Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с външен HDD

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, DarkEdge написа:

А дискът какъв е? А операционната система коя е? А драйвърът за USB 3.0 контролера на кого е - на производителя на контролера или на Microsoft? А моделът на машината кой е?

Диска е western digital my passport 3TB, операционната система e Windows 10 1909 с всичките му ъпдейти  до сега лицензиран без кракове, USB драйвера си е Microsoft, а машината ми е lenovo legion y720.

Инсталирай тези драйвъри, без да е закачен външен диск:
https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/bcyl02af.exe
https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/bcym02af.exe
https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/bcyi02af.exe

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

И аз да споделя личен опит.  До преди около пет години два външни диска WD си заминаха .  Един познат в сервиз ми обясни, че само тази марка имала нещо, което тогава разбрах, но не запомних.  Запомних само да не си купувам повече от този производител.  Все пак от втори път, следователно съм полу-умен 😀.

• Автор
преди 13 часа, DarkEdge написа:

Инсталирани са ми тези драйвери. Диска постоянно стои на 100% и без никаква скорост на четене и запис. От време на време като импулси отчита нещо като четене и запис и пак става 0. Другото което забелязах че е станал RAW. 

Цяла нощ го оставих пуснат на проверка и пак като импулси проверява малко после пак нищо, след това пак проверява и така. Ако има начин да се направи да не е на 100% натоварен и да може да се чете да си прехвърля информацията.

Capture.PNG

Capture1.PNG

Има ли ценна информация на този диск?
Hard Disk Sentinel
Disk > Surface test >под Test type от падащото меню избери Read + WRITE + read test и потвърди с бутона Start test

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Пуснал съм го ама много бавно върви. Ако има как да сваля да не е на 100% постоянно можеби по-бързо ще стане. Иначе програмата ми изкара че имало 270 слаби сектори.

Не прекъсвай процеса! Нека да завърши - може да отнеме и денонощие.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 3.05.2020 г. в 11:51, DarkEdge написа:

Има ли ценна информация на този диск?
Hard Disk Sentinel
Disk > Surface test >под Test type от падащото меню избери Read + WRITE + read test и потвърди с бутона Start test

След 11 дена това нещо свърши. Сега програмата ми изкара че диска е на 0% здраве а преди това беше на 52%. Средно с около 4мб/с му е скоростта на четене и под 100% Active time не пада. Има ли някакъв читав софтуер с който да мога да си възстановя нещатата от него. Предполагам че и това би отнело бая дни ....

• Автор
преди 9 минути, DarkEdge написа:

Покажи лога на сентинела

image.png.3587d78a814ad7510455b4caf37b73de.png

А това го нямаше преди

image.png.32021c7f7b8cc226987d7e8fec936cf0.png

Това ли те интересува или съм изпуснал нещо

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.