злъч избълва рано-рано :D Я пий едно кафе и се върни пак.

преди 1 час, chrisi_79 написа:

Кое ти е изключено? Двуфакторното удостоверяване ли? Фейса поетапно въвежда нов облик за всичките си потребители. Може да ти е дошъл редът и за това да имаш промени в профила.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Кое ти е изключено? Двуфакторното удостоверяване ли? Фейса поетапно въвежда нов облик за всичките си потребители. Може да ти е дошъл редът и за това да имаш промени в профила.

Много пък си любопитен! Човекът ти е задал въпрос, а ти му връщаш с контра въпроси. Отговори, ако знаеш отговора. Ако не знаеш, дай си почивка, не се обременявай излишно, че любопитството е сериозен признак на ниска култура. Твоята заинтересованост, озадачава мен и не знам какво да си помисля за ролята ти тук. Дали сновеш за да си намериш славата, да покажеш, че все нещо знаеш или сам си търсиш обяснение как се върти вселената, понеже не ти е ясно. ;)

преди 3 часа, Бонбон с катран! написа:

Твоята заинтересованост, озадачава мен и не знам какво да си помисля за ролята ти тук. Дали сновеш за да си намериш славата, да покажеш, че все нещо знаеш или сам си търсиш обяснение как се върти вселената, понеже не ти е ясно. ;)

Както и да се върти вселената, със сигурност не е около теб. В този смисъл, това че моята заинтересованост те озадачава и не знаеш какво да мислиш, си е лично твой проблем. Поздрави и лек ден. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.